Ha magadban hiszel, kulcsember leszel!
Címlap / Karrier / Ha magadban hiszel, kulcsember leszel!

Ha magadban hiszel, kulcsember leszel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A karrier ma olyan, életterületként meghatározott, valójában elvont fogalom, amely azonban őseink számára nagyjából semmit sem jelentett. A hírnévvel, dicsőséggel, és mint ilyen, az emberek által való megbecsüléssel függ össze, ma azonban, sajnos vagy sem - az anyagi helyzetünkhöz is köze van. 

A karrier kiépítése nehéz kérdés. Talán azt nevezhetnénk meg így, amikor egy bizonyos szakmai életutat bejárva annak jellegzetes elemit tömörítjük. A karrier építése mindenképpen arra megy ki:
  1. Egyre inkább olyan munkát végzek, ami érdekel, amit szeretek, ami tetszik - nehéz persze ha semmi sem érdekel ami munkaként végzendő
  2. Egyre többet tudjak keresni ezzel
  3. Ha egy mód van rá, e mellé szakmai elismeréseket, megbecsülést is kapjak
  4. A munkavégzésem további lépcsőfokok kiindulópontjául szolgálhasson.

Valahogy így megy ez. De mitől lesz esélyesebb az egyik ember az előrejutásra, mint a másik? Amikor mind a kettő ugyanazokkal a szakmai eredményekkel rendelkezik, mindkettő perfektül beszél 3 nyelven, és még végzettségüket is hasonló eredménnyel szerezték ugyanazon az egyetemen?

HarmoNet tipp: Milyen főnöknő vagy (lennél)? - Sárkány, vagy Kedvesnővér? >>

Természetesen itt a rátermettség fontos. Nem csupán az, hogy személyiségednek megfelelő munkát végezz, mert ez ugye elhanyagolhatatlan, hiszen ami személyre szabott, az jobban megy, és abban ügyesebben tevékenykedsz. Ám e mellett az is nagyon fontos, milyen a kisugárzásod, a karizmád, vagy milyen az önbizalmad. Természetesen nem hangos önértékelésről beszélünk. Mert néhány önmagadat fényező megjegyzés jó lehet egy marketinges pozíció betöltéséhez, de talán kevésbé sikeres, egy külföldi család babysittereként elhelyezkedve.


A karrier építésében a legfontosabb, hogy kulcsemberré válhass a munkádban, az önmagaddal való kommunikáció, az önmagad szavak nélküli belső értékelése. Vagyis, hogy mire tartod magad, mennyire érzed magad jónak, és mennyire érzed azt, hogy az adott feladatkörben megtaláltad önmagad.

Ebből persze már következik egy sor ismert elem, gesztikuláció, mimika, testbeszéd, meggondolatlanul kicsúszott mondatok. Ezeknek az alapja pedig az, hogyan értékeled saját helyzeted, vagyis a metakommunikáció, szerinted te képes vagy-e erre a feladatra, illetve  önmagaddal mennyire vagy jóban.

HarmoNet tipp:
Vezetővé válnék - de hogyan? >>

Fontos, hogy olyan feladatot végezz, amely illik a személyiségedhez. Ha nem érdekel a kutyaeledel árulás, akkor, ha csak nem végszükség történt, inkább ne kezdj ebbe az elfoglaltságba, mert reménytelen, hogy jól érezd magad. Viszont, ha egy olyan ember vagy, akit ez érdekel, akkor tudsz majd segíteni a kérdésben, ismeretségeket köthetsz, kialakítasz egy visszajáró vendégkört és személyes kapcsolatokat. Jobb forgalmat produkálsz, és fejlődhetsz, sőt te magad is jobban fogod magad érezni a hétköznapok során, amíg munkahelyeden tartózkodsz.


Vagyis a legfontosabb, hogy te képesnek érezd magad egy feladatra. Amikor bizonytalan vagy, nem érdemes elmédet becsapnod olyan belső mondatokkal, mint pl. értek a fuvarokhoz, vagy a logisztikához, vagy mester szintű PC használó vagyok. Érdemes olyan tulajdonságaidat kiemelni belső, önmagaddal folytatott párbeszédedben, vagyis a folyamatos belső monitorozásban és visszaigazolásban, mint türelmes vagyok. Ez és ez is sikerült, akkor már ez is menni fog, vagy éppen, hogy jól kommunikálok, ezért húzódjon meg bármilyen probléma az ügy mögött, képes leszek kideríteni, stb.

Ha ezekre a jó tulajdonságaidra, és nem száraz képességeidre hívod fel önmagad figyelmét, ha belül képes vagy azonosulni hivatásoddal, és elhiszed, sőt érzed, hogy amit végzel, értékes, fontos, hasznos és nagyjából egyenértékű fizetésed is a munkáddal, akkor egyensúlyt alakíthatsz ki, és akkor képes leszel a területeden vezetővé, kulcsfontosságú emberré válni, aki számára már semmi sem lehetetlen.

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2809 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x