Találd meg álmaid állását! - 5 tipp az álommunka megszerzéséhez...
Címlap / Karrier / Találd meg álmaid állását! - 5 tipp az álommunka megszerzéséhez

Találd meg álmaid állását! - 5 tipp az álommunka megszerzéséhez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

Nem ígérgetünk. Nem mondjuk, hogy máról holnapra, vagy azt, hogy egy csapásra összejön. De ha tudatosan élsz, és optimistán tervezel, tiéd lehet az álommunka, és ehhez hasonlóan minden amire vágysz. 

Hol is kezdjük? Minden, amire vágysz. Ez persze nem igaz teljesen, hiszen ha milliárdokra vágysz nehéz olykor megszerezni. Ismerd meg a természeted és ismerd ki sorsodat. Ha olyanra vágysz, ami személyeddel analóg, megkaphatod, ha nem, akkor küzdened kell.
A gondolkodásod meghatározó lesz, Ha optimista vagy, és várakozó, vagyis nem esel kétségbe, ha átmenetileg valami nem sikerül, akkor sikereket érhetsz el, ezért fontos, hogy mindig vidám és törekevő légy.
 

Fotó forrása: Pixabay

Az álommunkához tervezés kell.
A tervezés ugyanis realizál, és álmodozóvá tesz, ez pedig lehetővé teszi, hogy elérd célodat. Egy biztos, ha valahogy majd alakul, akkor nem kapsz semmit. Azt kapsz, amire fókuszálsz. Így ha bizonytalan vagy, és erre fókuszálsz egy nagy adag bizonytalanságot kapsz életedbe. Az álom-munka elérhető, ha követed a tudatos életmód lépéseit.
 1. Először is találd ki, hogy mikor szeretsz dolgozni. Mikor vagy aktív, kreatív, vagy befogadó. Reggel, délben, vagy este. Azt is mikor megy nehezebben és írd be egy heti naptárba.
   
 2. Találd ki, milyen területek, vagy témák érdekelnek. Készíts erről egy listát. Ezután olvasd vissza, és húzd ki az átfedéseket. Ha ez megvan a témákat főtémákba csoportosítsd. Pl. gyermekekkel való játék, gyermekek fotózása = gyerekek, pedagógia.
   
 3. Fogj egy lapot és állítsd függőlegesen. Készíts rajta két oszlopot. Bal oldalra írd le készségeidet, amikhez értesz, és büszke vagy rájuk, jobb oldalra pedig, amik szerinted érdekes képességek és szívesen megtanulnád (pl. értesz már hozzá: szabás, varrás, írás, olvasás, jó kommunikáció, jól főzöl, stb. és elérni kívánod. Kitartó futás, jó nyelvérzék angolból, stb.) Ezután pontozd a már meglévő képességeidet 1-10-ig terjedő skálán, a legjobb a 10-es! Ugyanígy pontozd 1-10-ig a kívánt képességeket, hogy melyiket mennyire nehéz számodra elérni.

  Végül a két oszlopból készíts dobogósokat. Nézd meg az átfedéseket, és a fő képességeket.
   
 4. Próbáld ezeket a készségeket munkákba, munkacsoportokba integrálni. Ha úgy érzed semmi sem illik ezekhez, akkor vélhetőleg vállalkozóként legcélszerűbb működnöd. Érdemes ebben a formában tovább gondolkodnod. Ha megtalálod a munkát, ami neked való, vagyis a hivatást, még mindig ott a kérdés, hogy mit csinálnál ezen belül. Pl. vendéglátás, kereskedelem. Mert nem mindegy pl. milyen boltban vagy eladó.
 5. Az alábbiakból már kitűnik, hogy milyen formában szeretsz dolgozni. Válaszold meg egy új papírlapra magadnak a következő kérdéseket. Egyedül vagy csapatban vagyok törekvőbb, mikor értékesebb a munkám. Egyedül elveszek? Csapatban nem érvényesülök? Hetente hány napot tudok munkára szánni? Mennyi a hasznos munkaidőm? (vagyis valós munkával eltöltött időm). Otthon, a közelben, vagy akár távolban is dolgoznék? Milyen feltételekkel? (csak bejelentett, szabadúszó, vállalkozói igazolvány stb.)

Ha mindezen túlrepültél, tán még nem is sejted, de megfogalmaztad magadnak a munka-munkát, vagyis az álmot.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 13369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x