Sikertervezés: Vezetővé válni saját életedben
Címlap / Karrier / Sikertervezés: Vezetővé válni saját életedben

Sikertervezés: Vezetővé válni saját életedben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Miért fontos nekem, hogy Te is sikeresebb karriert vagy vállalkozást tudj magadénak? Azért, mert hiszem, hogy minden mindennel összefügg. Lásd káosz-elmélet. Ha Te sikeresebb vagy, az valahol, valahogyan rám is pozitívan visszahat. Az én környezetemre ugyanúgy, mint a Te környezetedre. 

Úgy válsz egyre sikeresebbé, hogy egyre többet teszel önmagadért. Minél többet teszel önmagadért, annál többet leszel képes tenni másokért is. Így egyre többet vissza is fogsz kapni.

Először mindig önmagadért kell tegyél, csak azután másokért. Elemi érdeked önmagad sikerképességét egyre feljebb tornázni azért, hogy egyre többet tudj adni másoknak (és ezért cserébe egyre több lesz a jutalmad is).

Tervezés és sikeres megvalósítás a gyakorlatban >>

Aki valaha is utazott repülőn, az tudja, hogy a légikísérők arra hívják fel a figyelmet, hogy a kabin nyomás csökkenése esetén a megjelenő oxigénmaszkot először magadra tedd fel, és csak azután a melletted ülő gyerekre! Mert, ha nem teszed fel idejében magadra, hamar elveszítheted az eszméletedet, és utána már a gyereken sem tudsz segíteni.

Hasonlóképpen, ha ne adj’Isten hajótöröttként többedmagaddal a vízben hánykolódsz, előbb magadat kell behúznod egy mentőcsónakba, mielőtt mást is be tudnál segíteni.

Ha a karrier építését egy sziklamászáshoz hasonlítjuk, nyilvánvaló, hogy csak azután tudsz másokat magad után húzni egy leeresztett kötél segítségével, miután Te magad feljebb jutottál. Ha Te nem mászol, másokon sem fogsz tudni segíteni, hogy feljebb jussanak. Lentről fölfelé tolni?...Na ugye.

Siker

Itt már arról beszélünk, hogy vezetővé válni érdemes!
Annak, hogy magad után húzol másokat – és a magad szintjére emeled őket - az is nagy haszna, hogy ha megcsúsznál, és elkezdenél lezuhanni, ők még idejében el tudnak kapni. Minél nagyobb a távolság közted, és köztük, annál nagyobbat eshetsz. Minél kisebb, annál kisebbet eshetsz.

A történelemből ismerünk nem egy példát, amikor zsarnoki rendszerek fenntartóit a „mélyben hagyott” nép haragja rántotta - még mélyebbre.

Munkahelyi vezetővé is úgy válsz, hogy haladsz előre (vagy feljebb). Miután előrébb vagy, már képes vagy másokat is magad után húzni. Sokan pont azáltal fognak nekibátorodni, hogy haladjanak ők is, hogy látnak Téged – és azt is látják, hogy Te az ők félelmeik ellenére jutottál el oda, ahová. „Ha ő eljutott odáig, akkor nekem is kell sikerüljön!” Nekik az a puszta tény is segítség lehet, hogy észreveszik, hogy Te hogyan haladsz, és hová jutsz!

Adtál magadnak azzal, hogy mozdultál egy általad kívánt irányba. Amikor mások ezt észreveszik, és ők is nekibátorodnak, azzal máris adtál nekik is. Inspiráló, jó példát. Ezzel ők is sikerképesebbé válnak, többet tudnak adni neked – és a ciklus kezdődik elölről.

Tudom, hogy sokan nem veszik észre (ezért nem is hiszik), de mindannyian egy csónakban evezünk.

Ha Te sikeresebb vagy, akkor amikor találkozunk, biztos, hogy egy szélesen mosolygó, elégedett arcot fogok látni (és nem mondjuk egy feszült, stresszes arcot, netán búvalbéleltet). Ez rám biztos, hogy jó hatással lesz. (Amikor metróra szállok, elnézem néha az arcokat.......JAJ! Az utasközönség 90%-ának szemináriumot kéne tartani... )

Hát ilyen önző vagyok, elsősorban magamra gondolok! Önző módon elkezdek előbb magamnak adni, hogy aztán többet adhassak másoknak, hogy általuk többet is kapjak vissza!

Sikertervezés-szeminárium augusztus 28-án >>

Visszahatás
Tehát a Te sikereid serkentőleg fognak hatni rám is. Ezért mindent meg szeretnék tenni azért, hogy - legyen szó vállalati karrierről, vagy saját vállalkozásról, netán hálózatépítésről - a munkádban nagyon sikeres legyél.

Minél sikeresebb vagy, annál több értéket tudsz létrehozni mások számára. Minél több érték ÁRAMLIK a gazdaságban (aki olvasta a könyvemet, az már érti), annál jobb lesz mindenkinek. Nekem is.

Öröm - őszinte mosoly

Mondom, hogy önző vagyok! Ezt nem Érted, hanem MAGAMÉRT teszem! Persze a kettő kéz a kézben jár: akkor teszek a legtöbbet magamért, ha a legtöbbet teszem érted is. És fordítva.

Annak köszönhetően jutottál el karrieredben odáig, ahol most vagy, ami a két füled között - a
gondolatvilágodban - van.

Annak köszönhetően fogsz eljutni oda, ahová TÉNYLEG szeretnél (mondjuk néhány - legyen 10 - éven belül), ami a két füled - a gondolataid - közé most bekerül. A kérdés, hogy mit választasz tudatosan, hogy oda bekerüljön? Ki az, aki ezt a legjobban el tudja dönteni? Az oktatási rendszerben megmondták neked mások. Most, felnőttként ki fogja megmondani?

Elárulom, mert tudom! Ó betűvel kezdődik a neve.

Kitaláltad? Még nem? (megoldás lejjebb...)

Sikertervezés-szeminárium augusztus 28-án a HarmoNet tanácsadójával >>

Boér Tamás
www.sikertervezes.hu

Megoldás: „Ó, hát az Te vagy!”

(Fotók: piqs.de - BigBlonde: Natural Beauty; knipser47: leuchtende Pracht)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8317 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x