5+1 tuti tipp karácsonyra: ajándékozz pucéran!


5+1 tuti tipp karácsonyra: ajándékozz pucéran!

Forrás: HUMUSZ
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-17

Egyáltalán nem ördöngösség kiváltani a drága és pillanatok alatt a kukában landoló ajándékcsomagolásokat. Ezek jelentik ilyenkor, az év utolsó hónapjában a lehető legfeleslegesebb környezetszennyezést - 5+1 tipp, amivel mindezt elkerülheted! 

Néha tálcán kínálják magukat a legegyszerűbb megoldások, máskor egy kicsit gondolkodni kell. Összegyűjtöttem pár ötletet csomagoláshelyettesítőkből, hátha mások is szívesen csatlakoznak az anti-csomagoló mozgalomhoz.

1. Add oda pucéran! 
- Miért is ne lehetne szimplán csomagolás nélkül a fa alá tenni az ajándékot?2. Használj reklámszatyrot!
– ha a meglepetés erejének bájától nem akarod megfosztani magad, gyűjtsd a reklámtáskákat és rejtsd azokba az ajándékodat. Ma már a legtöbb ruházati üzlet, a parfümériák kifejezetten mutatós papírtáskákat adnak vásárlásnál, amik tökéletesen megfelelnek erre a célra. Esetleg fesd, színezd át, dekoráld saját kezűleg a szatyrot is!

3. Csomagolj ajándékkal! – Elsőre talán furcsán hangzik, de például egy sálat, egy kendőt könnyen felhasználhatsz az ajándék csomagolására, így kettő az egyben meglepetést készíthetsz.

4. Tedd újságpapírba! -
Ha nehezen rugaszkodsz el a papírba csomagolás szokásától, használd fel megunt magazinok lapjait.

5. Többfunkciós csomagolás.
– Jó lehet olyan tasakba rejteni az ajándékot, melyet a megajándékozott később tovább használhat. Például a kis selyem vagy szaténzsákok (akár készen vásárolt, akár saját kezűleg gyártott) jó szolgálatot tesznek az ezernyi apró kacattal telezsúfolt női fiókok rendezésére, tarthatunk bennük ékszereket, finom fehérneműt, sminkcuccokat, és utazáshoz is jól jönnek, ha csak pár kiegészítőt vinnénk magunkkal.

5+1. Válts zacskóra! - Ha még nem érzed késznek magadat az öko-szemléletű ünneplésre, de szeretnél tenni valamit a fenntartható bolygóért, térj át a papír ajándéktasakra, és törekedj azok újrafelhasználására.


Forrás: Humusz

Ha tetszenek a Humusz cikkei, támogasd a 16 éve működő Kukabúvár magazint - pályázati és egyéb forrás hiányában ellehetetlenül a jövő évi lapindítás, így minden apró hozzájárulás számít!

Képek:
Master isolated images / FreeDigitalPhotos.net
nuttakit / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3090 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Benedek Imre grafikusművész olyan karácsonyi bélyeget tervezett, amelyen egy zsebóra utal Jézus születésének 2000. évfordulójára. Az óra számlapját Jézu

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x