A társadalom sebeit gyógyító üzlet - karrier a nyomor ellen...
Címlap / Karrier / A társadalom sebeit gyógyító üzlet - karrier a nyomor ellen

A társadalom sebeit gyógyító üzlet - karrier a nyomor ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Social Business egy olyan innovatív üzleti modell, amely a szociális problémákra vállalati szemlélettel keresi a megoldást. Az ilyen típusú vállalatok az emberek számára nyújtott előnyöket igyekeznek maximalizálni, nem pedig a profitot - azaz a profit megmarad a vállalatnál, amit a társadalmi célok megvalósítása céljából fektet be újból. Hogyan működik? Egy fergeteges koncepció! 

Bécsben és Pozsonyban indul el a Social Business Tour 2010-es sorozata, ahova 1200 résztvevőt várnak a szervezők.
A program két részből, egy egész napos Social Business Műhelyből és egy kapcsolatépítő rendezvényből áll, ahol Muhammad Yunus, a 2006. évi Nobel-békedíjas bankár és közgazdász, a Grameen Bank alapítója ismerteti társadalmi üzleti modelljének koncepcióját.

A körút célja, hogy a különböző társadalmi csoportok (vállalatok, befektetők, alapítványok, civil szervezetek, közszféra képviselői, kultúra, művészet és média képviselői) megismerjék a Social Business koncepcióját, ezáltal lehetővé válhasson az országokat érintő régió-specifikus problémák megoldása. Muhammad Yunus a májusi megálló után Prágában (2010. július 9-10.), Belgrádban (2010. szeptember), Budapesten (2010. október) és Bukarestben (2010. október 28-29.) ismerteti elképzeléseit az érdeklődőkkel.

Fordulj feléjük

Egy különleges szakember
Muhammad Yunus, a bangladesi Grameen Bank alapítója és a 2006-os Nobel Béke Díj kitüntetettje a Social Business Tour 2010 védnöke. A bankár és közgazdász szakember közép-kelet-európai előadás sorozatának első állomásaira érkezett, 2010. május 11-én és 12-én Bécsben és Pozsonyban lesz hallható. A Social Business Tour 6 országot ölel fel, Budapestre október elején érkezik a szakember.

Mi a Social Business?
Social Business kifejezés alatt olyan innovatív üzleti modellt értünk, mely során a szociális problémákra vállalati szemlélettel keresik a megoldást. Az ilyen típusú vállalatok az emberek számára nyújtott előnyöket igyekeznek maximalizálni, nem pedig a profitot – azaz a profit megmarad a vállalatnál, amit a társadalmi célok megvalósítása céljából fektet be újból.
Muhammad Yunus szerint „A Social Business Tour 2010-nek köszönhetően újabb társadalmi üzleti modell (Social Business) alapján működő vállalatok alakulnak majd. Mindez pedig nem csak a társadalmi egyenlőség és fenntarthatóság elérése felé egy óriási és nagyon fontos lépés, de ahhoz is, hogy 2030-ra világszinten megszűnjön a nyomor és szegénység jelensége.”

Karrier-létra

A társadalmi kirekesztés, a nyomor és a szegénység nem csak a fejlődő országokban van jelen, hanem Európa nagy részében is. Az Európai Bizottság szerint az Európai Unió lakosainak 17 százaléka nem engedheti meg magának az alapvető élelmiszereket sem.
A Social Business, a Muhammad Yunus által kialakított üzleti koncepció egy ígéretes megoldás a társadalmilag hátrányos helyzetű emberek életszínvonalának javítására Közép-Kelet-Európában. A bangladesi Grameen Bank – mely mikrohitelt nyújt a szegény embereknek – tekinthető a Social Business koncepció modelljének. Az üzleti modell világszerte már számos projekt elindulásához nyújtott mintát különböző üzleti területeken.

Social Business Tour 2010 – átfogó workshopok és kapcsolatépítő esemény
A május 11-i egész napos Social Business Műhely során a workshopokon a szakemberek a koncepció részleteiről beszélnek, meghatározzák az ország-specifikus problémákat és megoldási javaslatokat alakítanak ki ezekre.

Business

A május 12-i kapcsolatépítő rendezvény legfontosabb eleme egy panelbeszélgetés, melynek résztvevői:

  • Muhammad Yunus, 2006. évi Nobel-békedíjas bankár és közgazdász, a Grameen Bank alapítója
  • Andreas Treichl, az ERSTE Alapítvány elnöke, az Erste Bankcsoport vezérigazgatója,
  • Rudolf Hundstorfer szövetségi miniszter, Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium, Ausztria,
  • Viera Tomanová, munkaügyi, szociális és családügyi miniszter, Szlovákia,
  • Hans Reitz, a Grameen Kreatív Műhely alapítója.

Részvételi lehetőség
Aki részt kíván venni a találkozókon és beszélgetéseken, az a www.soacialbusinesstour.com honlapon regisztrálhat – április 19-ig a lehet jelentkezni a kapcsolatépítő eseményre, április 26-ig a Social Business Műhelyre. A résztvevők száma – sajnos - korlátozott.

(Fotók: Piqs.de - Misterad: Lounging; Tommy Wong: Curiosity; Body-Kult: Rolltreppen)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3236 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x