Munkakeresés karácsony előtt? Simán!
Címlap / Karrier / Munkakeresés karácsony előtt? Simán!

Munkakeresés karácsony előtt? Simán!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Mit tehetünk, ha éppen decemberre maradtunk munka nélkül, esetleg most érzünk ellenállhatatlan vágyat, hogy mielőbb munkahelyet váltsunk? Van-e értelme az év utolsó hónapjában munkát keresni, és milyen esélyeink vannak? 

Nem lehetetlen
Kétségtelen, hogy decemberben szinte kivétel nélkül mindenki el van foglalva az év lezárásával, az ünnepi készülődéssel és a pihenéssel. Ezért kicsi az esélye annak, hogy éppen ilyenkor találunk új munkát, de mégsem lehetetlen.

Álláshirdetésből ilyenkor sincs sokkal kevesebb, ezért érdemes a legszimpatikusabb állásokra beküldeni a pályázatunkat. Számoljunk azzal, hogy ebben az évben valószínűleg már nem foglalkoznak vele, hacsak nem sürgős az állás betöltése a munkaadónak is. Ezért ha van rá lehetőségünk, január első néhány hetében keressük meg e-mailben vagy telefonon a megadott kontaktszemélyt és kérdezzünk rá, hogy megkapta-e a jelentkezést, számíthatunk-e egy esetleges interjúra - ez az érdeklődés udvarias és érthető formája, és egyáltalán nem tolakodó.Tartsuk fenn pozitív hozzáállásunkat!

Ha nem találunk megfelelő munkalehetőségeket, akkor sincs semmi okunk elkeseredni, a bevett gyakorlat szerint januárban, februárban indul újra a munkaerőkeresés. Ha sürgősen szükségünk van állásra, addig is, amíg nem találjuk meg a megfelelőt, nyugodtan vállaljunk részmunkaidős állást, vagy néhány hétre, hónapra, illetve egy projekt megvalósítására szóló munkát. Még ha nem is álmaink állását töltjük be éppen, akkor is szerezhetünk értékes tapasztalatokat, köthetünk új ismeretségeket és kereshetünk némi pénzt. Ha hajlandóak vagyunk az ünnepi napokból feláldozni néhányat, keresgélhetünk az egyre divatosabb helyettesítői állások között is, melyek kifejezetten erre az időszakra szólnak.

HarmoNet tipp:
Álláskeresés gyes után - Előítéletek csapdájában, anyaként a munka világában >>

Használjuk a kapcsolati hálónkat!

Bár mi, magyarok még mindig nehezen tudjuk önmagunkat menedzselni, ne szégyelljünk segítséget kérni a barátainktól, ismerőseinktől. A recesszió idején bármelyikőnk kerülhet hasonló helyzetbe. Gondoljuk végig, melyik ismerősünk hol, milyen területen dolgozik, ami számunkra is érdekes lehet, és nyugodtan keressük meg őket telefonon vagy e-mailben, hogy tudnak-e valamilyen üresedésről vagy aktuális munkalehetőségről.

Értékeljük az évet!
Decemberben fordítsunk időt arra, hogy lezárjuk az évet, végiggondoljuk eddigi munkatapasztalatunkat, értékeljük eddigi szakmai tevékenységünket, levonjuk a következtetéseket. Ezek tükrében nyugodtan és megfontoltan dönthetjük el, milyen úton szeretnénk tovább haladni a következő évben, valóban váltsunk-e munkahelyet, szakterületet, keressünk-e új szakmát, esetleg szükségünk van valami új készség elsajátítására.HarmoNet tipp:
Pályázzunk profin! >>

Tanuljunk valami újat!

Ha abban a helyzetben vagyunk, hogy nincs munkánk, de van időnk, ezt felhasználhatjuk új készségek, képesítések megszerzésére, új információk elsajátítására, ami gazdagítja szakmai értékeinket. Tanuljunk meg egy új számítógépes programot, kezdjünk el egy új nyelvet, olvassunk el néhányat a régóta tervezett szakmánkba vágó könyvekből – rengeteg lehetőségünk van önmagunk továbbfejlesztésére, képességeink gyarapítására.

Kolontár Elvira
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2964 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x