A legbrutálisabb kérdések az állásinterjún - Készülj...
Címlap / Karrier / A legbrutálisabb kérdések az állásinterjún - Készülj fel!

A legbrutálisabb kérdések az állásinterjún - Készülj fel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Az állásinterjú során van számos olyan kérdés, amire számítani lehet. Ezek a kérdések a cégtől a vezetőtől vagy a fejvadász személyétől független biztos, hogy előfordulnak. Célszerű tehát felkészülni a válaszokkal, mert ha ott kezdünk el gondolkodni, akkor az, nem jó fényt vet ránk. 

Melyek azok a kérdéskörök, amik biztos felbukkannak?
  • Az önéletrajzi adatokhoz kapcsolódó kérdések
  • A pályázó önismeretével kapcsolatos kérdések
  • A személyiség emberekhez való viszonyát kutató kérdések
  • Motivációval, karrierrel és a pénzhez való viszonnyal kapcsolatos kérdések
  • A pályázónak a leendő munkaadó céggel kapcsolatos ismereteit feltérképező kérdések
  • Családi állapotra, családi viszonyokra vonatkozó kérdések
  • A megpályázott állással kapcsolatos önbizalom tesztelő kérdések

Milyen kérdések lehetnek az önéletrajzból fakadóan?
Hol dolgozott? Hogy találta azt a munkahelyet? Miért hagyta ott az adott munkakört? Milyen vitás kérdések voltak a munkatársakkal vagy a főnökével? Burkoltan, milyen volt kapcsolata főnökével illetve munkatársaival? Van olyan tényező, amire kevésbé büszke? Van olyan dolog, amit ma máshogy csinálna? Tudna ajánlást kérni előző munkáltatójától? Tudja, mit mondana Önről előző munkáltatója, ha telefonon érdeklődnénk Önről? Miért választotta az adott szakmát/ iskolát? Melyek voltak kedvenc tantárgyai és miért pont azok? Melyik munkakörét szerette a legjobban? Mit csinál szabadidejében? Sport esetében felmerül a kérdés, hogy miért azt a sportot űzi és egyéb válaszoknál is megkérdezik az okot.Önismereti kérdések

Melyek az ön erősségei illetve gyengeségei Ön szerint? Miért az a terület érdekli illetve miért ezt apályát választotta? Ön szerint az adott terület milyen személyiségvonásokkal rendelkező személyt kíván? Mik a hátrányai az Ön által választott szakterületnek? Ön szerint ezen a területen sikeres lesz? Miért? Milyen speciális képességekkel rendelkezik, amik ehhez a munkakörhöz szükségesek? Milyen területen ért el sikereket és hol fejlődött az utóbbi években?

A személyiség emberekhez való viszonyát kutató kérdések 
Mit szeret jobban, egyedül dolgozni vagy csapatban? Szereti a rutint igénylő munkaköröket? A kötött munkaidőt kedveli, inkább vagy a szabad kötetlen beosztásban tud jobban kibontakozni? Hogy áll a túlóra vagy a hétvégi munka kérdéseivel? Milyen típusú főnököt szeretne? Mit érez, ha utasítják valamire? Inkább nagyobb vállalatnál szeretne dolgozni? Milyen munka nyújtaná Önnek a legnagyobb élvezetet?

HarmoNet tipp: 8 súlyos hiba, amiért garantáltan kipöckölnek egy állásinterjún >>

Menedzseri vagy vezetői beosztásban a következő kérdések is megjelennek az interjú során: Ön szerint mik a sikeres menedzser tulajdonságai? Ön ilyen vezetőnek tartja magát? Ön szerint milyen a jó vezető az adott pozícióban? Van vezetői tapasztalata? Volt projektért vagy munkafolyamatokért egy személyben felelős? Milyen motivációs lehetőségeket ismer? Ön hogyan motiválná beosztottjait? Hogyan reagál a felmerülő problémákra? Ha volt nehéz helyzet a munkájában, hogyan oldotta meg?

Motivációval, karrierrel és a pénzhez való viszonnyal kapcsolatos kérdések 
Hogy képzeli el életét egy-két év múlva? Mennyire fontos az ön számára a pénzkereset? Szokott befektetni, vagy félretenni valamilyen cél elérése érdekében? Milyen lesz a családi az anyagi helyzete, pozíciója? Tervez előrelépést? Milyen irányban szeretne fejlődni? Mennyit szeretne keresni pár év múlva?A pályázónak a leendő munkaadó céggel kapcsolatos ismereteit feltérképező kérdések 

Mit tud cégről? Honnan tájékozódott? Miért szeretne a mi cégünknél dolgozni? A termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos viszonya milyen? Van olyan terület, ami különösen érdekli? Milyen jelegű híradást hallott legutóbb vállalatunkról és mi a véleménye róla?

Családi állapotra, családi viszonyokra vonatkozó kérdések 
Ön szerint mennyire van kapcsolat és milyen jellegű a munka és a család között? Milyen az időbeosztása? A család igényeit figyelembe véve Ön mennyit tud dolgozni? Nők esetében felteszik általában a karrier és gyermekvállalás kérdéseit is. Hogyan hat a karrier a családi életre? Belefér a gyermek vállalása, a karrierépítésbe? (Szerencsére ehhez hasonló kérdéseket egyre kevesebb helyen tesznek fel, hiszen diszkriminációnak minősülhet.)

HarmoNet tipp: Stresszpróba az állásinterjún - Készülj fel, hogy ki ne készülj! >>

A megpályázott állással kapcsolatos önbizalom tesztelő kérdések

Ha lenne lehetősége bármilyen állást betölteni cégünknél, akkor melyiket választaná? Miért gondolja, hogy az éppen megfelelő állást pályázta meg? Miért döntsünk Ön mellett? Mit gondol, mi az, ami bebizonyítja az állással kapcsolatos elkötelezettségét? Amennyiben Ön, nyeri el az állást mit tenne először? Mikor tudna munkába állni?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 31448 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x