Átadták a 2010 évi Önkéntességért-díjakat
Címlap / Karrier / Átadták a 2010 évi Önkéntességért-díjakat

Átadták a 2010 évi Önkéntességért-díjakat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Az önkéntes alapon nyújtott segítség lassan hagyományt teremt hazánkban is. Idén is több ezren végeztek hazánkban önkéntes munkát, és egyre népszerűbb itthon is az önkéntes szerepvállalás. Az Önkéntes Központ Alapítvány a példaértékű önkéntes tevékenységeket, a civil és vállalati programokat egyaránt díjazta. 

Az önkéntes alapon nyújtott segítség lassan hagyományt teremt hazánkban is. Idén is több ezren végeztek hazánkban önkéntes munkát, és egyre népszerűbb itthon is az önkéntes szerepvállalás. 
A példaértékű önkéntes tevékenységeket, civil és vállalati programokat az Önkéntes Központ Alapítvány a Budapest Bank támogatásával ebben az évben is díjazzt. 
Az ünnepélyes díjátadóra 2010. november 30-án, a Vakok Iskolájában került sor. A beérkező pályamunkák elbírálását egy hat főből álló szakmai zsűri végezte.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy az önkéntes munka és a társadalmi felelősség jelentőségét egyre többen ismerik fel: egyre több vállalat és magánszemély csatlakozik olyan programokhoz, amelyekkel szűkebb illetve tágabb környezetének segíthet. Ugyanakkor a nyugat-európai példákkal összehasonlítva van még mit tennünk ezen a téren, ezért célunk az önkéntes munka további hazai népszerűsítése” – mondta el F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója. 

Önkéntes szerepvállalásukért 2010-ben az alábbiak részesültek az Önkéntességért-díj elismerésben:

Az Év önkéntese: Thuránszky Adrienn
Az Év Önkéntes programja: Kék Vonal Alapítvány
Az Év Vállalati Önkéntes Programja: E-ON Hungária Zrt.
Budapest Bank Esélyegyenlőségi-különdíj: Buzás Lajos

Az Év Önkéntese: Thuránszky Adrienn, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese
Thuránszky Adrienn önkéntes segítőként másfél évtizede tagja a Hospice Team-nek, az otthoni ápolásban és a kórházi munkában egyaránt részt vesz. Személyes indíttatásból vállalt, elkötelezett munkájának hatósugara messzire ér, tevékenységével megszámlálhatatlan beteg és családtagjaik életét könnyítette meg. A betegek gondozását magas szakmai színvonalon és rendkívül humánus attitűddel végzi,.
 
Az Év Önkéntes Programja : Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Az Alapítvány hitvallása: a gyermekeket meg kell hallgatni, a felnőtteket pedig segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Kiemelt feladatuknak érzik a nehéz helyzetbe került gyermekek és fiatalok meghallgatását, konzultációval és intervencióval való segítését. Legfőbb értékeik a gyermekközpontúság, a kölcsönös bizalom, az együttműködés és a felelősség vállalt feladataikért. A program 1993 óta működik, jelenleg 95 önkéntessel dolgoznak.

Az Év Vállalati Önkéntes Programja: E-ON Hungária Zrt.
Az E-ON Hungária Zrt. olyan multinacionális vállalat, amely többféleképpen támogatja, segíti a munkavállalók önkéntes tevékenységét. Többek között olyan központilag szervezett programokat is szerveznek, amelyek teret engednek az egyéni kezdeményezéseknek és a közösségi munkának egyaránt. Az önkéntesség a vállalat HR rendszerének kiemelt részét képezi.

A Budapest Bank Esélyegyenlőségért-különdíjának nyertese: Buzás Lajos – Bihari Állami Gondozottak Egyesülete
Buzás Lajos, aki maga is család nélkül nőtt fel, állami gondozottak és az állami gondozásból  már kikerültek számára  önkéntes munkában szervez programokat , intézi ügyeiket, pályázatokat ír és emellett rendszeresen látogatja is az érintetteket. Fontos kiemelni, hogy nem egyedül dolgozik, hanem egy egyesület létrehozásával igyekezett megtöbbszörözni erőfeszítéseit, s hogy az egyesület tevékenyen járul hozzá mintegy 500 jelenlegi és egykori állami gondozott életlehetőségeinek  javításához és a társadalomba történő beilleszkedésük megvalósításához.   

A szakmai zsűri tagjai voltak:
Garas Ildikó,
az Önkéntes Központ Alapítvány kuratóriumának elnöke
Iring Zoltán, a XII. kerületi Családsegítő Szolgálat vezetője
Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője
Radácsi László, CSR tanácsadó
Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese
Scholtzné Hibay Alíz, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese

Kép: piqs.de Knipsermann: Alles in einer Hand!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2320 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x