Ki a hibás? Én, vagy te?
hirdetés
Címlap / Karrier / Ki a hibás? Én, vagy te?

Ki a hibás? Én, vagy te?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Hibáztatás, vádaskodás, a másik felelősségre vonása - sokszor ok nélkül. Ismerős? Mondd csak; honnan? Munkából? Otthonról? És ki csinálja? Te? Vagy mások veled? Esetleg néha te, néha pedig mások? Tényleg! Ki a hibás? És ki kérdezi? 

A hibás felkutatása, mások hibáztatása nagyon gyakori dolog a világban. A hatalom gyakran ok nélkül bűnökkel vádol bennünket. Nem kell hozzá valódi bűnöket elkövetnünk, vélt vétkek alapján is ránk szállhatnak, teljesen méltánytalanul. Ha a világ így viszonyul hozzánk, mi is ilyenképpen viszonyulunk egymáshoz – míg tetten nem sikerül érnünk ezeket a méltánytalanságokat. Ebben a tetten érésben segítünk most. 


Túllépni-megbocsátani
Ez nem könnyű dolog. A holokauszt túlélői, a zsidók, még a mai napig képtelenek voltak rá. Úgy érzik, hogy az egész világ összeesküdött ellenük – nem véletlen, hogy ellenük születik a legtöbb összeesküvési elmélet is. A tükör elve érvényes marad. Képtelenek megbocsátani a világnak. Elvárják, hogy bűntudata legyen másoknak is, elvégre ők olyan szépre csiszolták a sajátjukat. A bűntudattól való szabadulás, a megbocsátásra – akár önmagunknak való megbocsátásra - való képtelenség, a múlt eseményein való túllépés kicsiben is ugyanígy működik. Beakad egy életesemény, amit az illető szinte képtelen feldolgozni. Mindig vissza és visszatér arra a pontra, ahol úgy érzi, hogy az élete zátonyra futott:

    * Ha akkor nem ültem volna fel a repülőre
    * Ha a Hufnágel Pistihez mentem volna feleségül
    * Ha az orvos idejében észrevette volna

Az ilyen mondatszerkesztés egyértelmű – ha… akkor – ez a két szó mindig szerepel bennük. Vizsgáld meg saját vesszőparipáidat. Vajon neked van ilyen elakadt lemez az életedben? Van olyan életszakaszod, amit ha egy időutazáson vehetnél részt, akkor másként tennél? Ha igen, utazz vissza! 

HarmoNet tipp: Mi a világon a legkevésbé ellentmondásos emberi cselekvés? >>

Vissza - a jövő miatt
A múlt megváltoztatása természetesen nem lehetséges, de relaxációs terápiában visszautazhatsz a múltba. Ezek a relaxációs utazások sokat segíthetnek a problémás élet időszak feldolgozásában.
(Ha szeretnél ilyen feldolgozáson részt venni, jelentkezz  Dr. Kunsay Gyulánál:  20/2389739) 

Akik örökké másokat hibáztatnak
Akiket élethosszig gyötör a bűntudat, azok magukat hibáztatják. Akik azonban másokat hibáztatnak saját életük eseményeiért, még rosszabb helyzetben vannak – nekik a felelősségvállalást kellene megtanulniuk. Ugye te is ismersz olyan embert, akitől folyton azt hallani, hogy azért nincsen neki valamije, mert ebből a pénzből fizetik a segélyeket, vagy mert elviszik a multik, a kínaiak, vagy az éppen aktuális média-mumusok. Ők azok, akik a párjukat/férjüket/feleségüket/gyerekeiket hibáztatják, ha valami nem sikerül. Például ilyeneket mondanak: Most azért történt ez velünk, mert te…! – ha ez a mondat így ismerős, tarts önvizsgálatot, akár áldozata akár kimondója vagy ennek!) Azok, akik képtelenek vállalni saját életük felelősségét, így beszélnek. 

Újítanál? Ők nem hagyják!
Ismersz ugye, főállású huhogókat? Ők mindig pontosan tudják, hogy mi az ami nem  működik. Röviden összefoglalható az álláspontjuk: semmi nem fog működni – de amibe te belekezdtél az aztán egészen biztosan vezeti ezt a sort. Sokan azért nem mernek újítni, vagy belevágni dolgokba, mert magukat hibáztatják dolgokért, ami nem is az ő hibájuk, máskor pedig másokat tesznek felelőssé saját nehézségeik miatt. Ők azok, akiket nagy számban elérnek a huhogók is – sőt egy idő után maguk termelik ki az utánpótlást a huhogókból. 

„Jóakarók” és valódi pártfogók
Csak azt piszkálják folyton, aki ki akar lépni az átlagból. Aki csöndben ül, és végzi a monoton feladatokat, azt békén hagyják - többnyire. Csak az akar lehúzni valakit, aki maga is lenn van! Máshogy nem is lehetne. Ezt soha ne felejtsd el! Akik folyton hibáztatnak, azok céltalanok, egoisták, és pesszimisták. A „jóakarók” akik körülvesznek bennünket sosem boldogok, mert nem képesek befelé figyelni és nem tudnak örülni annak, amit megszereztek, vagy elértek. A valódi pártfogókat onnan lehet megismerni, hogy nem rombolják destruktív kijelentéseikkel a terveidet, hanem kérdeznek, és ösztönöznek még akkor is, ha igazából tényleg marhácska dolgot készülsz cselekedni! 

Megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel
A biblia egyik legfontosabb üzenete. Nem szól ez sem másról, mint a megbocsátásról. A mai világban inkább a „…dobd vissza mennykővel!” verziószám terjedt el a gyakorlatban. Mégis, ha úgy érezzük, hogy folyton kővel dobálnak bennünket, akkor legjobb, ha semmit nem dobálunk, hanem először is megkérdezzük a hajigálókat, miért teszik, amit tesznek. Gyakori, hogyha rákérdezünk, szinte azonnal abbahagyják a dolgot, és fontosnak érzik magukat a „tanácsadó” szerepkörben. (Miért gondolod úgy, hogy…? Szerinted akkor hogy kéne, ha nem úgy, ahogy én teszem? Mi akkor a megoldás?

HarmoNet tipp:
Erős döntés, pokoli életút: abortusz - Életek előtte és utána. A döntés felvállalása és feloldozás! >>

Átalakuló kapcsolatrendszer – rosszakaróink eltűnnek
Amikor valaki abbahagyja a múltba révedést, kitart céljai mellett, és képessé válik arra, hogy tetteinek felelősségét vállalja oly módon, hogy ne tudja őt eltántorítani céljaitól senki „huhogása”, hirtelen átalakul a kapcsolatrendszere. Eltűnnek mellőle a rosszakarók, és pozitív, építő személyiségű emberek jönnek a helyére. A kapcsolatok átértékelődését nem könnyű végigvinni, néha súlyos élményt jelenthet egy-egy emberi kapcsolat elvesztés,e de utólag kiderül – megérte. Aki nem hiszi, legjobban teszi, ha kipróbálja! 

Váraljai Julianna 
 
[ 2681 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x