Munkád értéke és a pénz viszonya - Felhőtlen?
Címlap / Karrier / Munkád értéke és a pénz viszonya - Felhőtlen?

Munkád értéke és a pénz viszonya - Felhőtlen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Nem elég vágyni rá, akarni, óhajtani kell, erővel. Ha szereted a munkád képes vagy pénzt is keresni, mert személyeddel harmóniában végezhető a tett, ha azonban gyűlölködve fogsz munkádhoz, ne reménykedj a felemelkedésben. Munkahelyi szeret-nemszeret. 

A munka szeretete
Itt a nyár, vakáció gyermekeinknek, a pihenés, a felüdülés, az együttlét, a kirándulások időszaka. A két hónap alatt - főleg nagyobb gyermekeinek sok szülő keres valami munkát. Ezzel is lefoglalva gyermekeit, és valamennyi keresethez is juttatja őket. Ha korukhoz képest már eddig is kivették részüket valamilyen munkából, akkor most nem lesz olyan nehéz beilleszkedni egy ismeretlen helyen sem. Újból sok függ attól, hogyan látták ők eddig szüleik munkájukhoz való hozzáállását. Nekem döbbenetes hallani, mikor fiatalok azt mondják: "kaptam volna munkát, de én ennyiért- és ennyiért nem dolgozom." Nem hiszem, hogy ez jó példa lenne.
A másik nagyon fontos dolog, hogy még kiskorban a jól elvégzett munkát a szülők értékeljék, vegyék észre. Ha szépen dolgozott gyermekük, dicsérjék meg, ha felületesen azt is mondják meg neki, de ne úgy, hogy minden munkától elvegyék a kedvét. Mindkét véglettel nagy kárt lehet okozni.

Lassan húsz éve hallgatom a betegek panaszait, sajnos nem kevés azoknak a száma, akikből ilyenformán tört ki az elkeseredés: "Sokszor úgy érzem, hogy sokkal többet tudnék tenni, vagy más dolgokat is el tudnék végezni, de nincs bennem erő az elkezdéshez. Majdnem harminc éves voltam, mikor elkerültem a szülői háztól, addig is mindig igyekezetem munkámat a tőlem telhetően jól végezni. Megláttam a munkát, soha nem kellett buzdítson rá az apám. Ennek ellenére soha nem kaptam tőle egy elismerő szót, soha ki nem mondta volna: "Ezt jól csináltad kedves fiam, csak így tovább." Nekem ez még ma is fáj, s úgy érzem itt az oka a visszahúzódottságomnak. Olyan kisebbségi érzés alakult ki bennem, amit nem tudok legyőzni." Láthatjuk milyen fontos az elismerés és a dicséret.


A munka értéke
A munkát megszerettetni, csak olyan személy tudja, aki maga is szeret dolgozni. Mindenféle munkának, amit el  kell  végezni életünkben, Pál apostol szavai, kell legyen az alapja: "Valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek."(Kolossé 3, 23.)
Miért fontos munkára nevelnünk gyermekeinket? Felelősségtudat, a pénz értékének megismerését venném elsősorban, de van egy olyan mondás: "Amit nem használnak, az berozsdásodik." Ha helyesen használjuk fel erőinket a leghasznosabb szolgálatban, akkor minden szervünket egészségben tartjuk. Ha elménk, inaink és izmaink összhangban dolgoznak egymással, akkor a legértékesebb szolgálatot tesszük önmagunknak, s megkapjuk a jó Isten áldását.

HarmoNet tipp: A meggazdagodás ösvénye. A pénz – és a hozzá vezető út >>

Sokan megmosolyogtak már, ha azt mondtam, szeretek bármit dolgozni, ha fizikai erőm elég hozzá. Ha főzni kell, azt, ha a kertben kell kapálni, akkor azt, ha előadást tartok, akkor arra készülök fel - még 19 év után is - ha könyvet írok, akkor ahhoz kérem a jó Istentől a bölcsességet. Higgyék el, ha szeretetben, odaadással végezzük azt a feladatot, amit végeznünk kell, feleannyi idő, erő szükséges hozzá, mintha "már megint ezt kell csinálni" morgással kezdjük el.
Ezzel is jó vagy rossz példát adunk környezetünknek, gyermekeinknek Ne feledjük: Akik mindig szorgalmasan dolgoznak, és vidáman tesznek eleget mindennapi kötelességeiknek, azok a társadalom hasznos tagjai. S az is igaz: Csak a dolgozó férfi és nő lát az életben nagyszerűt és jót, kész annak terhét viselni, hittel és reménységgel. Nekem nagy örömöt ad, mikor látom - a jó Isten segítségével - elvégzett munkámnak eredményét.

HarmoNet tipp: Modernkori rabszolgaság! - Te mennyiért adod magad? >>

A pénz értéke
A nyári szabadságok, üdülések, kirándulások miatt mélyen bele kell nyúlni a családi kasszába. Milyen nagy előnnyel rendelkeznek azok a szülők, akik gyermekeiket kicsi koruktól arra szoktatták, hogy fogadják el a lehetőségeket: ugyanis van egy keret, s azt túl lépni nem  lehet: ennyi van, ennyit költhetünk.
Az, az ifjú, aki kevés, vagy semmilyen erőfeszítés nélkül mindent megkap a szülőktől, nagyszülőktől nem tudja megismerni a pénz értékét. Mások kemény munka és nélkülözés árán tudják csak megszerezni az életük fenntartásához valót. A későbbi évekkel kapcsolatban mennyivel nagyobb biztonságban van az a fiatal, aki tudja, hogy honnan ered költőpénze? Tudja, hogy mennyibe kerül ruházkodása, eledele, továbbá mit jelent az otthon megalapítása és fenntartása.


A szülőknek ebben is gyakorlati példát kellene  mutassanak. Mikor a fizetést hazaviszik, legjobb, ha rögtön félretesszük a csekkekre, befizetendőkre való összegeket. Majd igyekezzünk kalkulálni a havi étkezésre szánt összeget, a gyerekeknek igen szükséges kiadásaikra valót. Csak így fogják tudni elkerülni, annak a bekövetkezését: "egyszer hopp, máskor kopp."
Sokan fizetéskor nagy a bevásárláskor sok mindent raknak bevásárló kocsiba, olyat is, amit nélkülözni lehetne. Sajnos nem tudnak "ellen állni" a csábításoknak. Sokszor ennek következménye lesz a "kölcsönkérés", amit a következő fizetéskor illene megadni, s ezért már mínusszal kezdik a hónapot.
A pénz felhasználása nagy felelősséggel jár. A pénz magában nem érték. Értékké csak akkor válik, ha az élet szükségleteinek ellátására, mások segítésére használjuk fel. Eszköz az elnyomottak védelme és a betegek gyógyítása érdekében.

E napi tanítások részletek Feketéné Bokor Katalin Egészség minden napra
című könyvéből >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1844 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x