Forró a helyzet fizetés nélkül? - Álláskeresés nyáron...
Címlap / Karrier / Forró a helyzet fizetés nélkül? - Álláskeresés nyáron

Forró a helyzet fizetés nélkül? - Álláskeresés nyáron

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

Hetek óta nagy a hőség, az ember a legkevésbé sem vágyik arra, hogy egy meleg szobában kuksoljon a számítógép előtt ülve, várva, hogy végre törtéjen valami, legalább eggyel az ezer álláspályázatából. Csörögjön már a telefon! Mit tehetsz? 

Most kell lépni
Főleg pályakezdők, de természetesen minden álláskereső számára azt tanácsolom, hogy ne várják meg a szeptembert, már most nézegessék az állásportálokat, és küldjék el önéletrajzukat a lehető legtöbb helyre! Ha most belefognak, őszre nagy valószínűséggel megtalálják a legmegfelelőbb munkát, munkáltatót.

A nyári szezonban minden lelassul, mindenki szabadságon van, nehezebben koncentrál kötelezettségeire, mondhatni, uborkaszezon van, mégis, a munkaerő közvetítő irodák, fejvadászok tovább dolgoznak, és a vállalatok java a nyári szezonban is tovább keresi leendő dolgozóit, így érdemes az év ezen szakában is aktívan keresgélni. Az esély is javul, hiszen kevesebben foglalkoznak munkakereséssel, nagyobb a valószínűsége, hogy az embert interjúra invitálják.

HarmoNet tipp: 8 tipp a grafológustól a kézzel írt motivációs levélhez >>

Az álláskeresés átlagos időtartama hónapokra rúg, így például ha most végeztél a főiskolán, vagy egyetemen és ki akarod élvezni utolsó „igazi” nyaradat, ennek ellenére bátran fogj hozzá a kereséshez most! Nincs is annál rosszabb, hogy augusztus végén, mikor vége a vakációnak, munka még és annyi program már nincs, őrjöngsz tehetetlenségedben, és a végén elfogadod az első szembejövő ajánlatot.


A legtöbb vállalat már a nyár elején tájékoztatja a HR-es partner cégeit nyitott pozícióiról, amelyek gyakran csak ősztől esedékesek, így nem kell attól tartani, hogy meghiúsulnak a nyaralási tervek. Egyre azért ügyelj: a pihenés alatt legyen nálad a mobiltelefon, hogy elérhessenek! Strandon, külföldön, kiránduláson is legyél elérhető telefonon, vagy valahol ellenőrizd az e-mailed, hogy mire hazatérsz, lefixált interjú időpontjaid legyenek! Ha időpontokat ajánlanak – pályakezdőknek főként - a nyár még jól is jön: szinte bármikor nyélbe üthető egy találkozó, nem húzza keresztül vizsgaidőszak, tanóra, másoknak pedig a munkaidő.

Akár válogathatsz is
Természetesen pihenésre, aktív kikapcsolódásra, napsütésre, gondtalanságra szüksége van mindenkinek, és a leendő munkáltató megérti, ha például befizettél egy társas utazásra, és nem tudsz azonnal kezdeni, viszont ha már a kezdési dátumot kell kitűzni, légy magabiztos, nehogy azt érezzék, bizonytalankodsz, és talán a végén el sem vállalod a munkát! A nyaralás is jobb hangulatban telik biztos jövővel…


Ami még a haszna az idejében elkezdett keresésnek, hogy nyár végére akár több ajánlatot is bezsebelhetsz, nem kell azért az egyért remegned, és kényelmesen mérlegelheted, melyik lehetőséggel élj. Körülbelül 2-4 (esetleg 6) havi keresgélés során 2-3 állásajánlat felmerül, nagyjából hasonló időben, így megadod magadnak a választás szabadságát.

HarmoNet tipp: 7+7alapvető álláskeresési hiba, amit ne kövess el >>

Ami fontos, hogy igyekezz egy pici figyelmet, energiát fordítani jövőd alakítására a nyári tombolás alatt is, mert ez a kicsi fáradság bőven meghozza az eredményét!

Mesterházy Fruzsina,

Job-Center

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x