9+9 konkrét karriertipp - csak nőknek!
Címlap / Karrier / 9+9 konkrét karriertipp - csak nőknek!

9+9 konkrét karriertipp - csak nőknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Kilenc tanács és kilenc tiltás, amit csinálj és amit ne a karriered építése során! Ha már tettél tilos dolgot, próbáld mielőbb kijavítani! A tudatos karrierépítés lépcsői nőknek! 

Mi az, hogy karrier?
Amikor tudatosan tervezet életed lépcsőit, képességeidnek megfelelően vállalsz állást, munkát, megbízást vagy feladatot. Ennek megfelelően tanulsz, képzed magad folyamatosan. A tudatos életút munkahelyi, pénzkereseti ösvénye a karrier. Vannak, akiknek sosem lesz és vannak, akik már 14 évesen elkezdik építeni. Nagyszerű karrier lehet egy asztalossegédnek, hogy 10 éven belül saját vállalata legyen, amely egy adott terméket gyárt, vagy egy eladólánynak, hogy butikot nyithasson, egy edzőnek a saját terem nyitása, vagy éppen a legmenőbb termek egyikében vezető edzőnek lenni, és így tovább. Karrierje nem csak több diplomás embereknek van és lehet.


9 fontos tanács, amihez bármi történjék is, tartsd magad!
 1. Mindig pontosan tudd, hogy milyen pozícióban akarsz elhelyezkedni. Hívják bárhogy az adott munkahelyen azt a posztot, te tudd, hogy mi is a dolgod pontosan.
 2. Bárhogy is alakuljanak a dolgok, legyél profi a számítógépes dolgokat illetően. Ne csak a papír, hanem a valódi tudás érdekeljen. Ez ma már a legalapvetőbb.
 3. Neked ugyanannyi pénz jár, mint az adott munkakörben dolgozó férfiaknak.
 4. Folyamatosan tanulj, képezd magad, ne csak szakirányban, hanem akár határterületeken is.
 5. A cégnél szervezett képességfejlesztő tréningek nem a te bosszantásodra vannak, hanem azért, hogy emberileg is fejlődhess. Menj ezekre örömmel!
 6. Légy emberséges, de nem túl közvetlen a kollégákkal. Ha közös program van esténként, akkor csatlakozz időnként. Ha nincs ilyesmi, időnként szervezhetsz magad is.
 7. Öltözz az alkalmakhoz illően, sőt bátran légy mindig egy kicsit – de tényleg csak egy kicsit! - csinosabb, mint az elvárás volna. A jólöltözött embereket a statisztikák szerint sokkal hamarabb léptetik elő, mint azonos tudású, de rossz külsejű társaikat!
 8. Dönts határozottan! A határozott elképzeléseket, döntéseket a legtöbb cégnél hamarabb elismerik, mint azt, ha csak állsz a sorban és bólogatsz.
 9. Ha új ötleted van, és azt kezdeményezed a vezetőségnél, mindig kizárólag kész tervekkel állj elő. Félkész, hirtelen jött ideák, ötletek, kidolgozatlan dolgok általában nem lesznek meggyőzők, te pedig azt érezheted, hogy mellőzik a zseniális elmédet.

HarmoNet tipp: Terror a munkahelyen - Elkerülnéd? >>

9 dolog, amit soha ne tegyél, ha karriert akarsz építeni!
 1. Ne legyél a főnök macája! Soha nem bonyolódhatsz munkahelyi kalandba, míg az adott munkahelyen dolgozol. Ha már kiléptél, akkor ahogy mondják: „exkolléga szabad préda”. Addig saját érdekedben ne kavarj munkatársakkal!
 2. Soha ne öltözz túl kihívóan a munkahelyen.
 3. Ne félj segítséget kérni, információt kérni, ha elakadtál, vagy újabb adatokra van szükséged a haladáshoz. Találj segítőket, és segíts viszont te is, ha ők kérik tőled.
 4. Soha ne engedd, hogy csicskáztassanak! Például munkakörödben nem szereplő, de „női” munkákat végeztessenek veled. Például kávét főzessenek veled, ha ezt a fiúk nem teszik, vagy éppen rád testálják a takarítást. Vagy ne tedd meg egyáltalán, vagy csak akkor, ha mindenki egyenlően kiveszi a részét a dolgokból. (Tiéd a kávéfőzés, cserébe’ a fiúk viszik mosatni a kocsidat, stb...)
 5. Ne avass be senkit a magánéletedbe. Az abortuszod, a húgod lábgombája és a kutyád híg széklete nem munkahelyi témák.
 6. Soha ne telefonálj magánbeszélgetést cégköltségre. (Kivétel, ha a telefon a béren kívüli juttatások egyike, és ez az egyesség a dolgozók és a cég között.) Használd a saját mobilod!
 7. Soha ne hordj egy karácsonyfára is elegendő mennyiségű ékszert a munkahelyen. 2-3 gyűrű, fülbevaló, lánc. Ennyi a maximum. A kiegészítőket hagyd meg estére, légy inkább elegáns, mint kihívó!
 8. Ne húzd a szád, ha a főnök kér valamit, még akkor sem, ha nem tetszik a dolog. Kommunikálj egyenesen. Csináld, vagy ne csináld, de félgőzzel, vonakodva, inkább hagyd az egészet.
 9. Ne menekülj haza, ha olyan feladat van, amiért nem jár busás jutalom, de tanulni lehet belőle! Vállald a túlórát, vagy a feladatot, és tanuld meg, amit csak lehet.

HarmoNet tipp: Pénz, pénz, pénz …vagy?? A belső mozgatórugónk alaptörvényei >>

Összességében még annyit érdemes hozzáfűzni, hogy dinamikus cégekhez érdemes menni dolgozni és jó dolog gyakorlatot szerezni még az elején KKV és multi szegmensben is. Mindenütt mást lehet megtanulni, és másra kell figyelni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x