Sarokba a rabigát! Indíts vállalkozást!
Címlap / Karrier / Sarokba a rabigát! Indíts vállalkozást!

Sarokba a rabigát! Indíts vállalkozást!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

"Ha a biztonság érdekében feláldozzuk a boldogságunkat, a biztonságot megkapjuk, de a boldogságunk lesz az ára." - írta Richard Bach. Lassan elfoglalja azt a méltó helyet a vállalkozói kifejezés a társadalomban, amiről valóban szól: egy bátor embert jelent, aki vállalkozik arra, hogy Tényleg Véghezviszi. 

Új életstílus
Vállalkozónak lenni másfajta életstílust jelent, mint alkalmazottként dolgozni. Nem kötelező reggel korán felkelni, és mindenféle utasításokat elfogadni, de új ismereteket kell elsajátítani, például azt, hogy hogyan regisztráltathatjuk a weblapunkat az Interneten, meg kell barátkoznunk a könyvelés alapjaival is és sok adminisztrációs kötelezettségünk lesz. Ez talán a nehezebb rész, de a szépsége nem is ebben van. Azoknak az embereknek a jelentős része, aki alkalmazottból lett vállalkozó, soha nem vágyik vissza az alkalmazotti létbe. Vajon miért?

Mi az, amitől elbúcsúzhatunk, ha vállalkozók leszünk?

Nézzük először a kellemesebbeket ...
A főnöktől, a személytől és magától a főnöki intézménytől is. Talán ez az egyik legkellemesebb dolog ebben: ha a magunk ura vagyunk, senki nem mondja meg, mikorra kell mennünk dolgozni, mit kell csinálnunk, és mikorra. Nem ellenőrzi a munkánkat senki, nem kéri számon a dolgokat. Ezentúl nem kell elviselnünk valakinek a hangulatait, és a teljesítményünket sem értékelik félévente, mint ahogy ha esetleg eddig a multinál, ahol dolgoztunk. Csak mi vagyunk a felelősek magunkért és a tetteinkért. (Persze a következményeket is mi viseljük.)
Tipp: Tegye fel a kérdést; Képes vagyok-e irányítani saját magam, tudok-e a magam főnöke lenni?
Az irányítástól. Senki nem fogja megmondani, mit kell tennünk az adott helyzetben, általában magunkra vagyunk utalva. Ez az állapot hasonlatos ahhoz, amikor elköltözünk a szüleinktől és a magunk lábára állunk.
Tipp: Tegye fel a kérdést: Hogy viselkedem az új helyzetekben amikor gyors döntésre van szükség?
A barátságtalan irodától, pulttól, asztaltól. Sokan nem szeretik az munkahelyet, amelyben dolgoznak. (Én annak idején nagyon utáltam, hogy a központi légkondicionáló miatt még az ablakot sem lehetett kinyitni.) Ha sokan voltunk egy légtérben, ahogy az manapság elterjedt, akkor a csendnek is örülni fogunk valószínűleg. Senki nem fog a hátunk mögött mászkálva a telefonba kiabálni, ha a vállalkozói lét mellett döntünk ... 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6449 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x