Tavaszi fáradtság a munkahelyen? Kulcs a sikerhez!
Címlap / Karrier / Tavaszi fáradtság a munkahelyen? Kulcs a sikerhez!

Tavaszi fáradtság a munkahelyen? Kulcs a sikerhez!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

A tavaszi fáradtság lecsengett, még sincs minden rendben? Pedig a nap süt, a kollégák hangulata is oldottabb, és nem kell egész nap neonlámpák fénye alatt rostokolni. Mi lehet mindennek az oka? A tavaszi kimerültség egy lehetőség, hogy észrevedd, lemerültél, megkövültél, berozsdásodtál. A depresszió helyett használd a tavasz felhajtóerejét a sikerhez!  

Persze tavasz van, szállnak a "nyárpihék", reggel madárcsicsergés, de azért ne várjunk mindettől csodát! Az ember azt várja, hogy az energiával való feltöltekezés automatikusan megtörténik, pedig a dolog nem ilyen egyszerű...

Meg kell nyílni a jó dolgok felé, fel kell ismerni a tavasz szelével jött jótékony változásokat, és tudatosan örülni nekik. Természetes, hogy a fák évről-évre újra lombot hoznak, a hőmérséklet enyhül, miért kéne ettől táncra perdülnünk? A tavaszi kimerültség, fáradtság azonban egy lehetőség, hogy észrevedd, lemerültél, megkövültél, berozsdásodtál. A depresszió helyett használd a tavasz felhajtóerejét a sikerhez!

Szemléletváltás. Ez a kulcsszó
. Kíváncsiság és örülni tudás mindenre kiterjedően.

Munkába indulsz? Szállj le egy megállóval hamarabb, és nézelődj, sétálj, mosolyogj rá a szembejövőkre! Pozitív jelzésekre pozitív visszacsatolások érkeznek.
Folytasd ezt a munkahelyeden is! Köszönj meg egy apró szívességet, dicsérd meg az asszisztensed, ebédidőben ne munkáról, hanem a hétvégi élményekről csevegj, és mosolyogj nagyokat!
A munkahelyi kapcsolatok az egyéni munkavégzésre is kihatnak. Jobb kedvvel állunk neki egy új feladatnak, oldottabbakká válunk, ha csapatban kell dolgozni, és ha valami nem megy egyedül, könnyebben jön a segítség.

 

Mi az útja a megnyílásnak?
Először is, befelé kell fordulni. Figyelmünket tudatosan az apró örömökre fókuszálni. Meg kell keresni a mindennapok apróságait, amelyek fontosak, jó érzéssel töltenek el, vagyis kitörni a monotóniából, és rádöbbeni, hogy nem minden hullik magától az ölünkbe: az örömök sem.

Aztán következik a felsoroltak tudatos kommunikációja. Szociális kapcsolati hálónk minden szegmensét beleértve. Beletartoznak a kívülállók - a bolti eladó, a szembejövők, stb. - és azok, akik választottan - partner, barátok, stb. - vagy kényszerből - kollégáink, a szomszédok, stb. - körülöttünk vannak.
Érdemes nyitottnak maradni az új impulzusok felé. Kevesebb előítélettel lenni a többiek iránt. Többet figyelni másokat, figyelmesen kommunikálni. Egy-egy elcsípett gondolat segíthet egy adott feladat megoldásában, munkahelyi konfliktus megoldásában.

A lelki szemléletváltáshoz hozzá tartozik fizikumunk tudatos javítása. Egy lesétált megálló nem sok, de az embert kellemesen felfrissíti, mire beér munkahelyére. Ha van terasz, érdemes felállni az asztaltól és kidugni orrunkat néhány percre. Akinek futja az idejéből, reggelente egy 10 perces átmozgatás, vagy este fél óra torna is elég ahhoz, hogy meglegyen a mozgás mentális hatása.

Ha az ember örömöt kommunikál, biztosan sikerrel jár. És a sikeres emberek vonzzák a további sikereket. Ez újabb pozitív visszacsatolásokat szül, és a depressziós ördögi körből minimális erőfeszítéssel elindulhatunk az önmegvalósítás felé. Bonyolultnak hangzik, pedig nem az. Csupán a velünk történő események megítélésén kell változtatni, a többinek jönnie kell magától.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x