Pénteken nyit a Budapesti Karácsonyi Vásár!


Pénteken nyit a Budapesti Karácsonyi Vásár!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Varázskert, adománygyűjtés, közös éneklés, találkozás az igazi finn Mikulással és még számtalan izgalmas programmal várják vendégeiket a Vörösmarty téren a főváros leghosszabb téli eseménysorozatán.  

A kézműves kiállítás és vásár, valamint a gasztronómiai kalandozások mellett idén igazi újításokkal készül a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. a 14. Budapesti Karácsonyi Vásárra. 2012. november 16-tól két színpadon is szórakoztatják a látogatókat, de ritka látványosság készül a Gerbeaud-házra is.

Az Európai városok karácsonyi vásárainak mintájára megálmodott rendezvény ’99-ben egyszerű kirakodó vásárként indult útjára, s az eltelt tizenhárom esztendő alatt Európa egyik legnépszerűbb ünnepi rendezvényévé, a budapesti adventi időszak kihagyhatatlan eseménysorozatává nőtte ki magát. Ez a különleges hangulatú, egyedálló karácsonyi forgatag az évek alatt az itt élők és a világ minden tájáról érkezett látogatók kedvencévé vált.
Nem véletlen, hogy ma már a külföldi karácsonyi eseményekkel összehasonlítva, az egyre erősödő versenyben is előkelő helyet foglal el.

Attrakciók, különlegességek


Zsűrizett kézműves és népművész termékek vására
A népi hagyományok, a magyar kézművesség bemutatására 122 különböző árusító helyet, látványműhelyt alakítanak ki a Vörösmarty téren az adventi időszak alatt. A kékfestőtől a bőrdíszművesig, a fajátéktól a kerámiáig számos mesterség, anyag és kreatív gondolat ölt itt testet, kedvünkre válogathatunk az emléktárgynak és ünnepi ajándéknak való kézműves munkák között. Az idei vásáron részt vevőket is egy 5 fős zsűri értékelte és válogatta, s idén kiemelt lehetőséget kapnak a pályakezdő kézművesek is, akik munkái egy külön faházban jelennek majd meg.

Vendéglátás és kultúra
A sétálás alatti csipegetést lehetővé tevő vásári finomságok mellett a magyarországi ünnepi szokásoknak megfelelő fogásokat is meg lehet kóstolni a halételektől kezdve a töltött káposztán keresztül a világbajnok kürtős kalácsunkig.
Idén újdonság, hogy 2 színpadot is fellállítanak a kultúra és a szórakozás jegyében, naponta 17-20 óra között énekmondók, nép-, jazz-, utca- és világzenészek, táncház, valamint hétvégenként délelőtt bábszínház lesznek műsoron.

Egy ritka látványosság szemtanúi is lehetünk idén: a nagy sikerű Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny közönségdíjasai a Műcsarnok után most a Gerbeaud-ház 1000 négyzetméteres homlokzatára tervezett „épületmozgató” animációkkal kápráztatják el a közönséget.

A Karácsony főszereplői kik is lehetnének mások, mint a gyerekek? Egy egész Varázskert várja őket: fűtött játszóházban készíthetnek mézeskalácsot, vagy természetes alapanyagú karácsonyfadíszt és ajándékokat.
Négy kiemelt helyen található faházunk, négy különleges szervezetnek ad helyet.

További információ >>>




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2415 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





100 éve született a világhírű magyar szobrász, Amerigo Tot (Tót Imre). Csurgói Madonna című szobrát 1981-ben jelenítették meg bélyegen.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x