Arany, biztonság, pénz vagy illúzió?
Címlap / Karrier / Arany, biztonság, pénz vagy illúzió?

Arany, biztonság, pénz vagy illúzió?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Hölgyeim és Uraim! Önök szerint melyik a világ legkeresettebb árucikke? Mielőtt válaszolnék, javaslom: igyanak meg valami erőset... Nos: ez az árucikk nem más, mint az illúzió. "Illúzió? Milyen illúzió?" - kérdezik Önök. A biztonság illúziója - válaszolom én.  

“Governments do not rule the world. Goldman Sachs, and others oligarchs rules the world.”
(Alessio Rastani  - BBC)

Annak az illúziója, hogy kényszeresen elhisszük - el kell hinnünk -, hogy elnökeink, pénzügyminisztereink, gazdasági szakértőink mindent, ismétlem: mindent megtesznek a pénzügyi válság és az adósságspirál megállítása érdekében. Sőt! Elhisszük, el kell hinnünk, hogy mindezt értünk, és velünk együtt egy szép új világért teszik, hogy a mi és gyermekeink anyagi biztonságáért, értékeink megőrzéséért izzadnak a fehér gallérok éjszakákon át a süppedős szőnyegű irodák mahagóni íróasztali mögött…


Íme hát egy friss, díszdobozos illúzió-kapszula, melyet nemrég ajándékoztak nekünk:
„Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök a görögországi fejlemények tükrében megállapodtak a megrendült európai bankrendszer megerősítéséről és elkötelezték magukat az európai bankok feltőkésítése mellett.” - szól a hír.

Szépen becsomagolták – ugye? Ki merjük bontani? Jó, segítek, de mondom: előtte igyák meg a maradék konyakot…

Nos, nézzük: Merkel és Sarkozy most próbálja összehozni azt az irgalmatlan mennyiségű pénzt, amire szükség lenne a görögök megmentéséhez. Görögök megmentése? Ugyan már, ki beszél itt görögökről? Hiszen a görög állampapírok túlnyomó többsége francia és német bankok tulajdonában van, így tehát Görögország csődje azt fogja jelenteni, hogy a görög állampapírok tulajdonosai egyáltalán nem kapják vissza befektetett pénzüket. Nem, nem a felét, harmadát kapják vissza, nem kapnak vissza semmit sem. Tehát kiket is mentünk meg tulajdonképpen?

Az összeg hozzávetőlegesen 200 Mrd euró. Nem lesz itt kérem semmiféle pénzügyi összeomlás. Ettől sokkal-sokkal rosszabb fog történni: az Európai Pénzügyi Stabilitási Alapon keresztül (EFSF) meg fog indulni a virtuális bankóprés, nyomni fogják az eurót, pont úgy, ahogy tették azt az amerikai dollárral. Így az említett bankok nem szenvedik el ezt a hatalmas tőkevesztést, ugyanakkor a törvényszerűen bekövetkező infláción keresztüli vagyonvesztésével a tényleges adósság visszafizetője nem más, mint a világ legkeresettebb árucikkének, az illúziónak a fogyasztója. Mi magunk.


Mindeközben – az előző cikkünkben leírt módon adminisztratív eszközökkel mesterségesen alacsony szinten tartják az arany árát. Miért is? Mert a világban vagyontranszfer folyik. Hát nem mesteri forgatókönyv? Az infláción keresztül söpörd be a lehető legtöbb pénzt, mielőtt elértéktelenedik és vásárolj belőle olcsón aranyat. Az egyetlen eszközt a világon, amit nem lehet elinflálni…

Alessio Rastani  tökéletesen fogalmazott a BBC-n: „A világot nem a kormányok, hanem a Goldman Sachs és más hasonló tőkés oligarchák uralják.”

… maradt még egy kis Couvoisier az öblös pohár alján. Elnézegetem. Szép aranyszínű. És ez nem illúzió…

Grócz Attila

További információ
>>

Képek:
Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net
graur codrin / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2956 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x