8 remek farsangi tipp a céges bulitokhoz
Címlap / Karrier / 8 remek farsangi tipp a céges bulitokhoz

8 remek farsangi tipp a céges bulitokhoz

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

A farsangi hangos mulatság eredete egy ősi hiedelem, mely szerint a tél végén életre kelnek a gonosz szellemek. Ezek elűzéseséért ijesztő jelmezekbe bújva, hangos mulatozásba kezdtek a népek, ezzel ijesztgetve a hideget, a halált és a gonosz szellemeket. 


Rendezvénynaptár

A régi babonák ma már elhalványultak, de a jelmezes, álarcos farsang, a táncos mulatságok szokása máig megmaradt. Hol így, hol úgy, de a farsangot sok helyen és módon ünneplik.

A farsang időszaka Magyarországon vízkereszttől (január 6.) a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz "húshagyó keddig", vagy "hamvazószerdáig".

Ha erre az időszakra tervezzünk valamilyen rendezvényt, legyen ez dolgozóknak szervezett csapatépítés, vagy konferencia, vagy partnerek számára szervezett üzleti esemény, akkor javaslom, hogy használjuk ki a farsangot mint alkalom és csempésszük be a rendezvényünkbe, persze nem elfeledve, hogy mi is a rendezvény fő célja.

Tippek farsangi mulatozóknak!
1. Időben foglaljuk le a kiszemelt jelmezt!
Ha egyedi jelmezt szeretnénk viselni, érdemes időben utánajárni és lefoglalni a kiválasztott jelmezt!  Nem szerencsés, ha egy farsangi mulatozáson számos Csipkerózsika, Muskétás, vagy rajzfilm figura találkozik! Számos jelmezkölcsönző, film kelléktár foglalkozik jelmezek bérbeadásával, de egy kis kézügyességgel készíthetünk magunknak aktuális témájú jelmezt is! Rendezhetünk jelmez szépség versenyt is, amelyben a résztvevők egymásra szavazhatnak!

HarmoNet-tipp: Farsangi jelmezek céges bulira >>

2. Biztosítsunk kellékeket a vendégeknek!
Vannak olyan vendégek, aki idegenkednek beöltözni, „maskarába” bújni. A rendezvényen mégis szeretnének ők maguk is beleolvadni a környezetükbe, így érdemes néhány kelléket biztosítani. Ezek a kellékek nem kerülnek sok pénzbe, de mégis nagymértékben hozzájárulnak a hangulathoz: álarcok, boák, pelerin, kalap, stb. Ezek a kellékek ma már beszerezhetőek dekorációs üzletekben, de a nagy áruházak polcain is megtalálhatók!

3. Játsszunk, űzzük el a rosszkedvet!
Egy rendezvény kiváló alkalom, hogy játszunk a vendégekkel! Mindenki szeret játszani, még akkor is, ha már felnőttként aligha emlékszik gyerekkori játékokra.  A játékok megszervezése nem mindig pénz kérdése, elegendő 1-2 ötlet, pár toll, pár színes papír, vidám tárgy és egy vállalkozó kedvű kolléga, aki levezeti a kitalált játékokat. Próbáljunk meg egyedi, cégünkkel kapcsolatos játékokat kitalálni, így módunk van közvetlenebb hangulatban játszani!

4. A jó helyszín fél siker!
Alaposan gondoljuk meg, hová szervezzük a farsangi mulatozásunkat! Amennyiben bálként hirdetjük meg az eseményt, akkor válasszunk ehhez méltó, elegáns, pompás báli helyszínt! Amennyiben farsangi „buli”-t szervezünk inkább kötetlenebb, családiasabb hangulatú helyre szervezzük! A helyszínhez mérten szervezzünk programot, vendéglátást, dekorációt! (A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 15412 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x