A család velem, a karrier előttem - kismamák a porondon
Címlap / Karrier / A család velem, a karrier előttem - kismamák a porondon

A család velem, a karrier előttem - kismamák a porondon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

A Budapest Esély Nonprofit Kft. innovatív projektjében GyES-ről (GyED-ről) a munkaerőpiacra visszatérő kismamáknak (kispapáknak) 3 szakmában nyújt átképzési lehetőséget. A szakképzések során, rendhagyó módon, a gyermekek részére a projekt által működtetett Picinke családi napközi nyújt nappali felügyeletet. A projektben további két szakértő partner vesz részt. 

A 2010 márciusában útjára indított Család velem, karrier előttem című projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt átfogó célja a munka és a magánélet összeegyeztetésének segítése a gyermeket nevelők számára. A Budapest Esély Nonprofit Kft. Programirodája, mint a foglalkoztatás elismert szakértője vállalja a kisgyermekesek, gyermeket nevelők felkészítését a munkavállalásra, a családi és munkahelyi kötelezettségek hatékony összehangolására, GyES-ről (GyED-ről) visszatérő kismamáknak (kispapáknak) kínál lehetőséget a sikeres munkaerő-piaci visszaérkezésre.


A szülők számára a Család velem, karrier előttem projekt tréningeket, állásközvetítést, tanácsadást, mentorálást biztosít, illetve 3 szakmában ad szakképzést, a) Családi napközi üzemeltető, b) Élelmiszer- és vegyiáru-eladó, c) Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó.

A képzések ideje alatt a Budapest Esély azzal is segítjük a gyermeket nevelőket, hogy igénybe vehetik a projekt során kialakított családi napközit is. Ez idő alatt a gyermekek teljes körű ellátását a Picinke Családi Napközi végzi, amelyet az egyik közreműködő partner, az Eutrend Kft. hozott létre.

A projektben a munkáltatóknak is biztonságos lehetőséget nyújtanak kismama munkatárs alkalmazására. A Budapest Esély munkaerő-kölcsönző partnere, az E-Help Kft. segítségével biztosítja a foglalkoztatást. A részmunkaidő a munkahely biztonságos megtartását szolgálja, emellett a szülőnek marad ideje a családja ellátására is.


A BUDAPEST ESÉLY, az Eutrend Kft., az E-Help Kft. által megvalósított projekt hozzájárul ahhoz hogy Budapest valamennyi polgárának esélyt nyújtson a munkaerőpiacra való visszatérésre. A projekt 18 hónapig tart, 100 fő lép be, a Budapest Esély 60 fő képzését vállalja 3 különböző szakmában, egy éven keresztül pedig 15 fő egy éves részmunkaidős foglalkoztatását is biztosítja.

Képek:
piqs.de: aka - Eric
piqs.de: Anyblue - Ich erzähl Dir was...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x