A sírásó, a kurva, a kocsmáros, a jósnő, az orvos meg a...
Címlap / Karrier / A sírásó, a kurva, a kocsmáros, a jósnő, az orvos meg a végrehajtó

A sírásó, a kurva, a kocsmáros, a jósnő, az orvos meg a végrehajtó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Kíváncsi mi összefüggés van közöttük? Még gazdasági válság idején is szükség van rájuk! Az ő munkájukban feltehetőleg nem érezhető a gazdasági válság - legfeljebb a konkurencia-harc növekszik meg. Hogy tartozzunk azok közé, akikre szükség van? 

Amennyiben kedves HarmoNet olvasó egyik fenti kategóriába sem tartozik, (bár a jósnő gondolom, sokuknál esélyes) akkor sem kell elkezdeni aggódni. Az átképzés is meggondolandó, hiszen aki eddig nem kurvult el, az lehetőleg most se tegye. Vannak olyan szakterületek, melyek még a legnagyobb krízisben is szükségesek – mégpedig vállalaton belül is!

Uram! Hagyd meg az értékesítőimet...
Régi multi-bölcsesség, hogy ha egy vállalattól mindenét elveszik, csak az értékesítői csapatát hagyják meg, akkor a vállalat képes újra éledni a semmiből. Persze, ha az értékesítők jól dolgoznak. Az értékesítők munkájára tehát feltehetőleg mindig szükség lesz. A kapcsolati tőke, az ügyfelek ragaszkodása, a megtermelt pénzforgalom, a nagyobb ügyfelek által a nagyobb piaci részesedés elnyerése bizony lényeges dolgok – ha valaki ezen területen dolgozik, nem kell aggódnia. Nem kell, ha sikeres – ám ha nem hatékony, ha nem hoz hasznot, úgy lehet, hogy a pályamódosítás aktuális lehet.

HarmoNet tipp: Hurrá, kirúgtak! >>

A termelést jól ismerő szakik

Azoknak a szakmáknak a birtokosai, akik az alapélelmezéssel foglalkoznak, valószínűleg nehezen kerülnek bajba. A pékek, képzett húsipari dolgozók, vagy szakácsok általában könnyen találnak maguknak munkahelyet. Persze néha nekik is meg kell alkudniuk, de a helyzetük nem rossz. Az alapszolgáltatókra, mint a kőművesek, villanyszerelők, burkolók és asztalosok, ugyanez igaz. Ha szakmájukhoz értő, jó mesteremberek, akkor nincs okuk az aggodalomra. Az emberek ebben a gazdasági helyzetben kevésbé vásárolnak új dolgokat, ezért a javításra szakosodott emberek, a különféle szerelők, javítók is jó helyzetben vannak.

A legnehezebb a helyzetük azoknak, akik olyan területen dolgoztak, ahol könnyű lefaragni a költségvetésből. A rendezvények szervezői például most panaszkodnak, a reklámokra is kevesebbet költenek a vállalatok. Pláne a kicsik, hiszen egyre nehezebb túlélniük.

Országrészeken belül is megoszlik, hol milyen munkaerőből van túlkínálat. Ahol több ezer szalagmunkást bocsátottak el, ott az alacsony végzettségűeknek bizony nehéz dolga lesz, míg ahol kvalifikált szakembereket tettek utcára, ott az adott munkaterületen elérhető bér fog csökkenni.

Vannak olyan sírásók, kocsmárosok és kurvák, akik minden gazdasági helyzetben képesek túlélni, és vannak olyanok, akik nem. A fenti „kategóriákat” főleg a munkaerőpiacon elfoglalt helyük alapján figyelhetjük meg:

HarmoNet tipp: Így őrizzük meg munkánkat válságban is! >>

A sírásó:
ezer éve ott van, és olyan munkát végez, nem túl jó anyagi körülmények között, melyhez másnak nem fűlik a foga. Mivel temetni mindig fognak – vagyis mindig van egy „nemszeretem” része a termelésnek – ő mindig maradhat.

A kurva: Bármikor, bárkivel képes olyanféle játékokba is belemenni, amire más nem hajlandó. Fifikás, olyan szükségleteket elégít ki, melyekért az emberek akkor is fizetnek, ha amúgy nincs pénzük. Vagy legalább is képes arra, hogy úgy hívja fel magára a figyelmet, hogy az általa kínált áruval szemben ezt érezze a vevő. A jó értékesítő olyan, mint a jó kurva.

A kocsmáros: Látszatra nem jobb egy drogdílernél (Egyébként ő is a túlélők földjének lakója.) hiszen mások függőségéből húz hasznot. A függők akkor is áldoznak fügésük tárgyára, ha a rendszer ennek nem kedvez. Ám amitől az egyik kocsma mindig tele van, a másikba meg csak átvonulóban mennek az emberek, nem más, mint a csapos, a kocsmáros személyisége. Képes meghallgatni az embereket és enyhíteni a bánatukat. Minden olyan hely, ami erre képes, ebben az értelemben „kocsma”.

A jósnő: A létbizonytalanság idején mindenki, aki magában bizonytalan, elkezd a jövője után érdeklődni. Ha valaki képes egy szebb jövő reményét ajándékozni az embereknek, az vagy diktátor, vagy egy ügyes jósnő. Az emberek csodát-hinni, személyes sorsuk javulásáról álmodni, hozzá futnak. Azok az emberek, akik maguk körül a pozitív jövő sugallatát hordozzák, vonzani kezdik maguk köré azokat, akik erre vágynak.Az orvos:
Amikor az ember rossz helyzetben van, magára hagyottnak érzi magát, bizony hamar megbetegszik. A rossz helyzetben az orvosra, az egészségére adja ki az ember az utolsó vagyonát is. Az orvos pedig szemrebbenés nélkül elteszi – tisztelet a kevés, tisztakezű kivételnek. Akik az egészség ígéretét adják az embereknek, túlélnek.

HarmoNet tipp: Munkahelyi konfliktusok, fekete folt az életrajzodban - Lezárás és újrakezdés >>

A végrehajtó:
aki a törvény betűjét – szívét elnémítva – képes betartani. Aki nem érez, csak cselekszik. A jó katona, a jó bírósági tiszt, a jó rendőr, a jó végrehajtó ilyen. Mivel a szigorú hatalomnak szüksége van gépezetbe illeszthető elemekre, ezért az ilyen gogoli-pokoli figurák is örökké szükségesek maradnak.

Sorozatunk következő, egyben utolsó részében arról a lelki és felkészülési folyamatról lesz szó, mely természetes, s mely kisegít a krízisből.

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x