7 tipp a hétfő reggel szindróma ellen
Címlap / Karrier / 7 tipp a hétfő reggel szindróma ellen

7 tipp a hétfő reggel szindróma ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Gyűlölöm a hétfő reggeleket - mondja Garfield. Valamiért mindannyian értjük, amiről beszél. Kinn süt a nap, nekünk pedig bent kell senyvedni a munkahelyen, ráadásul többnyire olyan munkát kell végeznünk, amihez nem fűlik a fogunk.  

Úgy indul a napod, ahogy elhatározod. A spanyol közmondás szerint: „Minden reggel nyelj le egy békát” Ez csupán annyit jelent, hogy azzal a feladattal kezdd a napodat, amelyikhez a legkevesebb kedved van. Ha ezen túl vagy, már csak jobb jöhet. Így érdemes rögvest ezzel indítani a hétfőt. 


 

Ha úgy érzed, túl nagy rajtad a nyomás, akkor magad is tehetsz saját boldogságodért. Nem szükséges csak a körülményeket és a vezetőket okolnod.


Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor a legjobb döntés, ha arról a munkahelyről inkább lépünk, de az alábbi 7 pont segíthet megtartani a jelenlegit …

 1. Válogasd meg, kikkel beszélsz – igaz ez a vezetőkre, de azokra a kollégákra is, akikkel egész nap össze vagy zárva. Azzal ebédelj, aki kellemes társaság a számodra.
   
 2. Mindig add meg a módját az evésnek – ivásnak és kávézásnak. A rohanva, munka közben bekapott falatok károsak. Angliában, ha valaki kapkod, vagy rohan, az a rossz szervezettség jele, olyankor felelősségre vonják a kapkodó kollégát és a vezetőt is. Gondolj erre! 
   
 3. Érj be előbb egy picivel, és kezdd reggelivel a napot, egy kellemes társaságban. Esetleg kínálj meg másokat is. Ez jó kedvre deríti a környezetedet. 
   
 4. Soha ne vegyél részt a munkahelyi pletykákban. Ellenben mindig mondj valakiről egy-két jó szót, amit úgy is gondolsz. Keresd az emberekben a jót! Ha valakivel a héten elsőként találkozol, vegyél észre rajta valami apróságot, amivel örömet szerezhetsz neki. Hagyd a csodába a „hogy vagy” és a „milyen volt a hétvége” jellegű kérdéseket. Ezekre vagy rendes választ kapsz, ami idegesíteni fog, vagy unalmasat, ami meg semmit nem ad neked. Inkább mond: Pista, ma milyen jó nyakkendőt választottál! Illik a szemed színéhez.
   
 5. Tanuld meg az „értő figyelem” technikáját. Sokszor ha nem támadsz, amikor úgy érzed megtámadnak, hanem hátrálsz egy lépést, és megpróbálod megérteni, mit él át a másik, majd ezt meg is fogalmazod, egyszerűen eltűnnek a támadások az életedből. Na nem egy nap alatt, de érezhetően és hamarabb, mint hinni mernéd.
  Például:
  Főnök - De jó kedve van ma reggel Kiss kollegina! Kávézgat, kávézgat??! Nincs mit csinálnia?
  Beosztott: - Nagyon sok a munka mostanában főnök. Látom, magán is sok a nyomás – jöjjön, igyon meg inkább egy kávét, mindkettőnknek jobban megy majd utána a munka.
   
 6. Vigyél egy kis változást a munkába! Rendezzétek át együtt a munkahelyet, az irodát, de legalább az íróasztalra tegyél valami olyan személyes holmit, - egy színes kis virágcserepet, benne üde idény virággal, vagy egy kabalababát, - ami jókedvre derít. Hordj egy vidám ruhát, vagy hétfő reggelenként a kedvenc  kollégákkal, kolléganőkkel rendezzetek „pikniket” – mindenki hozhat sütit, vagy más finomságot otthonról. 
   
 7. Kezdd a hetet valami olyasmivel, ami garantáltan feldobja a napodat! Hagyd a híreket, meg a rádiót! Olvass elsőként egy valami vicces dolgot, valamilyen vidám blogot, vagy ami soha nem csap be: Olvasd a harmóniakártyádat!

A nyugodt emberek titka csupán annyi, hogy nem reagálnak olyan intenzíven a környezetük jelzéseire, és nem hiszik, hogy minden  róluk szól, mindenki őket akarja bántani. Ők képesek megérteni másokat, és ezáltal magukat is. Ha azonban a helyzet végképp tűrhetetlen, nincs más lehetőség, mint lépni!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10255 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x