Ami jobban megy a nőnek - minden férfinél
Címlap / Karrier / Ami jobban megy a nőnek - minden férfinél

Ami jobban megy a nőnek - minden férfinél

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Mit tudhatnak jobban a nők, mint a férfiak? Most nem a női funkciókra gondolunk, mint terhesség, szülés, szoptatás, hanem olyan területeken, ahol versenyhelyzetben lehetnek a férfiakkal. A hölgyek jobban számolnak... a kockázattal. A nők kevesebbet veszítenek a tőzsdén, a bankoknál. Igaz sokkal ritkábban kockáztatnak. Ámde miközben száz kockázatos esetben egy férfi sokat nyer és kilencvenkilenc veszít, a nők szépen megkeresik a kenyérre és tejre valót, mondjuk napi nyolcezer forintot a tőzsdén.  

Erre csak legyintünk. Ki keres annyit? Hát kockáztatni kell! Tehát most azokról a hölgyekről és urakról beszélünk, akik nem sajnálják a fáradságot megtanulni tőzsdézni, részvényeket vásárolni, belépni a világgazdaságba és nyerni az üzleten.

Ha egy nőnek van félretéve százezer forintja, abból feltesz esetleg ötvenezret, de semmiképpen nem fog kölcsönkérni azért, hogy százötvenezret kockáztasson. A nő mielőtt kocsit vezetne, megnézi, kipróbálja a féket, megtanul fékezni az „adott kocsival”, nem dicsekszik a barátjának azzal, hogy már évek óta vezet, nem történhet baj.

Szóval, hölgyeim, aki ki tud várni kilenc hónapot egy síró baba kedvéért, az képes minden időben megtanulni a tőzsde jelszavát: STOP LOSS. Tudjunk időben megállni, ne rohanjunk a vesztükbe. Az urak képesek a kocsmában, vagy az éjjel-nappal nyitvatartó „házipatikában” reggel hattól estig a kisüveg pálinkára költeni az ebédpénzt, másképpen a tőzsde esési szakaszában feltenni ingüket-gatyájukat, a nők elégedjenek meg heti 40 dolláros nyereséggel.


Fenntartható fejlődés

Vajon bármilyen pénzügyi vagy természti katasztrófa megakadályozza az urak birtokszerzési vágyát? A történelem azt bizonyította, hogy életüket is felteszik gyarmati területek megszerzésére vagy rabszolgák átszállítására kontinenseken keresztül.

A civil szervezetek viszont már az egész világon hallatják a hangjukat, és nagyrészt hölgyek dolgoznak a szervezetekben. Miért hagyták idáig fajulni a Föld mérgezését? Mert előbb meg kellett érnie a fejlődő magzatnak, nem lett volna helyes bedobni az éretlen szervezetet, hogy azonnal eltapossák. A XXI. században megnyerték a békés harcot a családban, a munkahelyeken. Kénytelenek ezután a férfiak meghallgatni a nőket.

Hologram-szimbólum
Ugyanannak az elektronikus kommunikációs technikának az alkalmazása, amelyet a tőkés társaságok globális terjeszkedésre használnak fel, a civil szervezetek számára azt biztosítja, hogy a közös akciók során helyi, országos és globális szinteken gyorsan és rugalmasan mozogjanak. Körülzárják a legnagyobb hatalommal rendelkező intézményeket, beférkőznek közéjük, megbéníthatják működésüket. Egy jól működö hálózat – még ha valamelyik részét tönkreteszik is – majdnem folyamatosan képes az új helyzetekhez alkalmazkodni. Olyan, mint egy hologram, amelyik bármelyik részéből újra felállítható.

A civil hálózatokat ért támadások ráadásul felszínre hozzák az elkövetők gonosz szándékait, növelik a hálózat ismertségét, erősítik a tagok elszántságát.

Természetes lépés
Svédországban a Natural Step nevű társadalmi mozgalom nemzeti egyetértést próbál létrehozni, hogy Svédország a fenntarthatóság modelljévé váljon. Amerikában főleg fekete női csoportok kezükbe veszik közösségeik irányítását, hogy a fiatalokat a fegyver és a kábítószer használatáról leszoktassák, természetes gazdasági lehetőségeket teremtsenek.
Egyedi vállalkozás Braziliában az az Állampolgári Akció a Nyomor Ellen és az Életért (Citizen Action against Misery and for Life). Minden ember tud valamit tenni, ha mindenki egy éhező ember ellátásáról gondoskodik, s ezzel megtanul a másik emberrel együttérezni. Saját lakókörzetükben kell emberi kapcsolatot kialakítani. Megjelennek a médiában, vitákat rendeznek, ezzel tudatosodik a társadalomban a pénz egyenlőtlen elosztása.

 

A Nemzetközi Családtervezési Föderáció (International Planned Parenthood Federation) a  nők családtervezéssel kapcsolatos jogát szabályozza. Az IBFAN (babyétel akció hálózat) visszavezeti az anyákat az anyatejes táplálás gyakorlatára, miközben évtizedekig a NESTLÉ termékeit ajánlotta minden tévéműsor akár még Malajziában is. Végül az Egészségügyi Világszervezet szabályozta a bébitápok reklámozását.

Egy maláj-szigeti város, Penang, gyújtópontja lett az újkori gyarmatosítás elleni küzdelemnek a transznacionális vállalatokkal szemben, akik dohánnyal, mérgező hulladékokkal, élelemiszerek sugárzásos tartósításával foglalkoznak. A Fülöp-szigeteki Fejlesztési Fórum megakadályozta, a pusztító hatású energiaprojektek finanszírozását.

„Ötven év elég volt”
Amerikában polgári csoportok az IMF (Nemzetközi Valutaalap) és a Világbank ellen intéztek nyílt támadást, és azóta az egész világon e szervezetek több fontos támogatóját állították le. Tudjuk, hogy meg lehet tagadni újabb kölcsönök folyósítását. A Bank és az IMF többé nem lehet biztos abban, hogy milyen belső dokumentumok kerülnek a nyilvánosság elé.

A globális szintű változások lehetősége, a környezetvédelem az érdeklődés homlokterébe került. Az asszonyok ma már tanultak, tárgyalóképesek, a nemes cél érdekében a férfiakat is meggyőzhetik arról, hogy társadalmi összefogással a legördögibb háborús veszélyt is el lehet hárítani, nem kell változtathatatlannak képzelni a társadalmat, az erőviszonyokat. Kockáztassunk módjával, és szép lassan megérhet ez a mai csecsemőtudatú világ.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5814 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x