Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!...
Címlap / Karrier / Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!

Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

A haverod, a sógor és mindenki erről beszél. Jogokat emlegetnek, tíz és százezreket költenek, és elégedetten dörzsölik a tenyerüket. Gyanús neked, de értenéd mi ez? Segítünk! Mórickásan elmagyarázzuk, hogyan is működnek a törzsvásárlói rendszer alapjai. Ez egy nagyon okos találmány, leírom a rövid lényegét, hogy mindenki számára érthető legyen. 

A kereskedelem úgy épül fel, hogy vannak a kereskedők (eladók, vállalkozók, szolgáltatók) és vannak a vevők.

A kereskedő célja, hogy minél több vevője legyen, ezzel minél magasabb, stabilabb, tartós profitot érjen el.

A vevő célja is egészségesen önző, szeretne megfelelő terméket megfelelő áron megkapni.

A törzsvásárlói rendszerek azt teszik lehetővé, hogy a kereskedők kedvezményt adjanak a vásárlók számára. Ezzel a kereskedő azt éri el, hogy a rendszer tagjai hozzá mennek vásárolni és nem a konkurenciához, a vásárló pedig a kedvezménynek örül. A rendszer üzemeltetője minimális költséget (többnyire 1%-ot) kér a tranzakciók, azaz a vásárlások után, amit a kereskedő fizet meg neki az adott kedvezményből.Ez egy alap felállás, de mára már létezik több matematika professzor által továbbgondolt variációja is, ami a következő:

Ha a törzsvásárló kap néhány forint visszatérítést, elkölti egy másik boltban valami apróságra. Azonban, ha a kedvezményt úgy kapja meg, hogy az további bevételeket termeljen számára, akkor még szívesebben vásárol ebben a rendszerben. Ha az így termelt bevételének egy részét vásárlási utalvány formájában kapja meg, amit a rendszer kereskedőinél tud elkölteni, azzal gyakorlatilag végtelenítetté válik a rendszer. Ebben rejlik a zsenialitása.

Mit lehet tenni, hogy erről minél többen értesüljenek úgy, hogy ez ne kívánjon sokmilliós reklámot a rendszer kitalálójától? Legjobb reklám az elégedett vevő, ösztönözzük hát, hogy mesélje el másoknak is milyen remek lehetőséget talált és részesedhessenek egymás vásárlásaiból! Figyelem, nem piramis, nem MLM! Itt nem a felső vonal gazdagszik az utána jövőkön, hanem egymást gazdagítják, mivel a rendszert úgy találták ki, hogy a felső vonalak nem tehetnek mást, minthogy a maguk alatt lévő ágakat fejlesztik!

Jelenleg két ilyen, sikeresen működő rendszer van Magyarországon: a Lyoness és a Sciennet

A Lyoness van régebb óta és már több országban is jelen vannak, a Sciennet kevésbé régen indult, de dinamikusabban fejlődik. Kisebb eltérések vannak köztük, az alapok gyakorlatilag megegyeznek.

HarmoNet tipp: A középiskolák az idén is megkapják az MNB "A pénz beszél! Te is érted?" című kiadványát >>

Számunkra, magánszemélyek számára lényeges különbség, hogy az egyikbe ingyen lehet belépni, a másiknak van egy minimális (2600 Ft) költségvonzata.


Az egyiknek sok kis magyar cég a partnere (ez is a célja, hogy a magyar kereskedőket támogassa), a másikkal viszont mehetünk több nagy multihoz is kedvezményesen vásárolni.

Egy nagyvárosban legtöbbször majdnem mindegy, hogy jobbra, vagy balra indulunk el a boltba. Itt a törzsvásárlói rendszerben annyi a különbség, hogy okosan vásárolunk.


Nem költünk többet, mint amúgy költenénk - mert az nem jó nekünk -, de, ha költünk, akkor ott költünk, ahol nekünk a legjobb. És hol lenne jobb, mint az a bolt, ahol pénzt kapunk vissza a vásárlásaink után?

Azt tapasztalom, hogy a magyar iskolarendszer pénzügyi intelligenciát nem ad az embereknek. Úgy lökik ki az iskolapadból szerencsétlen diákot, hogy menj, megkaptad a tudást, amivel pénzt kereshetsz - de utána nem segítenek, hogy ezzel a pénzzel hogyan bánjon az ember fia - lánya. A pénzügyeket is tanulni kell, nem fogja más megoldani a helyzetünket helyettünk!

HarmoNet tipp: Van egy kis pénzem! Öt hatékony és konkrét tipp a vagyon elértéktelenedése ellen >>

Számomra nem az az elsődleges cél, hogy rövidtávon meggazdagodjak a törzsvásárlói rendszerekből, hanem, hogy egy életstílust kialakítsak, amivel hosszú távon is be tudom magam biztosítani.


Szerintem jó dolog, ha jön havi 5-10-20-50 ezer Ft fixen.
A bejövő plusz pénzt nem feltétlen költöm el, hanem kötök egy hosszú lejáratú életbiztosításos megtakarítást (nem vagyok ügynök, az egy külön szakma) és amikor a gyerekeim leérettségiznek nem kell azon vakarni a fejem, hogy miből finanszírozzam az egyetemi tanulmányaikat, csak fogom és átutalom a pénzt. Szerintem ezek a lassú, nyugis, kockázatmentes tervek. Nem a keresetem kockáztattam, sem a megtakarításaimat, semmi mást nem tettem hozzá, mint ésszel vásároltam.

Ha érdeklődsz, írj egy e-mailt a grafolka1@freemail.hu címre, vagy regisztrálj ingyenesen és megkeresnek a részletekkel!

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1611 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x