Figyelem, indulnak az állásbörzék! Miért és hova érdemes...
Címlap / Karrier / Figyelem, indulnak az állásbörzék! Miért és hova érdemes ellátogatni?

Figyelem, indulnak az állásbörzék! Miért és hova érdemes ellátogatni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

Idén is sorra megrendezésre kerülnek az Állásbörzék. Valószínűleg a tavalyinál nagyobb lesz az érdeklődés. Újdonságként, pedig megjelennek standjaikkal olyan cégek is, akik gyakorlati helyeket ajánlanak a főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A közeljövőben több állásbörze is megrendezésre kerül. Kereshetünk végzettségünk szerint specifikusan állásbörzét. Ezeket általában az adott egyetem szervezi. Lesznek azonban olyan lehetőségek is ahol bárki érdeklődhet, aki állást keres. 

Mi is az állásbörze? Hogyan találhatok általa munkát?
Az állásbörze egy olyan találkozási fórum ahol a munkaerőpiac szereplői azonnal találkozhatnak, és közvetlen forrásból tájékozódhatnak. Ha álláskeresőként mész ki, akkor nagyon sok cégről bővebben tájékozódhatsz, mint akár a honlapon vagy más médián keresztül. A kiállító cégek ugyanis általában bemutató standdal vesznek részt, ahol tevékenységüket mélyebben megismerheted. Találkozhatsz és beszélgethetsz már ott dolgozókkal, sőt a HR osztály képviselőjének is bemutatkozhatsz és kérdezhetsz tőle. Ez nagyon jó alkalom a kapcsolatfelvételre.
 
Lényegesen részletesebb képet kaphatsz egy adott cégről. A későbbiekben pedig, jobban el tudod dönteni, melyik lenne a neked a leginkább megfelelő munkahely vagy pozíció. Hol éreznéd jól magad vagy melyik cég nyújtja a legkecsegtetőbb karrier lehetőséget, számodra. Segítséget kaphatsz abban is, hogy milyen munkaköröket pályázhatsz meg sikerrel, illetve milyen szakterület felé orientálódj. Információkat szerezhetsz arról, hogy jelenleg melyek a leginkább kelendő szakmák a munkaerőpiacon.

Továbbképzési információs standok
Mivel a látogatók többnyire frissdiplomások, tapasztalt szakemberek, vagy végzősök, így leginkább rájuk fókuszáltak a rendezvények. A munkaerőpiacon azonban egyre inkább világossá válik, hogy folyamatos továbbképzés szükséges, a megfelelő képzettség, és a biztos pozíció megszerzéséhez. Ezért több továbbképző intézmény is részt vesz a programokon és számos kiegészítő, okj-s vagy más akkreditált képzésről nyújtanak tájékoztatást.

Kiállítók
Munkaadók a gazdasági élet számos területéről jelen vannak egy – egy ilyen állásbörzén. Részvételükkel segítik az elhelyezkedni vágyókat.

Munkaerő-közvetítő és személyzeti tanácsadó cégek is képviseltetik magukat, akik több cég megbízásából vesznek részt a börzén és keresik a megfelelő embereket a megfelelő állásokra. Érdemes náluk elhelyezni önéletrajzod és beszélgetni velük. Számos, hasznos tanáccsal tudnak szolgálni a piac jelenlegi állásával kapcsolatban és sok segítséget, ötletet adhatnak az álláskereséshez, vagy gyakorlati hely kereséséhez.

Képző Intézmények, nyelviskolák és alapítványok szakembereivel is találkozhatsz, akik a tanuláshoz, továbbképzéshez, szakosodáshoz tudnak hasznos tanácsokat adni vagy segítenek a megfelelő támogatásokat forrásokat megkeresni. Ösztöndíjakról és egyéb lehetőségekről is tájékozódhatsz náluk.

HarmoNet tipp: 7+7alapvető álláskeresési hiba, amit ne kövess el >>

Ha már van elképzelésed arról, hogy milyen munkakört szeretnél betölteni…

Ha már van, konkrét elképzelésed arról, hogy milyen munkakört szeretnél betölteni, akkor minél több helyen jelezd szándékod és elképzeléseid. Az adott cégnél hagyj ott önéletrajzot, vagy kérj tőlük elérhetőséget, ahol érdemben később foglalkozhatnak pályázatoddal.

Programok
A rendezvényeken a résztvevők számos olyan szolgáltatással, programmal találkozhatnak, melyek segítik a karrierépítésüket. Előadások és workshopok keretein belül ismerkedhetnek meg saját képességeikkel és alkalmasságukkal. Pályaorientációs vagy pályaválasztási tanácsadással foglalkozó cégek is képviseltetik magukat, akik szintén hasznos tesztekkel kérdésekkel ösztönözhetnek, illetve tájékoztatnak arról, hogy ki milyen pályát válasszon és milyen területen haladjon tovább.Az idei rendezvények közül néhány
1. ELTE Állásbörze

Helyszín: Eötvös Lóránd Tudományegyetem Egyetemi Kongresszusi Központ 1117 Pázmány Péter sétány 1/A Gömbaula Időpont:2009.03.24-03.25.

2. Budapesti Műszaki Főiskola állásbörzéje
Helyszín: A BMF Bécsi úti épülete Időpont:2009. március 24. Rendezvényükkel elsősorban a környezetmérnök, építőmérnök, gazdálkodási és menedzsment, tanító, óvodapedagógus, informatikus könyvtáros, andragógia diplomát szerző végzős hallgatók, illetve a néhány éve végzett szakemberek és az őket alkalmazni kívánó cégek számára kívánnak találkozási és kapcsolat-felvételi lehetőséget biztosítani.

3. Eötvös József Főiskola, Műszaki és Gazdálkodási Fakultás 
Helyszín: 6500 Baja Bajcsy-Zsilinszky u.14. Időpont: 2009.04.01.

4. A Karrier Expo 2009 újdonságokkal várja látogatóit és kiállítóit

Helyszín: Budapest Corvinus Egyetem Időpont:2009.04.01-2009.04.02 Idén is, mint az elmúlt 8 évben mindig, meghívják az összes hazai felsőoktatási intézmény hallgatóit és diplomásait. Arra számítanak, hogy több mint 40 felsőoktatási intézmény 10-12000 álláskeresője vesz részt 2 napos rendezvényükön. Ebben az évben végeznek először azok a „Bolognai” rendszerű egyetemisták, akiknek kötelező féléves szakmai gyakorlaton kell részt venniük Bachelor (alap) képzésük alatt. Állásbörzéjükön számukra, speciális, kötelező szakmai gyakorlat szemlét, kiállítást rendeznek be Trambulin címmel, ahol kizárólag szakmai gyakorlati ajánlatok szerepelnek majd.

HarmoNet tipp: Dolgozni szeretnél? A hivatás megválasztás pszichológiája lépésről-lépésre - Csináld velünk! >>

5. Jogi Fórum Jogerő 2009 

Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 1053 Budapest Egyetem tér 1-3. Időpont: 2009.04.01. - 2009.04.02 Az állásbörze nyitott a hallgatók által eddig kevésbé ismert nemzetközi ügyvédi irodák világa felé is, gondoskodva emellett az eseményhez illő egyetemi, szakmai és egyéb médianyilvánosságról. A 2008-as és a 2007-es tapasztalatokat alapul véve haladtak tovább, igyekezvén felzárkózni a többi hasonló múlttal rendelkező állásbörze (közgáz, műszaki) színvonalához. Kiállítóik között nemcsak a vezető hazai és nemzetközi ügyvédi irodák, hanem posztgraduális képzést nyújtó egyetemek, fejvadászcégek, adótanácsadók, külföldi kulturális intézetek is megtalálhatók lesznek.

6. PTE Állásbörzéje
Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti campus 
7624 Pécs, Ifjúság útja 6. Időpont 2009.04.15.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x