Még orgazmus közben is a főnökére gondol
Címlap / Karrier / Még orgazmus közben is a főnökére gondol

Még orgazmus közben is a főnökére gondol

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A munkahelyi stressz, a fokozódó nyomás magánéletünkre is negatív hatással lehet. Személyes kapcsolataink, tűrőképességünk, sőt akár még házaséletünk is kárt szenvedhet. 

Hátfájás, izomfájdalmak, stressz és krónikus fáradtság. Ezek a leggyakoribb egészségügyi problémák, melyekkel munkahelyünkön szembesülünk.

Hagyományosan a stressz mint az egyéni teherbírás problémája, „gyengeség” jelent meg a köztudatban – és talán még ma is sokak számára ezt jelenti.

Egyre inkább bebizonyosodik azonban, hogy a stressz vállalatokra nehezedő betegség-teher egyre nagyobb hányadáért felelős, ráadásul közvetlenül, és közvetetten is hat: hosszú távú egészségkárosító hatása is jelentős, de önmaga is csökkenti a munkavállaló teljesítményét, sőt a magánéletre is rányomhatja bélyegét. Egy vállalat vezetésének mindenesetre gazdasági okokból is érdemes gondolni a munkahelyi stressz csökkentésére.

Munkahelyi egészségprogramok
Ha egy vállalat gondot fordít dolgozói egészségére, pozitív hatással jár, hiszen a munkavállalók azt érzékelik, hogy fontosak, és valóban csökkenhet stressz szintje. Jó hatással lehet a közösségi, vagy akár egyéni sportprogramok lehetőségének megteremtése is, hiszen a mozgás önmagában remek ellenszere a krónikus stressznek. Tény, hogy a munkahelyi egészségprogramok „hagyományos” szolgáltatásai részben alkalmasak a stressz-szint csökkentésére.

Mégsem szabad elfelejteni, hogy az ilyenfajta juttatások (uszodabérlet, kondibérlet) munkáltató számára igencsak könnyű megoldását jelentik a problémának, hiszen mindezzel csak a már meglévő bajt kezeli a vállalat, annak kialakulása ellen nem tesz semmit, és nem keresi meg a stressz valódi gyökereit

A stressz okai
Mi minden válthatja ki a stresszt?
- Ha a munkavállaló nem bír kontrollal saját munkája fölött.
- Ha kötelességei és jogosultságai nincsenek szinkronban egymással.
- Ha túl sok vagy éppen ha túl kevés munkát kell végeznie
- Ha úgy érzi, munkáját nem ismerik el eléggé főnökei-mindez stresszt okozhat. 

De a feszült személyes viszonyok, az állás elvesztésétől való állandó félelem, vagy épp a munkakörhöz mérten a munkavállaló által túl alacsonynak ítélt fizetés is krónikus stressz forrása lehet.

HarmoNet-tipp: Szex, munkahely, stressz, mi a közös bennük? >>
(A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1570 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x