Egy karrierépítő kérdés, amit muszáj feltenned a főnöködnek...
Címlap / Karrier / Egy karrierépítő kérdés, amit muszáj feltenned a főnöködnek

Egy karrierépítő kérdés, amit muszáj feltenned a főnöködnek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Karriered első számú támogatója a főnököd kell, hogy legyen. Ő az, akinek közvetlen rálátása van a munkádra, ő az, aki a legtöbbet tud arról, hogy mire vagy képes. Ő dönt előléptetésről, fizetésemelésről, jutalmakról. Számtalan módja van annak, hogy felhívd magadra a figyelmét, ám létezik egy megkerülhetetlen kérdés, amivel biztosra mehetsz. 

Fontos: tegyél meg mindent, hogy egyrészt folyamatosan nyújts kiemelkedő teljesítményt. Másrészt tudasd vele, hogy te nem véletlenül vagy ott, hanem konkrét karrierépítő céljaid vannak. Tudatos karrierépítőként elemi érdeked „beszivárogni” az előléptetésedben illetékes döntéshozó, azaz a főnököd fejébe.


Számtalan módja van annak, hogy felhívd magadra a főnököd figyelmét, én javaslok neked egy módszert. Tedd fel neki a következő kérdést:

„Azon túl, hogy folyamatosan maximális teljesítményt nyújtok a munkámban, mi egyébbel tudok még segíteni Neked, hogy a szervezeti célokat könnyebben, hatékonyabban érjük el, és hogy a te életed itt könnyebb legyen?”

Vagy valami hasonlót. A lényeg, hogy konkrétan rákérdezel és jelzed, hogy te neki szeretnél segíteni, te az ő válláról szeretnél levenni terheket. (Az esetek többségében ezért hálás lesz neked!) Nem várod a sült galambot, hanem elébe mész a lehetőségnek. Fenti mondaton túl jelezheted neki azt is, hogy rád mindig számíthat.


Azért találom jónak a fenti mondatot, mert a tipikus beosztotti hozzáállás nem az, hogy „hogyan tudnék még többet vállalni?”, hanem az, hogy „hogyan tudnék minél kevesebbet elvégezni anélkül, hogy ez bárkinek feltűnne”?

Nem kevésbé azért is jó a fenti mondat, mert a beosztottak többsége ilyen kérdéseket a főnökének egyszerűen nem szokott feltenni. Aki meg felteszi, arra nagyon nehéz lesz később nem emlékezni...

Boér Tamás
professional coach, motivációs előadó
a „Sikertervezés” könyvek írója
www.sikertervezes.com

Képek:
piqs.de: connor212 - business woman
piqs.de: misterad - High Rollers
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3070 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x