Tipikus tévhitek a grafológiáról: Az aláírás mindenhatóságának...
Címlap / Karrier / Tipikus tévhitek a grafológiáról: Az aláírás mindenhatóságának mítosza

Tipikus tévhitek a grafológiáról: Az aláírás mindenhatóságának mítosza

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

Nemrégiben még egy külön képzést is hirdettek az aláírás elemzésről, akkora a témában rejlő marketing-potenciál. De vajon mekkora ez a lufi? Hallgassuk csak, mekkorát szól, ha kipukkad? 

Most akkor merjem, vagy ne merjem aláírni azt a szerződést magácska előtt? Hiszen akkor az aláírásomból mindent megtud rólam! – mondja az egyszerű lelkű ügyfél a grafológusnak.

Gáspár Kati grafológus pontosan tudja, hogy az aláírás elengedhetetlen része a grafológiai elemzésnek, mégis önmagában kevés ahhoz, hogy abból messzemenő következtetéseket lehessen levonni.


Egy aláírás önmagában túl kevés!

Az aláírás jellemez bennünket, de nem ad elegendő mennyiségű információt ahhoz, hogy egymagában elemezni lehessen. Éppen ezért fontos, hogy tudjuk: ha valaki pusztán aláírás-analízist kínál nekünk, az biztosan hazudik. Csak aláírásból felelős grafológus nem mond elemzést.

Az aláírásunk megmutatja a legszemélyesebb énünket, a hivatással, a családdal való viszonyunkat, számos apró jelzéssel támasztja alá vagy éppen mond ellent az írás többi részében tapasztalható jelek összességének. Aláírásunkat gyakoroljuk a legtöbbet. Ez a legszemélyesebb énünk. Jóformán nincs is olyan gyerek, aki sosem akart volna kigyakorolni egy klassz, felnőttes aláírást. Van akinek sikerült, van akinek soha.


Melyik a jobb? Ha van egy különleges aláírásunk, vagy ha éppen úgy szoktunk aláírni is, mint a szokásos írásképünk?

Egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál – igazából inkább csak arról árulkodik, hogy mennyire merjük megmutatni valódi önmagunkat, mennyire integrálódtunk családunkba, vagy éppen mennyire vagyunk azonosak jelen pozíciónkkal.

Fontos: a grafológus NEM írásazonosítással foglalkozik. Az az írásszakértő területe. A grafológus az író személy személyiségét vizsgálja, míg az írásszakértő azt tudja megmondani, hogy a két írás kézeredete azonos-e.

Aláírásunk azonosít bennünket a leggyakrabban. Az írásfelismerő szoftverek világában a legelső fecskék éppen az aláírásokkal foglalkoztak.

www.grafologus.hu/tanfolyam

Gáspár Katalin grafológus

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7252 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x