A meggazdagodás ösvénye. A pénz – és a hozzá vezető...
Címlap / Karrier / A meggazdagodás ösvénye. A pénz – és a hozzá vezető út

A meggazdagodás ösvénye. A pénz – és a hozzá vezető út

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A HarmoNet asztrológusaival végeztünk egy érdekes kísérletet. Nem nyilvános, hogy kik voltak az "áldozataink", lehet, hogy olvasva a cikket magukra ismernek. Sőt az is biztos, hogy nem fogják áldozatnak érezni magukat. A kísérlet ugyanis jól végződött, és érdekes tanulságot hozott arra nézvést, hogy vajon mi kell a meggazdagodáshoz? 

A kísérlet szó talán kissé nagyképű, de végül is erről volt szó. Néhány közeli ismerősnek – akik egyáltalán nem értettek a horoszkópok fejtéséhez – egyszerűen (és persze a valós képletnek megfelelően, ám külön kihangsúlyozva ezt a témát) azt „jósoltuk”, hogy anyagi helyzetük jobbra fordul, képessé válnak észrevenni a pénzt hozó lehetőségeket maguk körül, és több vagyonra, jómódra szert tenni, mint korábban. Azt figyeltük meg, hogy körülbelül két év leforgása alatt mindegyikük életében jelentős javulás következett be. Új munkahelyet kaptak, új lehetőségek nyíltak meg előttük, és tényleg képessé váltak a pénz elfogadásra. Naná, hiszen asztrológiai engedélyük volt rá. Ennyire egyszerű volna? 

Lehetek-e gazdag?
Elhiszed-e egyáltalán, hogy képes vagy megcsinálni? Ezen áll vagy bukik a projekt. Ha nincs önbizalmad, ha gyáva vagy változtatni, akkor biztos lehetsz benne, hogy bárhogy szidod is a kormányt, a segélyből élőket, a bankárokat és a multikat, csak és kizárólag rosszabb lesz a helyzeted. Mert ilyenné teszed. Ha sikerül összelapátolni egy kis önbizalmat, akkor bizony lesz esélyed arra, hogy egyről a kettőre lépj. Mert a saját pénzedhez te kellesz. Ha más pénzére akarsz „rábútorozni” bizony nagyon könnyen kiszolgáltatottá válhatsz. Könnyen járhat így a kitartott szép lány, akit csak addig pénzelnek látványosan, míg üde és friss. 

HarmoNet tipp: Munkahely-kór: Az unalom szindróma nem csak állapot, betegség! - Érintett vagy? Teszteld magad! >>

Többféle tőke
A gazdasági tőke igen ritkán áll egyből az ember rendelkezésére. Még a gazdag szülők is – ha igazán okosak – úgy adják át gyermeküknek a vagyont, hogy az mozgatni, működtetni tudja. Iskolába járatják, ahol piacképes tudásra tesz szert, jó iskolába, ahol jó szülők jó gyerekeinek jó kapcsolatait birtokolja, és lelkileg a legjobbat adják meg neki. Csak azután a pénzt. A sorrend nem felcserélhető. Ezért a tőkét három plusz egy fő területre érdemes bontanod. Melyikből van neked a legtöbb, és hol van szükséged tőke injekcióra? Ezt érdemes mérlegelned, hogy jól gazdálkodhass a meglévővel.
  • Információs tőke, vagy más néven tudás. Ez jelenti az iskolában megszerzett tudás, például a végzettséged mellett azt a tudást is, amely szerint ismered a piacot és ismersz egy hiányosságot rajta. (A piac lehet bármi. A falud épp úgy, mint a ház, vagy utca ahol élsz, vagy akár az egész emberiség, a bolygó.)
  • A kapcsolati tőke, más néven mindenki, akit ismersz. A kapcsolati tőke más, mint emberek halmaza. Kapcsolatokból akkor lesz tőke, ha a kapcsolatokat aktívan használod és ápolod.
  • Pénzügyi tőke – más néven a vagyonod. Nem csak bankszámlán félretett pénz lehet ilyen. Lehet egy ingatlan, vagy ingóság, amit megfelelő módon hasznosítani tudsz, és ezzel jövedelemre teszel szert.
  • Pszichés tőke – vagyis a lelki erőd, amivel a meglévő tőkecsoportokat összesíted, és a magad javára fordítod. Sok pénzügyekkel, meggazdagodással foglalkozó könyv és kiadvány ezt a tőkét egyáltalán nem említi. Pedig e nélkül a többi három parlagon heverhet. Ez az a tőkerész, mi miatt a valóban gazdagok még akkor is gazdagnak érzik magukat, ha éppen egy kanyi vas nem lapul a zsebükben. Mert van erejük ahhoz, hogy megteremtsék, és leleményességük hozzá, hogy megtalálják a módját.
A gazdagság titka - Van aki pénzt keres, van aki kifogásokat
Vajon igaza van-e annak, aki azt mondja, hogy az a gazdag, aki kevesebbet költ, mint amennyit megkeres? Tényleg elkerülhető az eladósodás? Tényleg hiba és aljasság-e az „ügyeskedés”? Hülyeség-e az MLM struktúra, és bolond-e mindenki, aki biztosítóknál befektet? A választ nem tudjuk. Azt azonban igen, hogy ha valaki minden pénzügyi konstrukcióban a hibát keresi, tutira meg is fogja találni. És mivel tökéletes rendszer nemlétezik, így soha semmilyen rendszeren keresztül nem jut pénzhez. Van aki pénzt keres, van aki kifogásokat. 


Sült galamb, vagy 16 tonna?
A két véglet. Az egyik várja a sült galambot, hogy a szájába repüljön. A másik annyit dolgozik, éjjel és nappal, hogy egyszerűen nem is marad ideje a pénzkeresetre. Ha bármelyik véglethez is tartozol, először is fel kell ismerned. Azok, akik nagy vagyonra tettek szert, először mindig úgy kezdték, hogy nagyon sokat dolgoztak, rengeteget áldoztak egy célért. Ebben a fázisban még nem nagyon vannak irigyek, inkább huhogók, akik azt mondják: ez így nem fog működni, fölösleges ennyit melózni ezzel, inkább menj egy jó állásba és költsd a pénzt magadra. Aztán amikor az illetőnek beüt a biznisz, akkor ugyanezek a huhogók lesznek az irigyei, akik elfelejtik, milyen volt, amikor hajnaltól késő estig dolgozott az illető. 

A bibliában és kutyáknál is…
Mondják; a kutya is oda szarik, ahol már van! A Biblia pedig azt írja, hogy helyesen kell gazdálkodni a talentumokkal. A pénz úgy működik, mint ahogy minden az életben. Magát vonzza. Ha mindig elsajnálod magadtól a dolgokat, akkor azt fogod kapni, amit teremtettél. Ha mindig buszon jársz, akkor a buszon járókat fogod megismerni. Ha autóval mész, akkor a parkolóházakban és az autóutakon járókat fogod látni. Ha repülővel jársz, akkor a többi repülő tulajjal leszel egy szinten. Ha putriban laksz, a szomszédod is egy putri lakó lesz. Amikor körülményeket teremtesz, akkor egyúttal a vagyoni esélyeidet is megteremted. 

Vállalkozó alkat
Ez alapvetően nem létezik. Ember van, aki képes megállni a lábán, és dolgozni akkor is, ha nem ütik a fejét a főnökei, és megtenni olyat is, amit mások nem. És olyan, aki képtelen megállni a lábán, akinek szüksége van arra, hogy felülről piszkálják és ellenőrizzék. Persze ez ellen a legtöbben berzenkednek, ám ha arra kerül a sor, hogy ezen változtassanak, akkor elszaladnak. Azt mondják, hogy nem vállalkozó alaktok, pedig csak a felelősségvállalás és az önállóság hiányzik belőlük. Sokan vannak, akik (bár nem klasszikus vállalkozói alkatok) köszönik egész jól megvannak állás nélkül. Gyerekes anyukák, akik babaruhákkal handlizgatnak a neten, és egymaguk kitermelik a ruha és kosztpénzt ebből, vagy egyéb online vállalkozásaikkal megkeresik ugyanazt amit egy multinál kapnának. Otthon, a fotelból. Semmi fekete ablakú limuzin, meg diplomatatáska. Csupán otthonka és ablakpucoló rongy, meg a magyar háziasszonyok űberelhetetlen kreativitása jellemzi őket. 

HarmoNet tipp: Stresszpróba az állásinterjún - Készülj fel, hogy ki ne készülj! >>

Gazdag ÉS/Vagy boldog?
A gazdagságra azért vágyunk, mert a szabadság boldogságát akarjuk átélni. Nem akarunk függni a munkáltató kényétől és kedvétől, nem akarjuk félteni az állásunkat vagy megbízásunka,t mert akkor nem tudjuk majd fizetni a számláinkat. Amikor gazdagságról beszélünk, akkor a kényelem és boldogság eszméjéről beszélünk valójában. Aki boldog, és elégedett azzal amije van, egyúttal gazdag is. Aki pedig örökké elégedetlen, az szegény marad, bármit is ér el.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4710 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x