A munkanélküliséged megszüntetése: Lépj ki a félelmeidből!...
Címlap / Karrier / A munkanélküliséged megszüntetése: Lépj ki a félelmeidből!

A munkanélküliséged megszüntetése: Lépj ki a félelmeidből!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Miért képes egyik ember könnyedén munkát találni, mások pedig a lét szélén lebegve félnek, ha munkaalkalmat kell keresni? Gyakran személyiségünktől teljesen idegen etikai normákat is felvállalunk, mert nem tudunk ellentmondani megbízónknak. A félelem megbújik altestünkben, s a legalsó csakra szörnyű kétségei felhúzódnak szívünkig, majd onnan a tudatba, ahol aztán megteremtjük a "logikus"-nak látszó indokokat, ami miatt nem tudunk továbblépni. 

Munkanélküliség
Aki már egy-két évet munkahely nélkül töltött el, nehezen veszi fel alkalmi ruháját, jókedvű mosolyát, hogy belépjen egy munkaadó hivatalába. Ha pedig néhány rossz tapasztalata is volt, ahonnan több-kevesebb indokkal elküldték, már előre tudja, melyik kérdés után komorul el a beszélgetőpartner, és hogyan fog hebegni-habogni az elutasító válaszoktól.

Félelem
A félelem, az önfenntartási ösztön, és egyfajta farkastörvény-mentalitás húzódik meg a gerincünk alján. Itt erőteljesebb a fizikai, testi túlélés jelentősége. Ezt legvilágosabban a vadon élő állatoknál figyelhetjük meg. Az életet fenyegető helyzetekre adott legprimitívebb válaszok mozgósítanak energiát ezen a ponton. Normális esetben ez az energia nincs tudatos ellenőrzés alatt, és nagymértékben összefügg olyan autonóm reakciókkal, mint a küzdés és a rémület. A kis rágcsálók mindig lesben állnak. Több nyelven beszélő matematikus – fizikus barátnőm görcsösen összehúzza a karjait a mellén, mert sosem tudja, mikor fognak rászólni valamilyen egyszerű kis öltözködési hiba miatt. Csak olyan társaságban mer véleményt nyilvánítani, ahol biztosan egyetértenek vele, vagy csak azután nyilvánít véleményt, miután a többieket meghallgatta. Az önvédelem állandó biztosítására irányuló figyelem nagyon jellemző az állatok életére. De ide tartozik az aktív támadás, az agresszió, a zsákmány felkutatása is. Az állat üldözőbe veszi a másikat azért, hogy megegye: ez a legalapvetőbb túlélési ösztön. Globális szorongás

Amikor egy ember energiái itt összpontosulnak, akkor attól tart, hogy bántani fogják, nemcsak pszichológiai értelemben, hanem fizikailag is. Folyamatosan fél attól, hogy megsérül, vagy erősen hajlik mások bántalmazására, vagy megtámadására. Ez egy intenzív és ésszerűtlen félelem, ami a vadász és a zsákmány szerepeivel kapcsolatos. A fenyegetéseket nem úgy éli meg, hogy valaminek az elvesztésétől tart, hanem a totális megsemmisülés lehetőségeként. Pszichózisban és paranoiás periódusban lévő betegeknél tapasztalható ez a totális rettegés.

Becserkészés

Aki társai becserkészésére készül, az mindig arra készül, hogy csak az ügyesebb éli túl a vadászatot. Az állat is megpróbál még egyet harapni, ha úgy érzi, megtámadják, akkor is, ha tudja, hogy a másik erősebb. 

HarmoNet tipp: A félelem három arca >>

A félelemközpont

Ez a központ éppen a végbél környékén van, összefügg a durva anyag kiválasztásával a testből. Vizsgák idején nagyon gyakori a hasmenés érzése, vagy amikor egyedül maradunk sötétben váratlanul (társunk elutazik, éjszaka félelem tör az embere), gyakran kell háromszor- négyszer is kimenni, mert a beleink idegesen dolgozni kezdenek. Ha az állatokat figyeljük meg félelmet keltő szituációkban, akkor is láthatjuk, hogy az ürítés az egyik fő eleme a félelemre adott reakcióknak. Ha intenzíven megrémülnek, ismételten, többször is ürítenek. Ha erőteljes mögöttes félelem szövi át érzelmi életünket, akkor kialakulhatnak olyan betegségeink, mint a fekélyes vastagbélgyulladás, krónikus hasmenés vagy éppen vastagbélrák.

Amikor az ember megtapasztalja a legkorábbi primitív félelmeket, akkor kezdi élményeit kategóriákba sorolni, aszerint, hogy mi örömteli, mi fájdalmas és mi fenyegető. Ez teszi le a fizikai szerveződés alapjait. 


A gyermek biztonságát veszélyeztetik környezetének rossz vagy fájdalmas vonatkozásai. Lehengerlőek, megsemmisítéssel fenyegetik a gyermeket. Később előbukkannak saját negatív vagy destruktív impulzusai, melyeket kivetít a világba, azokat is fenyegetésként, esetleg támadásként élheti meg. Klasszikus esetben a paranoiás gondolkodás egy hátulról érkező támadástól való félelemmel kapcsolatos, amit fantáziálások kísérhetnek akár a megerőszakolásig.

HarmoNet tipp: Bizalomból félelembe – Út a világ megismeréséhez  >>

Tudatosítás

Az ember destruktív impulzusait nem tudja igazán uralni. Nagyon szeretetteljesnek látja önmagát. Őt, a gyengét a többi ember akarja manipulálni, megtámadni. A problémából csak az az út vezethet ki, amely az eddig megélt félelmeket feldolgozza, már megszületésük pillanatában felfigyel rájuk, akár éveken át minden mozzanatot tanulmányoz anélkül, hogy megengedné kifejlődni aktív formájában. Viszont koncentrációban megismerheti az itt felmerülő érzelmeket, energiákat, és feljebb léphet ezen a következő tudatszintekig. Nagyon óvatosan kell azonban dolgozni az alsóbb energiákkal, mert könnyen elterelődhet a figyelem és még zavarosabb állapotba kerülhetünk.

Dobosy Ildikó
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x