Felrobbant a háza, most karitatív közösséget épít
Címlap / Karrier / Felrobbant a háza, most karitatív közösséget épít

Felrobbant a háza, most karitatív közösséget épít

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Az Ember a Vízben története egy robbanással kezdődött, s szerencsére nem ért véget azzal, hogy a csobánkai család házát szétrombolta egy kandalló. A december végi baleset hírére megmozdult egy egész falu, a barátok, ismerősök, sőt az internetes közösség is. Mindenki segíteni szeretett volna, adománnyal, pénzzel, gyermekruhával, volt, aki a keze munkájával, vagy egy blog bejegyzéssel.  

A média ugyan a robbanás után soha többet nem foglalkozott a témával, a közösség viszont kihúzta a bajból a családot, s tulajdonképpen lassan minden rendeződött. Itt vége is lehetne a történetnek, ha a családfő nem lenne húsz éve újságíró, internetes közösség-építő. A támogatásokat megköszönő blogból, mára mindenki számára nyitott online közösség épült, ahol bárki megoszthatja történetét, elmondhatja miként jött ki nehéz helyzetéből. 
 
Megéreztem, hogy valami olyanba kell kezdenem, amivel mások is megfordíthatják a sorsukat. – meséli Turcsán „Shy” Tamás az Ember a Vízben alapítója - (korábban a Harmonet főrum oszlopos tagja. a szerk). Korábban sem állt távol tőlem a közösségi adományozás világa, egy ideig a Segítsüti aukciók Facebook kampányát a feleségemmel közösen szerveztük, úgy, hogy akkor még nem tombolt itthon a like-mánia. 
 
 

Mostanra az Ember a Vízben blog számos karitatív feladatot felvállalt, közreműködünk a Bónusz Brigád karitatív aukcióiban, keressük a kapcsolatot minden olyan szervezettel, ahol segíthetünk azzal, hogy elmondjuk a történeteiket.
Sokra tartjuk a közösségi kezdeményezéseket, mert hiszünk benne, hogy a bajban a közösség képes segítséget nyújtani a rászorulóknak, legyen az baleset, anyagi kár, vagy törlesztési probléma. Nem szabadna, hogy néhány százezer forint miatt emberek utcára kerüljenek, tönkre menjen az életük.
 
 Az Ember a Vízbentervei között szerepel egy olyan közösség felépítése, amely túlmutat az egyes emberek problémáján, s lehetőséget teremt a gyakran anyagi problémákkal küzdő, forrás hiányos civil szervezetek bemutatkozására, céljaik közösségi támogatásának megszervezésére. Ehhez persze az Ember a Vízben készítőinek is segítségre, támogatókra és partnerekre van szükségük. A blog folyamatos működtetése mellett dolgoznak annak fejlesztésen, építik a közösséget. Az első komolyabb kísérletük a nagyobb nyilvánosság elérésére, hogy beneveztek a Budapest Bank Valóra váltó pályázatára, ahol várják a szavazatokat. 
 
Az Ember a Vízben elindítását a közösség segítő szándéka ihlette, az a gondolat, hogy szinte minden nehéz helyzetből van kiút. – meséli az alapító. Világunkban temérdek probléma vár megoldásra, s egyszerűnek látszik mégis igen bonyolult feladat, segítő szándékú emberek és a bajbajutottak összekapcsolása. A segítség csak akkor hatékony, ha tényleg eljut azokhoz, akiknek szánjuk, ehhez egy olyan átlátható rendszerre van szükség, ahol a segítségre váró pontosan megfogalmazhatja, mire van szüksége, s a támogatók pontosan látják, hogy mire fordították az összegyűjtött forintjaikat.  

Kérjük a HarmoNet összes olvasóját, régi fórumozóját, hogy szavazatunkkal segítsünk Turcsán Tamásnak ebben a remek kezdeményezésben! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4024 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x