Segítség, utál a főnök!
Címlap / Karrier / Segítség, utál a főnök!

Segítség, utál a főnök!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Stratégiák, amiket bevethetsz, hogy a sereghajtóból a középmezőnybe evezhess. Nem ígérjük, hogy már ma délre a kedvenc leszel, de ha megfogadod, amiket tanácsolunk, akkor leszállnak rólad, és mást vesznek majd elő, ha bűnbakra van szükség. Aki világ életében a kegyvesztettek kenyerén tengődött, azoknak már ez is óriási előrelépés.  

Azok, akik ezzel a problémával fordulnak hozzám, leggyakrabban már a sokadik alkalommal élik át ugyanezt. Ha visszamegyünk a diákévek időszakára, vagy akár az óvodai időkre, azt tapasztaljuk, hogy bizony már akkor kezdődött az egész. Perifériás szerepkörben voltak az osztályban, úgy érezték, pikkel rájuk egy, vagy több tanár is, hogy nem szeretik őket a társak. A probléma a munkahelyen sem oldódott meg. Miért is oldódott volna meg magától? Sőt – csak egyre mélyebbre és mélyebbre égett.

Játszma – tudatosítsd, és hagyd abba!

A perifériás szerepben élés egy játszma, amit mi az is játszik, aki ebben él. Ő az a szereplő, aki a rövidebbet húzza. Miért van erre szüksége? Mert abban a légkörben van, amit megszokott. Nagyon egyszerűnek tűnik a válasz, megélni azonban sokkal bonyolultabb. Amíg fel nem ismerjük, hogy mi magunk is okozója vagyunk a helyzetnek, és csak a főnököt hibáztatjuk, addig akárhányszor váltunk munkahelyet, bizony nem lesz jobb sehol.Ne keverd a munkát a családdal!

A praxisomban nagyon gyakori, hogy akinek ez a problémája, az hajlamos szinte „összekeverni” a munkahelyet a családdal. A munkatársaktól, pláne a főnöktől, olyan magatartást vár el, amilyet annak idején a családjában követtek az emberek. Ezekben a családokban gyakori, hogy a gyermeket – tehát azt a személyt, aki később kirekesztés áldozata lesz – vagy túlzottan erősen, felfokozottan szeretik, mely szeretet mennyiséggel nem tud mit kezdeni, vagy nem szeretik megfelelően, és emiatt nem is tudja, hogy ő szerethető. Az eredmény mindkét esetben a szeretet elfogadásra, az elismerés elfogadására való képtelenség lesz.

Fogadd el a kritikát – érdemeld ki a jutalmat!

Szintén jellemző, hogy az ilyen emberek nagyon nehezen fogadják el a javító szándékot, a kritikát. Sokszor még azt is felveszik, magukra veszik, ami egyáltalán nem az övék, ami nem róluk szól. A kritika elfogadására való képtelenség sokakat taszít perifériára. Oktalan sértődések, belső feszültségek forrása ez.

A másik ugyanilyen tipikus probléma, hogy képtelenek elfogadni, átvenni, vagy egyszerűen csak „kiérdemelni” a jutalmakat. Bármi legyen is a jutalom, pénz, nyaralás, egy jobb munkakörülmény, előreléptetés, egy magasabb fokozat a cafetériában, ő valahogy lemarad, vagy utolsónak kapja meg, ami illeti őt.

Tudatosítsd, hogy te is okozója vagy a helyzetnek!

Azok, akik erről a problémáról számolnak be, sokszor nem tudják, hogy ők maguk váltják ki a viselkedésükkel a főnök ellenszenvét, a kollégák utálatát. Első lépés, hogy mindenki, aki ettől szenved, tudatosítsa magában, hogy maga is okozója a problémáknak. Ha mindig csak a többieket okoljuk, magunk nem változunk, semmi nem fog változni körülöttünk sem.

Hogyan cselekedj?

A rossz viselkedés hosszú idő alatt idegződött be minden emberbe. Nem várhatjuk, hogy ma délutánra megoldódjanak a hosszú évek óta zajló konfliktusok. Meg kell várni a többiek viszonyulásának változását is. A cselekvésben sokat segíthet, ha felkeresünk egy szakembert, - elsősorban pszichológust - aki segít végigkísérni a változást, aki erőt tud adni akkor is, amikor úgy tűnik, minden hiába, amikor ellankad a kitartás. Ha magunk akarunk változtatni, akkor jó, ha a kitartást növelő lelki bázist tudunk találni, egy olyan helyet, közösséget, ahol folyamatosan érhet sikerélmény.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9544 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x