Zöld ötletek a csizmába


Zöld ötletek a csizmába

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Mikulás már javában készülődik a kiscipők megtöltögetésre - ideje, hogy mi is átgondoljuk, hogyan tehetjük zöldebbé a várakozást és ajándékozást. 

Van, aki október óta azt számolgatja, mikor teheti végre a csizmáját az ablakba. A türelmetlenebb gyermekeket lefoglalhatjuk adventi naptár készítésével.

Az akár koszorúként is használható naptárakat a háztartásban fellelhető hulladékokból állítsuk össze – baloldalon egy csipeszekből és teafilterekből, jobboldalon régi csomagolópapírokba burkolt gyufáskatulyákból, karton-papírkarikából és terítőből álló naptár látható:


Amennyiben a családban még él a szokás, hogy csakis frissen pucolt cipőbe érkezhet ajándék, készítsünk házilag közösen színtelen és környezetbarát cipőkrémet teljesen természetes anyagokból! Ha nagyobb adagot csinálunk, akár ajándékozhatunk is belőle a család felnőtt tagjainak!

Recept
A hozzávalókat - 5 g méhviasz, 5 púpozott teáskanál lanolin, 30 ml szójaolaj - gőz fölött addig melegítjük, amíg a viasz felolvad. Ezután kézi keverőgéppel alacsony fokozaton krémes állagúvá keverjük, és egy dobozba töltjük. A szer kb. 8 hónapig eltartható. (Forrás: Nagymama házipraktikái, 2002, Reader’s Digest Kiadó)

Hallgassunk a jó öreg Télapó-dalokra és “csizmatölteléknek” igyekezzünk egészséges, bio, hazai és minél kevesebb finomított cukortartalmú csemegéket beszerezni, ld. aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, de készíthetünk étcsokiba mártott almát és mézeskalácsot is. A diókat-mogyorókat figuraként (hóember, Mikulás, rénszarvas stb.) is a csomagba tehetjük. A tudatos fogyasztás jegyében vegyük komolyan, hogy annyi lesz az ajándék, amennyi egy-egy pár cipőbe fér – nem kell telepakolnunk az ablakpárkányt! Zöld ajándékként meglephetjük szeretteinket Mikulásvirággal is.

Kerüljük a műanyag mikulászacskókat, inkább szerezzünk be vagy varrjunk mi magunk textilzsákokat - szépek és újrahasználhatóak! Ha angolszász módra “zokniba” érkezik az ajándék, ehhez is számtalan helyen találunk az interneten, karácsonyi kézműves könyvekben szabásmintát! Csomagolhatunk ajándékot kéztörlőhengerből készült Mikulás-figurába is.A legmaradandóbb ajándékot Mikuláskor is az együtt töltött idő, az élmények, programok és a másoknak okozott öröm jelentik!
  • Utóbbit szem előtt tartva gyermekeinkkel közösen készítsünk csomagot a nehezebb sorsú gyerekek részére és vigyük el a MikulásGyárba.
  • Ha az időjárás engedi, szervezzünk kora esti túrát a családdal, barátokkal - az erdőben Mikulás-apuka várhatja forró csokival a társaságot…
  • Olvassunk együtt Mikulás meséket – nem kell hozzá feltétlen könyvet venni, az interneten is számtalan mesét találunk!
  • Nézzünk utána a Diósgyőri Mikulásvonatnak és a Gyermekvasút Mikulásprogramjának!
  • Mehetünk bábszínházba (dec.6. Diótörő a Budapest Bábszínházban), színházi előadásra (dec.7. Veszélyben a puttony a Cserepesházban), koncertre (dec.1. Téli Vackák Mikulás-koncert a Marczibányi téren) vagy táncházba is (dec. 2 és 9. Adventi és Mikulásváró mulatság a Marczibányi téren).

Ellátogathatunk Nagykarácsonyba, ahol november 9-én megnyitotta kapuit a 17. Országos Mikulás Fesztivál, számtalan programmal, Mikulásházzal és természetesen benne a Mikulással


Forrás: GreenDependent, Kislábnyom Hírlevél
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4415 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Veronese festményén a hódoló pásztor-király szakállát egy mai hajléktalan is megirigyelhetné, a háttérből figyelő kalapos úr szintén modern jelenség.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x