Te mennyire vagy motivált?
Címlap / Karrier / Te mennyire vagy motivált?

Te mennyire vagy motivált?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A siker elérése nem konkrét eseményektől, tényektől, még csak nem is képességektől vagy lehetőségektől függ, hanem attól, hogyan találod fel magad egy szorult vagy éppen ingerszegény helyzetben. A koncentrációd alapja, amely eredményhez vezet, a motiváció lehet. Neked van még? Célkitűzések okosan. 

"Az emberek gyakran azt mondják, hogy a motiváció nem tart túl sokáig. Nos, a fürdés sem - épp ezért javasoljuk naponta." - mondta Zig Ziglar, a világhírű motivációs szónok.

Valóban, napjainkat gyakorta áthatja az unalom, a fásultság, rosszabb esetben a kétségbeesés és a kilátástalanság. A legtöbbször nincs okunk a pesszimizmusra, mi mégis magunk alatt vagyunk, hiszen mennyivel kényelmesebb a környezetünket, a körülményeket vagy a sorsunkat hibáztatni mindenért.

Aztán néha történik velünk valami. Belefutunk egy nagyszerű könyvbe, látunk egy jó filmet, meghallgatunk egy fantasztikus albumot, vagy elmegyünk egy tanfolyamra, ami a személyiségünk fejlesztésében kínál a számunkra nagyszerű lehetőségeket. És akkor mindent olyan egyszerűnek látunk, lelkesek vagyunk és tettre készek. Ilyenkor úgy érezzük, semmi sem állíthat meg bennünket abban, hogy végre tegyünk is valamit az életünkért.

Ilyenkor fel vagyunk dobva, és azt mondjuk:
Bármi történjék is, én mindenképpen...
  • lefogyok
  • bejutok az egyetemre
  • találok egy megfelelő társat
  • gyereket szülök
  • találok egy jobb munkahelyet
  • elindítom a saját vállalkozásomat

Egy idő múlva azonban a lehetőségek elhomályosulnak, és egyre élesebben kirajzolódnak a különböző akadályok. A kifogásokat egyre kreatívabban gyártjuk, mígnem egyszer csak lemondunk a célról, ami azelőtt olyan vonzóan ragyogott a szemünk előtt. Ez történhet néhány nap, vagy egy-két hét alatt. A végeredmény ugyanaz: visszasüllyedünk a szürke hétköznapokba, és lemondunk a vágyainkról.

HarmoNet tipp: Miért éppen NLP? >>

Voltál már ilyen helyzetben? Meddig tartott a lelkesedésed? És meddig voltál magad alatt? Talán éppen most is ott vagy?


A kérdés az, mit tehetünk azért, hogy ébren tartsuk a lelkesedésünket? Mi az, ami biztosítja, hogy folyamatosan pozitív lelkiállapotban legyünk?

A megoldás a motivációban rejlik. Ha egyszer önmagunktól nem vagyunk folyamatosan lelkesek és tettre készek, akkor valamiféle külső vagy belső erőforrásra van szükségünk.

Az egyik módja ennek, ha saját magunk alakítunk ki olyan szokásokat, amelyek hatására a célunk kerül a fókuszba, s az akadályok láttán nem meghátrálunk, hanem azok kikerülésére, leküzdésére összpontosítunk.

Ilyen módszerek lehetnek pl.:
  • Rendszeres meditációk
  • Emlékeztetők a napi teendőkről (pl. mobiltelefonodon beállítva, vagy cetliket falra ragasztva)
  • Naplóírás a céloddal kapcsolatban

Ezek csak a legegyszerűbbek, ezen kívül is számos apró trükköt alkalmazhatsz, amely a bal és jobb agyféltekédet egyaránt megmozgatja.


Másik nagyszerű eszköze a motivációnak, ha időnként elvégzel egy tanfolyamot, amely vagy a céloddal függ össze, vagy a személyiséged fejlesztéséhez kínál fel hasznos módszereket, technikákat. A kínálat óriási, nézz szét az interneten! Gondolj pl. a teljes elmés olvasásra, vagy az NLP-re.

HarmoNet tipp: Olvass másodpercenként egy oldalas sebességgel >>

Fogadhatsz magadnak "személyi edzőt" vagy coach-ot, aki hosszú időn keresztül segíthet téged tanácsaival, miközben nemcsak útmutatást nyújt, hanem folyamatosan ösztökél téged arra, hogy cselekedj. A befektetés elenyésző ahhoz képest, amit profitálhatsz.

Ha pedig ki akarod használni az internetben rejlő fantasztikus lehetőségeket, akkor jelentkezz egy online tanfolyamra. Ezeket otthonodban, a számítógép előtt ülve elvégezheted, ezzel jelentős időt és pénzt megtakarítva.

Ha szeretnél egy kifejezetten a célkitűzéssel foglalkozó online tanfolyamot elvégezni, akkor ajánlom figyelmedbe a Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyamát.

Célkitűző tanfolyam >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 24202 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x