8 tipp a grafológustól a kézzel írt motivációs levélhez...
Címlap / Karrier / 8 tipp a grafológustól a kézzel írt motivációs levélhez

8 tipp a grafológustól a kézzel írt motivációs levélhez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Nem csak pályakzedőknek, hanem rutinos rókáknak is szóló tippek ahhoz, hogy magadat adhasd, ha kézzel írt motivációs levelet kérnek tőled egy állás pályázat során. Nem kell megijedned, ha a tippeket megfogadod. A karrier grafológus egyszerű módszerei sikerre visznek. 

Mi forog a fejedben?
Ha a munkahelyen grafológust vonnak be az értékelés folyamatába, sokan megijednek. Azt hiszik, hogy a "szép írás" lesz a megoldás, és mindent elkövetnek azért, hogy a leadottanyag egy szerintük megfelelő séma szerint "szép legyen. Ilyeneket gondolnak:
"Előveszem a sorvezetőt" -  "Majd Gizi megírja, mert ő olyan szépen ír!"  - " Megpróbálok nyomtatottan írni, abból úgysem sokat tud kiolvasni a grafológus!" (Ez amúgy is tévedés!)


Spontán írás - stresszelt írás
A grafológus tisztában van azzal, hogy amikor valaki tudja,hogy egy állásra pályázik, ráadásul azt is tudja, hogy tétje lesz annak, ahogyan ír - hiszen grafológus vizsgálja - akkor más módon kezdi formálni a betűket. Ez teljesen természetes. Olyan, mint a spontán tevékenykedés egy szobában (ez amikor lejegyzel egy telefonban lediktált receptet csak magadnak) vagy ahogy akkor viselkedsz amikor vannak ott mások is a szobában (egyetemi jegyzet, amit majd kölcsönadsz a barátnődnek) vagy amikor ott van a főnököd, akitől a fizetésedet kapod (motivációs levél kézzel írva). A különbség ilyenkor természetes.
Ha a főnök jelenlétében túlzottan görcsös, modoros leszel, ha nem tudsz oldottan jelen lenni, az olyan, mint amikor makacsul elkezdesz valamilyen eddig nem szokványos kézírást produkálni. Egyszerűen béna lesz. Nem fog sikerülni, csak az erölködés látszik  majd rajta. 

8 grafotipp a jó kézíráshoz:

  1. Használj fehér lapot - ez azt mutatja, hogy nincs igényed arra, hogy "előre vonalazzák neked az életet"  képes vagy önállóan haladni. Felejtsd el a sorvezetőt is!
  2. Használj jó tollat - a filctoll, vagy a divatos zselés toll nem jó. A minőségi toll fémből készül és minőségi betét van benne. Ez tiszteletet jelöl, és ettől szép lesz az írás minősége is, nem kenődik, tiszta képet és optimális nyomatékot ad.
  3. Ne görcsölj! - Úgy írj, ahogy máskor is szoktál, ne akarj most másfajta írást kitalálni, mint a megszokott. Először is mert nem fog sikerülni, másrészről mert görcsös benyomást keltesz, ez pedig nem cél.
  4. Írj piszkozatot - Ha szépen akarsz írni, először szedd össze a gondolataidat, készíts egy piszkoztot, ebben bátran szabad hibázni, javítani, betoldani. Utána a piszkozat szerint írd meg a leveled. Nem fontos pontosan másolni, hiszen már tudod mit akarsz írni. Használd csak irányadónak.
  5. Ne ejts hibákat - ha hibáztál, akkor kezdd újra, ne húzd át, ne javítgass.
  6. Ne írj nyomtatottan, ha máskor nem ígyszoktál - A nyomtatott írás jellegzetes dolog, és igen ritka esetben pozitív az elbírálása. Ha csak lehet, próbálj meg írottan írni. Természetes, hogyha máskor is nyomtatottan írsz, használd a szokott formákat. Akkor te úgy vagy jó és sikeres, ahogy vagy. (Egyes műszaki szakmáknál ez határozottan előnyös lehet!)
  7. Ne írass mással! - Az általad pályázott pozícióra a te képességeidre van szükség. Ha egy erőt, kitartást igénylő állásra egy gyenge, de szépen író embert kérsz meg, hogy írjon helyetted, ki fogsz bukni, mert alkalmatlannak tűnsz.
  8. Jó vagy! Hidd el! - Ha az állásra egyébként alkalmasnak érzed magad, akkor nincs okod aggódni. A grafológus valószínűleg ugyanezt az önbizalmat látja majd az írásodban. Vállald magad!
Amennyiben érdekel, mit mondna a grafológus a te kézírásodról, kattints IDE >>

Képforrás: Piqs. de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10039 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x