10 ok, amiért érdemes célkitűzéssel foglalkoznod
Címlap / Karrier / 10 ok, amiért érdemes célkitűzéssel foglalkoznod

10 ok, amiért érdemes célkitűzéssel foglalkoznod

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A célkitűzés azok közé a nagyon fontos dolgok közé tartozik, amelyeket sokan egyáltalán nem alkalmaznak. Sőt, azt sem tudják, mi fán terem. Ha Te sem tudod, mi az, akkor a legegyszerűbben így tudnám meghatározni a célkitűzést: átgondolom a jelenlegi helyzetem, kitalálom, mi volna a legfontosabb változás az életemben, és megvalósítom azt. Persze bonyolultabban is megfogalmazhatnánk, mert a célkitűzést elvégezhetjük 10 perc alatt is, vagy foglalkozhatunk vele egy életen át. 

A célkitűzés rengeteg különböző módszert vagy technikát alkalmaz, ilyen pl. az, hogy felsoroljuk azokat az okokat, amelyek fontossá tesznek számunkra egy szóban forgó célt. Nos, akkor én most felsorolok 10 okot, amely fontossá teszi számodra magát a célkitűzést, vagyis azt, hogy a saját életedet kezdd el pozitív módon átalakítani. Hacsak a Te életed nem tökéletes, és nem vagy 100 százalékosan boldog - mert akkor neked semmi szükséged sincs a most következő információkra. Ha szeretnél az életeden javítani, akkor viszont fontold meg a most következő 10 okot, amely fontossá teszi a célkitűzést az életedben.

1. A célkitűzés első lépése az önismeret
Végre szembenézhetsz önmagaddal, és észreveheted, hogy milyen értékes vagy. Ugyanígy a hibáiddal is szembesülsz, ez pedig az első lépése annak, hogy kijavítsd, vagy elfogadd azokat.



2. A célkítűzés feltárja a legfontosabb dolgokat az életedben

Pénz, nyugalom, béke, szex, szerelem, fejlődés, utazás, művészet? Tudod, mi a legfontosabb az életedben? A célkitűzés során fontossági sorrendet is állíthatsz fel az alapvető emberi értékeidről, vagyis arról, mit tartasz fontosnak, függetlenül attól, hogy jelen van-e az adott érték az életedben, vagy sem. Amíg ezeket nem ismered fel, nehéz lesz helyes döntéseket hoznod.

3. A célkitűzés megvilágítja az előtted fekvő utakat

Számtalan út áll előtted, amin elindulhatsz. A célkitűzés során leltárt készíthetsz az összes lehetőségedről, és hidd el, ha 15 irányba indulhatsz, könnyebb megtalálni a megfelelő utat, mintha csak 3 lehetőséged volna.

4. A célkitűzés segít kiválasztani a helyes utat

Ha már előtted van számos lehetőség, vajon melyiket ragadd meg? A célkitűzés alaposan megvizsgálja a célokat, s a legfontosabb szempontok figyelembe vételével választhatod ki, hogy merre indulj.

5. Nem csinálsz hülyeséget
Mielőtt elindulsz valamerre, megfeleltetheted a céljaidat azoknak az alapvető kritériumoknak, amik biztosítják, hogy a célod valóban elérhető legyen, az legyen, amit te magad akarsz, és ne csak mások malmára hajtsd a vizet.

6. A célkitűzés a cél elérésben is segít
Az, hogy megfelelően kitűzted a célodat, kijelölted az utadat, még nem jelenti azt, hogy el is indulsz rajta. Épp ezért a célkitűzés segít elindulni, és végigmenni az utadon, biztosítva a motivációt és a kellő ellenőrzést.



7. A célkitűzés élvezetes

Fontos, hogy az elérendő cél vonzó legyen, ugyanakkor az egész folyamatnak élvezetesnek, örömtelinek kell lennie ahhoz, hogy jól érezhesd magad a mindennapjaidban. A célkitűzési módszerek során ezt mindig szem előtt tartjuk.

8. Csak nyerhetsz vele
Mivel alaposan megvizsgálunk minden lehetőséget, és ugyanígy az összes következményt is, a változás az életedben csak pozitív lehet.

9. Harmónia
Ha csupán egyetlen életterületre koncentrálnánk, torzulna a személyiségünk. Semmire sem megyünk egy rakás pénzzel, ha senki sem áll szóba velünk, ugyanígy nehezen lehetünk boldogok 5 gyerekkel, ha nincs hol laknunk. A célkitűzés során életed legfontosabb területeit egyaránt szem előtt tartjuk, és törekszünk az egyensúlyra.

10. Vége az unalomnak és a tespedésnek
Mindig tudni fogod, mit kell tenned, és amit teszel, az mindig előre fog mozdítani téged, így sosem fogsz többet unatkozni, vagy olyan dolgokkal foglalkozni, amik inkább hátra mozdítanak, mint előre.

Ez csupán 10 dolog volt, amely indokolttá teszi, hogy végre kezedbe vedd az eseményeket, és elkezdj foglalkozni a saját életeddel. Ha további segítségre van szükséged, ajánlom figyelmedbe a következő oldalt: http://celkituzotanfolyam.hu/

Szűcs Tibor

Képek:
piqs.de: Manuel Plattner - Mirror...
piqs.de: Nicholas - Empty Road
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4445 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x