Aláírok, tehát vagyok!
Címlap / Karrier / Aláírok, tehát vagyok!

Aláírok, tehát vagyok!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

Mit árul el az aláírásom? Önmagában nem túl sokat - és mégis rengeteget. Az aláírás nem elemezhető önmagában, egyedül, csak az egész írás tükrében. Mégis, ha megtudják, hogy grafológus vagyok, szinte mindig az orrom elé tolják az aláírásukat:-" Ebből mi derüüül kiii??" - kérdezik. Éppen ilyen hangsúllyal. 

Miért akarod tudni?
Először mindig ezt szoktam megkérdezni: Miért akarod tudni? A kérdéstől sokan meghökkennek, ez is a célom. Ugye, ha egy nőgyógyásszal találkozol, nem dobod szét azonnal a lábaidat, vagy ha urológussal hoz össze a sors, nem dugod oda a popódat prosztatavizitre? Akkor ha a grafológussal találkozol, miért gondolod, hogy intim mélységeidben kurkászni ott és azonnal fontos lenne? Szóval miért is akarod tudni? Aki erre a kérdésre épkézláb választ ad, már jól közelíti meg a dolgot. A grafológia – s vele a grafológus is - kérdésekre felel, önismeretet ad, nem pedig címkéket ragaszt rád.

Többféle aláírásod van – tehát normális vagy!
Sokan azt hiszik, hogy mások mindig ugyanúgy írnak alá. Ezt az ostobaságot erősíti a banki rendszer, ahol az aláírást használják azonosításra – egyébként ezzel önmagában nincs baj – így ha ez elfogadott, akkor a normális biztos az volna, ha egyforma volna az aláírásunk. Persze aki normális, az változik, alakul, fejlődik, együtt a világgal. S mint ilyen, az aláírása is változik. Egy krízis, egy nagyobb fejlődés hatására apróbb-nagyobb módosulások lehetnek a kézírásban. Az is tökéletesen természetes, hogy Dr. Kovács Lajos adjunktus, „szerető férjed: Lala”, vagy mint Kovács apuka, másként ír alá egyes szociális minősítései szerint. Vannak, akiknek akár 3-4 féle, különböző kontextusnak használt aláírásuk is akad, ám ezek jellege igen gyakran megegyezik. Inkább arra a viszonyulásra mutatnak rá, hogyan éli meg Dr. Kovács az adjunktusságot, a férji mivoltát, az apai énjét.

HarmoNet tipp: Grandmacsó, macsó, vagy csak mai csóka - az aláírása alapján >>

Nincs aláírásom! –Ugyan már!
A múltkor egy helyes kis rendszergazda lányka ezt mondta: Nekem nincs aláírásom! Ugyan! Dehogy nincs! Mindenkinek van, aki le tudja írni a nevét. Arra gondolt, hogy külön mesterségesen kivitelezett, megformált, mesteri aláírás-kompozíciója nincsen. A gyakorlat azt mutatja, hogy az önmagukkal azonos, magukat vállalni tudó, szerepszemélyiségek nélküli emberek nem írnak mesterkélt aláírás-csodákat. Ami tőlük telik, olyan, mint ők: egyszerű, olvasható, világos, tiszta, jól viszonyul a folyamatokhoz. Az aláírás lényege egyébként valami ilyesmi. Megmutatja, hogyan viszonyulunk a világhoz, magunkat hová helyezzük benne, milyen a viszonyunk apánkkal, családunkkal, anyánkkal. megmutatja mennyire vagyunk spontának, vagy éppen mesterkéltek.


 

Több – kevesebb – ugyanannyi

  • Aki nagyobb betűkkel, jókora paráfokkal, cirádákkal, kacskaringókkal hangsúlyozza önmaga aláírását, arra utal, hogy vágyódik az elismerésre, jókora egót hizlal. Szüksége van térre önmaga megmutatásához, szereti ha látszódik, ha szerepelhet. Ezért van sok sztárnak nagy, látványos – gyakran mesterkélt, megkomponált – autogramja. Ebben mindig ott van az én védelme is.
     
  • Aki az írásnál apróbb betűkkel, jellemzően más dőlésiránnyal is ír alá, az bizony éppen az ellenkező oldalon áll. Szeretne eltűnni, kicsivé változni, nem látszani, kevés helyet foglalni a világból.
     
  • Az optimális helyzet éppen az, ha az aláírás jellegében egyező az írás többi részével. Az ép személyiségű ember nem vágyódik arra, hogy többnek, másnak mutassa önmagát.
    Aláírás fejtés: Együtt az írással.
Az aláírást csak együtt a kézírással egybevetve lehet tehát elemezni – egyetlen aláírásból nem túlságosan sokat lehet megtudni – noha jó kérdéseket fel lehet tenni egy-egy különlegesen formált betű alapján. Aki például reneszánsz, gótikus, vagy barokk jelleggel ír alá, akár vonzódhat ezen korok stílusjegyeihez, szeretheti az adott korszak művészetét, vagy annak jellemző érzelem és kifejezési világa is jellemző lehet rá. (Barokkos túlkapások, reneszánsz érzékenység, stb..) Ám lehet, hogy egy veretesen író –esetleg azonos nevű - szülő/nagyszülő emlékét ápolja – itt inkább a (nagy)szülő jelentőségét kell nézni, nem is annyira a kézírást. Ilyenkor elgondolkodhatunk a nevek „karmáján”, a sorsazonosságokon is.

Az aláírás tehát önmagában kevés egy elemzéshez, de ha tudod, miért akarod tudni, milyen ember vagy, akkor tudod azt is, hogy a teljes írásképedben ott rejtőznek a válaszok.

Gáspár Katalin

Részletek >>
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4213 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x