Munkajogi tanácsadás INGYEN Országszerte - vegyél részt...
Címlap / Karrier / Munkajogi tanácsadás INGYEN Országszerte - vegyél részt rajta!

Munkajogi tanácsadás INGYEN Országszerte - vegyél részt rajta!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Megkezdte a működését a Jogpont Hálózat. Mind a munkáltatói mind a munkavállalói oldal - ÁFEOSZ, IPOSZ, KISOSZ, MSZOSZ, OKISZ - közös összefogásával országos Jogpont Hálózat kezdte meg működését február 1-jétől. A díjmentes szolgáltatás hét régióban, indult útjára. A 141 helyszínen dolgozó munkajogászok mindazokat várják, akiknek munkajogi, TB-jogi vagy cégjogi problémájuk, kérdésük van. 

2009. februárjában országos szinten olyan jogsegély-szolgálat kezdte meg tevékenységét JOGPONT Hálózat néven, ahol a szolgáltatás Európai Uniós forrásból, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg. A JOGPONT Hálózat térítésmentes jogi segítséget biztosít a munkavállalóknak, de a munkáltatóknak is, továbbá a vállalkozóknak. Sőt nem csak munkajogi kérdésekkel fordulhatnak a szervezethez, hanem a vállalkozóvá válással kapcsolatban is kompetens személyek segítségét kérhetik.

Hogyan működik és kik működtetik a hálózatot?
A JOGPONT Hálózat konzorciumban működik, régiónként más projekt vezetőkkel. A konzorcium partnerei: Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), Magyar Iparszövetség (OKISZ), Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). A hét magyarországi régióban tevékenykedő országos JOGPONT Hálózat megvalósításában még közreműködő partner a Társadalmi Párbeszéd Központ.Mi volt a cél a létrehozással és milyen eredmények várhatóak?

A konzorcium tagjainak az volt a célja, hogy általános munkaügyi, munkajogi, cégjogi és társadalombiztosítási tanácsadást folytató jogsegélyszolgálat kerüljön kialakításra Magyarország hét régiójában. Ennek érdekében, a Jogpont, mint jogsegély szolgálati rendszer, központosítva mégis régiókra osztva, de ugyanakkor egységes arculattal legyen jelen az ország több pontján. Eredményként várhatóan, majd csökken a munkaügyi perek miatti bírósági ügyek száma, rövidebbé válhat az ilyen ügyekre fordított idő, és mindenki számára költségcsökkentő tényezőként fog megjelenni. A munkavállalói és a munkáltatói oldal is több információhoz juthat, és hatékony segítséget kaphat.

HarmoNet tipp: Mini munkajogi összefoglaló >>

Évek óta probléma, a kis és középvállalkozói szektorban a munkaviszonyok rendezetlensége.
Többek között ebben is segítséget jelent a szolgálat, mivel sok esetben a kellő információ hiánya vezet a nem szabályos foglalkoztatáshoz. Nem feltétlenül kell egy vállalkozónak az összes munkajogi törvényt ismernie. Erre valók a jogászok. Itt pedig a megfelelő szakértő segítségét kérhetik, aki naprakész információkkal tudja ellátni őket.

A jelenlegi gazdasági környezetben egyre többen kényszerülnek arra, hogy önfoglalkoztatók, vállalkozók legyenek.


Ezek az emberek általában nincsenek tisztában azonnal a vállalkozóvá válás szabályaival. Ezt a problémát is orvosolja az integrált jogsegély-szolgálat. Díjmentesen segítenek a társadalombiztosítási, vagy a vállalkozóvá válási problémákkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Továbbá kiemelten szeretnének segíteni a fiatalok, pályakezdők, a hátrányos helyzetű emberek és a munkanélküliek reintegrációjában.

HarmoNet tipp: Cégek a fenntartható világért - felelősség vállalatként >>

Már működő vállalkozásoknak miben tudnak segíteni?

A kis és középvállalkozások, számos vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos információt is szerezhetnek a Jogpont Hálózatnál. Többet megtudhatnak a pályázatkészítésről, a különböző forráslehetőségekről, mikro-finanszírozásokról és a lehetséges hitelekről.

A Jogpont Hálózat a vállalkozások és a munkavállalók támogatásával elsősorban a jogszerű foglalkoztatást segíti, ugyanakkor számos olyan információhoz juttatja a vállalkozókat, amivel fejlődhetnek, ugyanakkor a másik oldalon a munkavállalók érdekképviseletében is szerepet vállal.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13231 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x