Arany: az örök spirituális és anyagi érték
Címlap / Karrier / Arany: az örök spirituális és anyagi érték

Arany: az örök spirituális és anyagi érték

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Az aranyhoz nemcsak a legnemesebb anyagi, hanem spirituális értékeket is kapcsoljuk. Hogyan függenek ezek össze, miért az arany a vagyon megőrzésének legbiztonságosabb formája a mai napig? Miért számít még ma is a legjobb befektetésnek az aranytartalék? 

Lectori Salutem! Igen, légy üdvözölve kedves Olvasó!  - vagy másként fogalmazva: „Welcome to the real word.” Az utalás már csak azért is szándékos, mert reményeink és céljaink szerint a határokat  kívánjuk feszegetni!
Hogy hogyan?  Egyszerűen: nyitott szemmel járjuk a világot, kérdezünk, s noha nincs bennünk kritikai attitűd, mégsem zabáljuk feltétel nélkül a mainstream média tudatkapszuláit. Sem a pirosat, sem a kéket. Nem a pillanatnyi divat értékeit keressük, hanem az örökkévalót. Itt a matériában és azon túl is.

Vállalkozásunkhoz nagy segítség a kor. A kor, melyben élünk, azaz: a Vízöntő kora. A kor, mely egyszerre tisztít és amely egyszerre választ el. Értéket az értéktelentől, igazat a hamistól. A kor, mely nyilvánvalóvá tesz. A kor, melyet így definiáltak  a XX. század hatvanas éveinek Közép-Európájában: „a mai idő jellegzetessége az eszmétlenség, más szóval:  nihilizmus. Eszmétlen művészet, eszmétlen tudomány, eszmétlen gazdaság és eszmétlen kereszténység. És minden eszmétlenség szükségképpen perverz – azaz: infernális. Éppen ezért a modern krízis nem gazdasági, politikai, morális, hanem: vallásos (értsd: metafizikai) krízis. Minden más – politika, gazdaság, társadalom, művészetek – függvénye ennek az egynek. Mert a vallás (metafizika) az élet transzcendens csúcsa, amiből az élet értelme – azaz minden más: az erkölcs, a művészetek a politika és a gazdaság is fakad.” (Hamvas Béla: Világválság)

Utazásra hívunk hát kedves Olvasó, olyan útra, amely – ha velünk tartasz – a javadat szolgálja, átvitt – tehát lelki és szó szerinti – tehát anyagi értelemben is. Labirintust járunk, e világ labirintusát. Szó, mi szó: a világ hatalmasai jól megtervezték a kanyarokat, - ismerjük el: értenek ehhez. Nem, ne hidd, hogy ismerjük az utat. Azt mi is keressük, Veled együtt, kedves Olvasó. De tudunk kérdéseket feltenni és ismerjük a legnemesebbet: a labirintus közepét, vagyis a fókuszt - és nekünk ez elég.

Nos: az alapvetések lerakása után térjünk rá vizsgálódásunk tárgyára, ami – mint mondtuk a legnemesebb - , tehát nem más, mint az arany. Igen, a vonzó, a mágikus, az elérhetetlen arany. Évezredeken keresztül a hatalom szinonimája. De a változó világ ma már nem ugyanaz, mint tegnap volt, és a kérdések is megváltoztak.

Pénzügyi/gazdasági válság?
Szabadság vagy rendszer-függőség?
Kondicionált gondolkodás vagy szabad cselekvés?

vagy:

Tudta, kedves Olvasó, hogy a pénznek az a kizárólagosan kvantitatív, tehát mennyiségi fogalma, melyre a mai gazdasági rendszerek épülnek  egy erőteljes degenerálódás eredménye?

Tudta, hogy valamikor a(z) (arany) pénz, mint finomanyagi entitás, mint egy, a gazdasági élet területén megjelenő hierophánia (gör., ’a szent, a szentség megnyilatkozása’) spirituális befolyással bírt?

Tudta, hogy ki volt az a Jacques de Molay és miért kellett 1314 márciusában kivégezni?

Összefüggéstelen kérdések? Látszólag. Valójában: kérdések, melyek a mindennapjainkat befolyásolják. Kérdések, melyeknek döntéseinket kell befolyásolnia. Emlékszik: labirintusban vagyunk - dönteni kell. Jobbra, vagy balra? A piros kapszulát vagy a kéket? Netán: egyiket sem? -  Nem egyszerű, pláne akkor, ha lelki és anyagi értékeinkről van szó.

Nos kedves Olvasó? Szabad egy sétára? Akkor kérem a karját, induljunk. Következő cikkünkben – némileg szárazabban, de azért kellő izgalommal körüljárjuk azt, hogy ebben a (mesterséges?) krízisekkel teli világban miért az arany számít a legbiztonságosabb vagyonmegőrzésnek a Föld kerekén…

Grócz Attila
arany befektetési tanácsadó
Kép: Freedigitalphotos - Idea go
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3870 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x