Csillogó karácsonyi fények saját kezűleg


Csillogó karácsonyi fények saját kezűleg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A vidám színekben pompázó, csillogó karácsonyi izzósor minden karácsonyfa éke - az alábbi leírás alapján otthon is játszva elkészítheted! 

Szép színárnyalatú csillogó ragasztórúddal formálhatsz egyszerű virágmintákat, amelyekből hármat összeragasztva egy lámpaernyőt kapsz. 2 félgömbből csillogó labdákat készíthetsz, amelyeket csak rögzítened kell egy karácsonyi izzósorhoz és kész is a mű.

Szükséges anyagok
  • Dremel® 920-as vagy 930-as ragasztópisztoly
  • ¾ csomag 7 mm-es glitteres ragasztó rúd
  • Dremel® ragasztó alátét
  • LED Izzósor
  • Sütőpapír
  • 2 db ping-pong labda
  • Filctoll
  • Befőttes gumi
  • Tojástartó

Első lépés – Virágformák készítése
Az egyszerű virágminták elkészítéséhez rajzolj filctollal a sütőpapírra egymástól legalább öt centiméteres távolságra egyforma átmérőjű köröket. Mindegyik körnek jelöld meg a közepét. Fordítsd meg a sütőpapírt.  Tedd a 7 mm-es glitteres ragasztó rudat a Dremel ragasztópisztolyba, és állítsd a pisztolyt 1-es fokozatra. A csillogó ragasztórúddal rajzold körbe az előre elkészített minta közepét. Ügyelj arra, hogy a nagy kör közepére rajzolt kis kör átmérője körülbelül akkora legyen, mint a karácsonyi izzósor LED égői.

 

Második lépés
A Dremel ragasztópisztoly és a 7 mm-es glitteres ragasztórúd segítségével készíts a képek alapján virágformákat úgy, hogy a szirmok a középponttól a kör széléig érjenek. Rajzolj jó pár ilyen virágot. Hagyd megszáradni a ragasztót, majd szedd le a virágokat a sütőpapírról.


Harmadik lépés

A virágernyő befejezéséhez óvatosan tegyél egy virág-mintát egy LED égőhöz, és a glitteres ragasztórúddal feltöltött pisztollyal nyomj egy kis ragasztót a virág hátoldalára, ami majd az égő hátoldalán megtartja azt. Ha a virág közepének átmérője túl pici lett, tágítsd ki egy ollóval.


Negyedik lépés - A virágernyők elkészítése

A összetett virágernyőkhöz készíts sok-sok virágot az első és második lépésben leírtak szerint. Majd rögzíts egy virágot az egyik izzó köré a harmadik lépés leírása szerint úgy, hogy a csillogó ragasztót a pisztolyból a virág hátoldalára nyomod, ami majd rögzíti azt az izzó hátsó részéhez. Nyomj egy kis ragasztót az egyik sziromra, és azonnal nyomd rá a második virágot úgy, hogy annak a virágnak a közepe is az izzó felé nézzen. Nyomj egy kis ragasztót ugyanannak a sziromnak a másik felére, és rögzítsd hozzá a harmadik virágot. Végül nyomj még egy kis ragasztót a második és harmadik virág közé, hogy elkészíthess egy 3D-s virágot, ami körbezárja az izzót.


Ötödik lépés - Csillogó ragasztólabdák készítése
Először is rajzold körbe filctollal a ping-pong labdák közepét úgy, hogy két félgömböt kapj. Vágj le egy darab sütőpapírt és tedd a labdát a közepére, majd burkold be vele. A lelógó sütőpapírt csavard meg és befőttes gumival fogd össze úgy, hogy jól megtartsa a labdát. Figyelj arra, hogy a labdára rajzolt elválasztó csík jól látható maradjon. Ismételd meg a fenti munkafolyamatot a második labdával is.


Hatodik lépés

Mindkét labdán rajzold körbe a filctollal jelölt csíkot a glitteres ragasztórúddal. Még több ragasztó segítségével rajzolj tetszőleges szögű vonalakat – vagyis alkoss hálót - a labda felső félgömbjén.  Hagyd megszáradni, s közben ismételd meg a folyamatot a második becsomagolt labdán.


Hetedik lépés
Ha megszáradtak a félgömbök, óvatosan válaszd le őket a sütőpapírról. Ha kicsit megnyomod, vagy felgörgeted a szélét, akkor könnyebben elválnak a labdáról. A ragasztó rugalmas, így a félgömb sértetlen marad.


Nyolcadik lépés
Nyomj egy kis glitteres ragasztót a Dremel ragasztópisztollyal az egyik félgömb élére, és húzd át rajta az egyik égőt úgy, hogy a félgömb közepén, annak belső felén legyen. Tegyél egy pici ragasztót arra a pontra, ahol a huzal keresztezi a félgömböt, és helyezd a második félgömböt az első tetejére, hogy egy gömböt kapjál. Győződj meg arról, hogy a két félgömb összepasszol, majd ragaszd össze glitteres ragasztóval az „egyenlítő” mentén, hogy összeragadjanak.Ez követően nincs más hátra, mint bekapcsolni a fényeket!
 

További információ: www.dremeleurope.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4802 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Benedek Imre grafikusművész olyan karácsonyi bélyeget tervezett, amelyen egy zsebóra utal Jézus születésének 2000. évfordulójára. Az óra számlapját Jézu

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x