Tipikus tévhitek a grafológiáról 3. A grafológus döntési...
Címlap / Karrier / Tipikus tévhitek a grafológiáról 3. A grafológus döntési felelősségének mítosza

Tipikus tévhitek a grafológiáról 3. A grafológus döntési felelősségének mítosza

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

A makacs tévhitek egyike, hogy a grafológus holmi ítélethirdető, aki élet és halál ura a pályázat folyamán. Analízisét a mindent tudók biztos mosolyával prezentálja a vállalatnak, akik ezeket a szavakat isszák, mint a csövesek a kannás bort, s attól megrészegülve átadják neki a választás összes felelősségét. 

A fentiek fényében máris egyértelmű lehet, hogy a választás felelőssége nem a grafológusé. Véleménye sohasem egyeduralkodó egy pályázati folyamat során. A vállalat vezetése számos tényezőt megvizsgálva dönti el, vajon kié is lesz a poszt. Néha – és ez kis hazánkban sajnos elég gyakori – mindenféle kompetenciát és szaktudást érintő analízis után is az dönti el, hogy ki kapja az állást, hogy „kinek a legnagyobb a melle”, ahogy azt a HR berkekben már hosszú, rőt szakállat viselő viccben is mondják.

A grafológus nem dönt a vezető helyett. A döntés felelőssége a vezető kezében van mindig és minden körülmények között. A döntéskor az elemzésben foglaltak csupán a végső eredmény egy részét adják, árnyalják, színesítik.


Előfordul persze olyan is, hogy a vezető önismerete hibádzik. Például, hogy a vezető csupán saját, már kialakult véleményének alátámasztását várja a grafológustól. Mondjon is az akármit, a vezető úgyis azt hallja bele, amit szeretne. Ilyenkor fordulhat elő, hogy az elutasított személy számára úgy érződik, a grafológus elemzésénél bukott el a pályázata.

Gáspár Kati grafológus azt tanácsolja, hogy kérjük el egy független, számunkra hiteles grafológustól saját elemzésünket, s ha erre szükség van, úgy akár ezt az elemzést – vagy ennek a pályázat mellé készített hivatalos kivonatát – eleve csatoljuk be a pályázatunk mellé. Ennek nem csupán a vállalat, de saját önismeretünk, karriertervünk, pályaívünk szempontjából is lehet jelentősége.

Hogyan is dolgozik a grafológus? Mit vizsgál és mit nem?
www.grafologus.hu/tanfolyam

Gáspár Katalin grafológus

Kép: www.morguefile.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x