Év végi esélyek az álláskeresésben
Címlap / Karrier / Év végi esélyek az álláskeresésben

Év végi esélyek az álláskeresésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Akinek van állása, most végre hátradőlhet, hiszen még a kereskedelemben dolgozóknak is jár az ünnepnapokra szabadság, akik pedig álláslesben állnak, ők se keseredjenek el, hiszen eséllyel pályázhatnak rengeteg helyre, akár a két ünnep közt is. Ha január első heteiben már szeretne pénzt keresni, akkor bizony most is aktívnak kell lennie. 

Decemberi hirdetések, pályázgassunk?
Felteszem a kérdést, miért keres valaki kollegát decemberben? Nyilvánvalóan amiatt, hogy januári belépéssel már cégük aktiv tagjává váljék egy megfelelő szakember. Tehát teljesen irreleváns, hogy ünnepnapok vannak, vagy szabadságolások. Ha a cég eltökélt a januári beillesztést illetően, akkor lesz, ki olvassa az önéletrajzokat, és higgyük el, egyes cégvezetők bizony ilyenkor is figyelnek a beérkező e-mailekre, vagy megkérik a HR-est, hogy azért olvasgassa a pályázatokat, akár még otthonról is.

Hogyan pályázzunk?
Semmi különös feltétel, elvárás, vagy trükk nincs, ami más lenne, mint az év többi szakaszában. Hacsak az nem, hogy kívánjunk a levelünk végén boldog ünnepeket, és sikeres újévet, illendőségből.Kapcsolatépítés a családból

Használjuk ki a nagycsaládos összejöveteleket, rokoni találkozásokat, amiken ilyenkor átesünk, akár kedvünkre van, akár nem. Építsük a kapcsolatot, érdeklődjünk a látogatás alkalmával diszkréten, hogy tudnak-e számunkra valami munkát, vagy esetleg olyan valakit ajánlani, akit mi nem ismerünk, de segítségünkre lehet az álláskeresésben. Talán ez utóbbi fontosabb is, hogy egy konkrét személyt ajánljanak, akinek nagy az ismeretsége, vagy felsőbb pozícióban van egy cégnél, vagy épp irodavezető, titkárnő, asszisztens valahol (gyakran egy irodai dolgozónak „hosszabban elér a keze”, és több kapcsolatot halmoz fel munkája során, mint egy cégvezető)

Internetes kereső
Képzelje el, mi szeretne lenni, és milyen pozícióban szeretne dolgozni. Milyen hirdetésnek örülne, ha olvashatná? Hogyan hirdetné meg Ön a saját pozícióját? Van Önnek valami speciális tudása, amihez ért, és az egy szakszó? Keressen rá a pozíciójára arra a szakszóra az interneten, és tegye hozzá még a következő szavak valamely variációját: „keresünk”, „keres”, „felvételt hirdet”, „januári kezdéssel”, „felveszünk” „pályázatot hirdet”. Pl: „C++ programózót keresünk”, vagy „raktárba felveszünk” vagy „asszisztens angol pályázatot hirdet”.

A fenti variációkkal az online állásportálokon, és fejvadász cégek weblapján lévő hirdetések is előbújnak.


Ettől függetlenül érdemes ezeket is átböngészni, legalább hetente egy alkalommal, valamint ahogy még sokan nyomtatott sajtóban adnak fel hirdetést, ajánlatos legalább egy újságot is megvenni.

Ha lejárt a hirdetés?
Küldje el pályázatát ebben az esetben is, de csak ha valóban megfelel az állásra, és nagyon tetszik Önnek a lehetőség.
Hiszen mindenhol van próbaidő, és még ha be is töltötték az állást, megeshet, hogy 2-3 hónap múlva előveszik az utolsó időkben küldött önéletrajzokat az újrakiválasztáshoz, mert nem vált be az, akit felvettek.

Remélem, adtam pár tippet most is, és ezúton kívánok minden kedves olvasómnak boldog békés ünnepeket, sikeres pályázgatást az év vége felé is!

Rozovics Krisztina

Képek:
piqs.de: danis - HTML
piqs.de: tigger - Zeitungsstapel
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2983 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x