Online munka - átverés vagy valódi pénzkereset?
Címlap / Karrier / Online munka - átverés vagy valódi pénzkereset?

Online munka - átverés vagy valódi pénzkereset?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

Amerikában közel 20 millióan dolgoznak otthonról és ma már Magyarországon sem ritka a távmunka. Ennek a rugalmas munkavégzési formának is vannak azonban buktatói és hátrányai, amelyekre érdemes odafigyelnünk, ha távmunkában dolgoznánk. 

A legfrissebb adatok szerint 16 millió otthonról irányított vállalkozás van az USA-ban, amelyek éves profitja 400 milliárd dollárra rúg (ez majdnem annyi, mint a teljes felsőoktatás vagy az alkoholipar bevétele). Évről évre nő ugyanakkor az online átverések száma is, ami jelentősen csökkenti a távmunka vagy online munka vonzerejét. Érdekesség, hogy az átverések 16%-át az FBI végzi, így csalva lépre a bűnözőket.

Nálunk sajnos még mindig gyakran lehet találkozni olyan cégekkel, akik nem valós munkát ajánlanak (pl. piramisjátékok) vagy jól megfogalmazott hirdetéseikben más színben tüntetik fel a végzendő tevékenységet, ami akár teljesen eltérhet a valódi jellegétől (pl. színleg hr-est keresnek sales-es, toborzói vagy ügynöki munkára).

Amire vigyázni kell:
  • ne adj pénzt munkáért vagy ajánlatért
  • legyél óvatos a túl jól hangzó ajánlatokkal szemben és járj utána minden részletnek,
  • gondolkodj ésszerűen: ne hidd, hogy egyik napról a másikra meggazdagodhatsz csak otthoni munkával.Tippek:
  • keress rá a munkát kínáló cégek nevére a neten, sok kellemetlenségtől megkíméled magad. Különösen ajánlott fórumokban böngészni, ahol munkavállalók tapasztalatairól olvashatsz első kézből.
  • ha van a céghez telefonszámod, vedd fel a kapcsolatot a cég alkalmazottaival,
  • ha jó ajánlatot találtál, tedd közzé, ezzel másoknak is segítesz.

A hazai cégek is egyre nyitottabbak erre a rugalmas munkavégzési formára, hiszen ez számukra is költségcsökkentő, a munkavállaló pedig időt spórolhat és még számos más előnyhöz juthat.
Ha sikerült távmunkában elhelyezkedned, ügyelj arra, hogy a szerződésben mindig pontosan állapodjatok meg minden fontos részletről (munkaidő, felelősségi körök, költségtérítés, technikai feltételek), mert a ritkább személyes kapcsolat több félreértésre adhat okot.

munkahelyiterror.blog.hu

Kép: piqs.de: Mo Riza - Lunch break + Calligrapomorphic
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x