5 hasznos tipp a hatékony irodai munkavégzéshez
Címlap / Karrier / 5 hasznos tipp a hatékony irodai munkavégzéshez

5 hasznos tipp a hatékony irodai munkavégzéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-04

Munkaritmus, ütemezés, tervezés. Szünetek és ebédidők. Hogyan dolgozhatsz a leghatékonyabban? Rövid idő alatt sok pénzt kereshetsz ha jó a munkavégzésed. Eredmények akár néhány nap tudatos munkafolyamat után! A munkapszichológus tanácsai. 

Az irodai munka gyakran igen egyhangúnak tűnik, és ez sajnos mindennapi teljesítményünkre is hatással lehet. Donna Dawson, amerikai pszichológusnő  irodai termelékenységet vizsgáló kutatások eredményei alapján az alábbi hasznos tanácsokkal segíti a hatékonyabb irodai munkavégzést.


1.) Bajnokok reggelije
Mindig szakítson időt egy kiadós, tápláló reggelire, mivel a gyorsan elfogyasztott harapnivaló vagy a reggeli hiánya délelőtt 11 óra körül jelentős energiacsökkenést eredményez, amely igen könnyen nassoláshoz vezet. Ez az adott pillanatban ugyan energialöketet biztosít, ám később jóval nagyobb hatékonyság-csökkenés követi.

2.) Aktív ebédidő
Igyekezzen könnyebb, egészségesebb ételeket ebédelni, és az alkoholt tartogassa estére. Próbáljon meg mozogni: járja körbe a háztömböt, vagy lépcsőzzön a lift helyett. Sokkal jobban érzi majd magát, így képes lesz hatékonyabban dolgozni, és egészségesebb életet élhet.

HarmoNet tipp: Választhatok béren kívül is juttatást? - Lehetőségeid a munkahelyeden! Ismerd meg! >>

3.) Kétórás szabály
Kétórányi folyamatos munka után csökken a koncentrációs szint, és teljesítményünk is romlik. Így érdemes asztalunktól kétóránként felkelni, kinyújtani végtagjainkat, kilazítani az ujjainkat, megmozgatni a nyakunkat és a vállainkat, majd néhány percet sétálni miközben rekeszizomból mélyeket lélegzünk.

4.) Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés
Az alváshiány megbosszulja magát. Az egészséges alvásciklus fenntartása érdekében az éjfél előtti alvás a leginkább értékes pihenés. A kevés alvás koncentrációs problémákhoz, az energiahiányhoz, ingerlékenységhez, sőt akár immunrendszerünk gyengüléséhez is vezethet. Ezek a tényezők, pedig sajnos mindennapi teljesítményünkre is igen kedvezőtlen hatással vannak. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy bizony a kevés alvás külsőnkön is meglátszik, és rosszabb benyomást kelthet kollégáinkban és főnünkben!


5.) Kérdezz bátran!
Az irodai berendezések funkcióinak teljes körű ismerete kiváló lehetőséget kínál a hatékonyabb munkavégzésre, ezáltal értékes időt takaríthatunk meg. Így ne érezzük magunkat zavarban, ha technikai segítséget kérünk, hiszen ezzel hosszú távon mind saját, mind munkáltatónk érdekeit egyaránt szolgálja.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4101 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x