Rossz ötlet!? Így javítsd, vagy dobd ki!
Címlap / Karrier / Rossz ötlet!? Így javítsd, vagy dobd ki!

Rossz ötlet!? Így javítsd, vagy dobd ki!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Minden embernek vannak az életben rossz ötletei - mégsem mindenki ragaszkodik hozzájuk, vagy áll neki ezeket a bolondságokat megvalósítani. Vannak, akik pedig még akkor sem engednek a negyvennyolcból, ha a napnál is világosabb, hogy a szakadék felé száguldanak. A rossz ötletek és lelkes megvalósításuk a pártpolitikától a hitvesi ágyig megtalálhatók az élet minden területén. 

Ismered a viccet a cowboyról, aki sok ezer kaktusztüskével pucér testében elment az orvoshoz segítségért? A doki elkezdi egy apró csipesszel kihúzogatni a tüskéket, már az ezrediknél tart. Izzad, unja, végül csak nem bírja ki, megkérdi:
- Ember, mit csinált maga, hogy ennyi tüske ment magába!
- Az úgy volt, doktor úr, hogy pucérra vetkőztem, és egy hangos csatakiáltással beleugrottam a kaktuszbokorba!
- Embeeer! Hogy lehetett ekkora marhaságot csinálni!
- Tudja, Doktor úr, egy pillanatra jó ötletnek tűnt...


Mitől rossz a rossz ötlet?

Néha az ember lelke mélyéig érzi: az ötlete jó! Minden oldalról átgondolta, és jónak tűnik. Átszámolta, és még úgy is... és akkor féltett ötletét megmutatja valakinek. És az azt mondja: butaság. Aztán megint és megint: és még mindig butaságnak tartják – akkor érdemes elgondolkodni, legalább az érveléseken. A rossz ötletről végül úgy is kisül – nem vált be, nem működik, ám nagyon nehéz kilépni belőle!

HarmoNet tipp: Igenember: Elvetemült ötletnek tűnne, ha egy csapat futva kattogtatná a fényképezőgépet? >>

Szerintem jó ötlet. Szerintem...
A jó ötlet és a rossz ötlet között mindig van egy paraszthajszálnyi eltérés. Fontos különbséget kell tennünk hirtelen vágyaink, aktuális érzelmi állapotaink és a tényleges teendők között. Vannak olyan emberek, akik ezer ötlettől sziporkáznak, vannak, akiknek sokévente jut eszükbe egyvalami, és vannak, akik az ötlet gyárosok jó ötleteit lopkodják. Az ötletet néhány szempontból érdemes megvizsgálni, mielőtt azt kidobjuk, vagy megtartjuk:
  • Hoz-e erkölcsi-anyagi hasznot – ha igen akkor megéri-e ezért a haszonért nekünk?
  • Okoz-e bárkinek is ez a tevékenység erkölcsi-anyagi kárt? (ha igen, akkor mennyire akarunk ezzel konfrontálódni, ezzel együtt élni, vagy nagyobb-e az okozott kár, mint az általa elérhető haszon?)
  • Azok, akik a legközelebb állnak hozzánk, jó ötletnek tartják-e vagy sem, s miért?
  • Azok, akik véleményünk szerint értenek ehhez a témához, jónak vélik-e?
 
Köti az ebet a karóhoz …
Nagyon nehéz a rossz ötletet elengedni. Sokszor már a belefektetett energia „kárba veszésének” ténye miatt futja a köröket az ötletgazda és holdudvara. Alapvetően már maga is látja, hogy nem vezet sehová, amit elkezdett, mégis csinálja, csinálja, csinálja. Gyakran adósságokat felhalmozva, vagy haragosokat szerezve, egyre tűnő lelkesedéssel és növekvő makacssággal. A haragosok többnyire épp azon barátok közül kerülnek ki akik próbálnák figyelmeztetni az ötletgazdát önnön hülyeség-spiráljára.

Mit tehetünk a rossz ötlettel? Dobjuk ki gyorsan. Ahogy a régi mondás tartja, „szarból nem lesz kalapos inas” vagyis a rossz ötlet sem fog soha pénzt és dicsőséget termelni. Attól még persze sajnálhatjuk … 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1422 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x