A vörös rúzs, vörös nyakkendő - 5 titkos pszichológiai...
Címlap / Karrier / A vörös rúzs, vörös nyakkendő - 5 titkos pszichológiai befolyásoló hatás

A vörös rúzs, vörös nyakkendő - 5 titkos pszichológiai befolyásoló hatás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Vesd be, de csak ha nyerni akarsz egy megbeszélésen, vagy állás interjún! Pszichológiai trükkök, amiket a profik alkalmaznak, és még a profikkal szemben is hatásosak. A módszereket az USA elnökjelöltjei, a világ topvezérkara tesztelte, s mára ezek beszivárogtak a felsővezetés eszköztárába is. Hölgyek, urak, mindenki megtalálja a maga módszerét!  

Vörös nyakkendő

Sokszor megfigyelhetjük, hogy a politikusok, államfők, diplomaták szívesen mutatkoznak vörös nyakkendőben. Ez egyáltalán nem furcsa, hiszen a vörös nyakkendő a vezetők és az üzleti világ udvariassági és divat szabályaiba foglalt, már-már kötelező dolog, ám kevesen tudják, hogy mi is ennek a valódi oka.

 


Az USA-ban alakult ki ez a szabály is, hiszen az elnökválasztási kortes hadjáratban itt vetnek be minden tömegpszichológiai módszert arra, hogy az elnököt eladják a népnek, s tőlük tanul ma mindenki. Mi is.

A vörös nyakkendő, a vörös zsebkendő, illetve hölgyek esetében a vörös sál, vagy erőteljesebb színű melltű, nyakék, arra hivatott, hogy "főhajtásra késztesse" ellenfeleinket. Az emberi szem ugyanis önkéntelenül oda-oda pillant a vörös színre, mivel a természetben ez a szín figyelemfelhívó hatású. Aki pedig mindig mellkasunk környékét figyeli, az óhatatlanul meghajtja fejét, lesüti szemét. A testbeszéd pedig fontos eleme a tárgyalásoknak, tehát ha el tudjuk érni, hogy beszélgető partnerünk lefelé nézzen, akkor nyerő helyzetbe kerülhetünk. Ám ezt ki is kell használni!

Vörös rúzs - fréfismink (!) 

A sminkeket ma már nem csak nők, de férfiak is használják, legfőként a közéletben. Külön erre a célra gyártott sminkszerekkel hangsúlyozzák profi sminkmesterek a férfi közszereplők arcvonásait, illetve tűntetik el azokat amik nem kívánatosak. A nők azonban mindig nyerőbbek lehetnek egy jól megválasztott rúzzsal, vagy szemsminkkel: csak döntse el, mit akar elérni?

Látnak és hallanak! Ha egy előadást tartunk, akkor érdemes erőteljesebb, mondjuk vöröses szájat rajzolni magunknak, míg ha potenciális ügyfelünk igényeit hallgatjuk, akkor hatalmas csodálkozó szemeket és alig hangsúlyos szájat fessünk magunknak, hiszen a szem az odafigyelést, míg a száj a beszédet hangsúlyozza.

 

Dekoltázs - csak okosan!

Az üzleti protokollban tilos a mély dekoltázs, de az okos nők diszkréten alkalmazhatják, ha tudják. A dekoltázs ugyanis a nők előnyére fordíthatja az üzleti megbeszéléseket, ha férfiakkal kerülnek szembe. A szakállas vicc, mely szerint azt a nőt veszik fel, akinek nagyobb a melle, bizony nem csak vicc; igazságtartalma is van. A HR szakma kutatói megállapították, hogy a férfiak azokról a nőkről, akik nagyobb kebelkkel rendelkeztek, több nőises, gondoskodással analóg tulajdonságot feltételeztek, mint kisebb mellbőséggel megáldott társaikról. Egy-egy ügyesen hangsúlyozott, és még a protokoll keretein belül nyitva hagyott blúzzal tehát tárgyalást, állást nyerhetünk ...
 

Figyeld a kezemet - csalok(?)


Rodolfo híres mondata ma is igaz. Ha az ember azt akarja, hogy a tárgyaló partnere a kezét figyelje, ide kell vonzani a tekintetét. A nők előnyben vannak itt is, hiszen a jó ízlés keretein belül hordhatnak gyűrűt, illetve feltűnőbb színű, vagy profin megépített körmöket, amik a kezekre vonják a figyelmet. Hogy mikor is fontos ez? Például akkor, ha arra akarjuk rávenni tárgyalópartnerünket, hogy saját maga is használja a kezét és végre írja már alá azt a szerződést. A kézre irányított figyelem könnyen elővarázsolja tárgyalófelünk kezeit az asztal alól, és könnyebben adhatunk a kezébe bármit, amiről azt szeretnénk ha elvenné azt.
Például a tollat, amivel aláírhat ...
 

Fények amik elhomályosítanak

A HR szakma trükkjei közül ezt még ma is sokan használják, ám nem mindig okosan. Az arcmimikáját jól lehet leplezni akkor, ha a világítás mögénk kerül. Péládul ha a fényes ablak elé ülünk, akkor az arcmimikánkat sokkal rosszabbul lehet látni. Ám bizonyosságot nyert, hogy ez nem segíti elő, inkább gátolja a megegyezésre törekvő tárgyalások menetét, ám ha meg akarunk félelmlíteni valakit, akkor kiváló eszköz a kezünkben.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 11650 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x