Megkaptad a melót? - Az első munkanap gyönyörei
Címlap / Karrier / Megkaptad a melót? - Az első munkanap gyönyörei

Megkaptad a melót? - Az első munkanap gyönyörei

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Sok stresszel jár, ha új munkahelyre kerülünk. Mit vegyünk fel? Ki lesz a főnökünk? Hol a kávé? Hol a vécé? Meg tudok birkózni vele? Milyenek lesznek a munkatársak? Mi lesz, ha nem tudom teljesíteni, amit kérnek tőlem? 

Íme, a jó tanácsok:
1. Legyünk pontosak. Inkább érkezzünk fél órával korábban, mint öt perccel később. Senkit sem érdekel, ha dugóba kerültünk, vagy nem találtunk parkolóhelyet.

2. Jelentkezzünk a főnöknél. Elsőként keressük fel azt a személyt, aki interjúztatott bennünket. Ő majd megmondja, ki hova menjünk és kinél jelentkezzünk.

3. Kérjünk segítséget. Kérdezzünk meg másokat, mit kell tennünk. Várnak is rá, mivel még újak vagyunk. Ne féljünk attól, hogy ostobának tűnünk. Még mindig jobb, mintha hónapokon át csak halogatunk dolgokat azért, mert korábban nem mertük megkérdezni.

4. Öltözködés: formális és nem feltűnő. Ne viseljünk semmi kihívót. Inkább sötét színeket válasszunk, és inkább legyünk formálisak, mint informálisak. Ne vegyünk fel mesefigurás nyakkendőt, ne villantsuk ki a derekunkat, ne imbolyogjunk 20 centis cipősarkakon és ne aggassuk tele magunkat ékszerekkel.

5. Gondoskodjunk magunkról. Nézzünk körül, hogy merre vannak az illemhelyek, kell-e behoznunk saját bögrét, ingyenes-e a kávé, van-e büfé. Mielőtt még rászokunk a munkahelyi étkezdére, ellenőrizzük a kínálatot. Általában olcsó, de az étel gyakran nehezen emészthető és /vagy zsíros.

HarmoNet tipp: Mit hoz a jövő? Részletes horoszkóp 2009-re! - Csillagjegyek szerint >>

6. Ne keltsünk vihart.
Fogjuk vissza magunkat. Ne beszéljünk, míg nem kérdeznek. Mi vagyunk az új jövevények, még akkor is, ha vezető pozíciót töltünk be. Fogadjuk el, hogy hátul állunk a sorban.

7. Az előző helyemen így meg úgy volt. Senkit sem érdekel, mi volt az előző helyünkön. Az ilyen megnyilvánulásokkal bebiztosíthatjuk a népszerűtlenségünket.8. Óvakodjunk a pletykafészkektől.
Ezeket az embereket már az első nap könnyen felismerhetjük. Ő az, aki felhívja a figyelmünket arra, hogy kivel vigyázzunk. Kezeljünk fenntartásokkal mindenkit, aki egy vadidegennel ennyire bizalmas információkat oszt meg. Rólunk mit fog majd mondani a hátunk mögött a következő új belépőnek?

HarmoNet tipp: Tipikus téli munkák - pénzkereset az év alkonyán >>

9. Jegyezzük meg a neveket.
Talán nem tudjuk megjegyezni az összes nevet, de különösen figyeljünk a közvetlen kollégák nevére.

+1 Ne rohanjunk haza, mint az őrült. Valaki még azt gondolja, eddig értünk rá, és lám máris van új programunk.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13350 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x