Szex a kézírásban -Tégy egy y-t a g-mhez - legyünk egyGYé!...
Címlap / Karrier / Szex a kézírásban -Tégy egy y-t a g-mhez - legyünk egyGYé!

Szex a kézírásban -Tégy egy y-t a g-mhez - legyünk egyGYé!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A grafológiáról többnyire a karrier, az állásváltoztatás, a HR tevékenység kapcsán szokott szó esni. Egy könnyed kirándulással most a magánélet felé is kitekintünk. A grafológia nem csupán a munkaalkalmasság-vizsgálatra alkalmas, hanem arra is, hogy a párok összeillőségét megnézzük!  

Azt pedig a legjobb karrier szakértő is tudja, hogy a harmonikus magánélet félig garancia arra, hogy jó munkaerőt kapjon!

A párkapcsolati grafológia
A szerelmesünk kiválasztásában többnyire nem a józan és dominál. Ahogy azt Eddie Murphy mondta; vagy beindulnak a hormonok, vagy nem! Ezt nem lehet erőltetni.
Mégis sokan igyekeznek szívük mellett józan eszüket is használni, no többnyire nem az ismerkedésnél – bár erre is van példa szép számmal! – inkább a párkapcsolat zökkenőmentes megtartásánál. A grafológus feladata egy párkapcsolati elemzésben nagyon árnyalt és jóval túlmutat azon, amennyit egy HR-es elvár tőle. Nem csupán azt kell tudnia megmondani, hogy mik a páros azonos és különböző személyiségvonásai, hanem azt is jól kell felmérnie, hogy ezek mennyire bántják, vagy mennyire inspirálják a feleket. Egy párkapcsolati elemzésben kevés, ha csak elemez, és nem tud a konfliktus megoldására is irányt mutatni, ha képtelen a segítő beszélgetésre.

Grafológiai „beavatkozás”
A legjobb, ha a páros kézírást a grafológus jó előre megkapja, és ideje van felkészülni, átnézni azokat. Az a legideálisabb, ha mind a két fél külön-külön, majd együtt is felkeresi a grafológust és a probléma közös feltárása, a személyiségtükörbe tekintés után együtt keresik a kivezető utat, a probléma okát. A „beavatkozás” valójában nem jelent drasztikus közbelépést, inkább egy olyan önismereti és változási folyamat beindítását, mely a pár döntéshozatalát segíti elő oly módon, ahogy az nekik a legjobb.

A gond akkor merül fel, ha a páros egyik tagja ismeri fel – és el? – hogy szükségük lenne segítségre. Ilyenkor sokkal nehezebb megfelelő irányt mutatni és a grafológia szigorú etikai irányvonalán belül maradva csak az egyik félnek segíteni oly módon, hogy a párjáról annak személyiségi jogait sértő adatokat nem szolgáltatunk ki. Más kérdés, ha egy férfinek joga van bebújni egy nő ágyába, vagy egy nőnek joga van mosni egy férfi alsóneműjét, akkor joguk kell egyen ahhoz is, hogy megismerjék egymást.

A fontos csak az, hogy ne a grafológus szubjektív ítélő rendszere lapján, hanem egymás szemének tükrében lássák meg magukat. Ezért jó, ha az elemzés nem csak írásban, személytelenül hanem személyes találkozás során történik meg.

Kik keresik párkapcsolati kérdésekkel a grafológust?
Ilyenkor visszagondolok néhány furcsa párra, homoszexuálisra, fetisisztára, párkapcsolat-képtelen aszexuálisra, és végletesen hedonistára. A válasz az lehetne, hogy bárki és bármikor. Mégis a nehezen barátkozó, ismerkedő „levelezős társkeresők”, akik nem az Interneten, hanem a hirdetési újságok hasábjain keresztül ismerkednek éppen olyan gyakran felbukkannak, mint azok, akik a meglévő kapcsolatukról akarnak még többet megtudni.

Mit figyel a grafológus?
A kézírás vizsgálatában a személyiség érettségére, a kapcsolaton belül elvárt dominancia, vagy alárendeltség vágyára, a szexuális késztetésekre a felek énképére és motivációs bázisára éppen úgy figyelemmel kell lenni, mint az idő és pénz kezelésének képességére, vagy a harmóniavágyra. A cím is sugallja azt a tévképzetet, hogy a GY betű, vagyis a g és az ipszilon kapcsolata a párkapcsolat minőségét ábrázolja. Ez a betű pár valóban sokat megmutat a pár szexualitásáról, de egy párkapcsolat nem csak szexből áll. Fontos az is, hogy ki hordja a nadrágot, ki dönti el a vitákat, ki az, aki mindig enged, ha arról van szó és melyikük mennyit enged meg a másiknak.

A kapcsolatképtelenségről néhány szóval
Vannak olyan emberek, akik – bármennyire is szeretnék – valahogy képtelenek a kapcsolatteremtésre, és egy idő után olyan gátlásossá és komplexusossá válnak, hogy ez egész személyiségüket deformálja. A grafológus felismerve ezt a problémát nehezen képes átközpontozni az illető önértékelését, személyiségének belső értékrendjét. Mégis azt gondolom, hogy a grafológiai elemzés, mint első szembenézés önmagunkkal, sokat segít abban a nehéz döntésben, hogy ezzel az egész életüket megkeserítő állapottal kezdjenek valamit, felkeressék a megfelelő szakembert, a pszichológust, a kineziológust, a lélekgyógyászt.

A párkapcsolatok harmóniája igen keveseknek adatik meg, sokkal többen keresik. A harmónia megtalálásához pedig talán a legbiztosabb út a jó önismereten keresztül a másik elfogadásán át vezet. Aki ezt a biztos utat választja, keresse meg azt a grafológust, akiben a legjobban megbízik! 

Gáspár Katalin - kérdezzen grafológus tanácsadónktól itt >>>

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6278 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x