Platón és az aranytartalék
Címlap / Karrier / Platón és az aranytartalék

Platón és az aranytartalék

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Pandora szelencéje most már végleg kinyílt, az igazság odakint van. Kint az utcán - csak észre kell venni. A görög példa tanulságai az aranytartalékkal összefüggésben. 


Én szurkolok a görög szabadságharcosoknak…

„Tegnap este az athéni parlament megszavazta az újabb megszorító csomagot, mely egyebek között további adóemelést, a nyugdíjak további csökkentését, valamint a közalkalmazotti bércsökkentést és a kollektív szerződések felfüggesztését tartalmazza. Mindeközben Görögországban 48-adik órája zárva tartanak a minisztériumok, közintézmények. Szünetel a tömegközlekedés és hetek óta nem marad el nap összeütközések nélkül.  Az új megszorító csomag ugyanis a feltétele annak, hogy Görögország megkapja a tavaly jóváhagyott 110 milliárd eurós nemzetközi hitel következő, 8 milliárd eurós részletét. Ennek elnyerése azért létfontosságú Athén számára, mert e nélkül Görögország november közepére fizetésképtelenné válik.” - olvashattuk a híradásokban múlt hét csütörtökén.

Nyugodtan mondjuk ki azt, amit a mainstream média nem mer: Görögországban polgárháború van.
Nos: úgy tűnik, hogy a „gazdasági válság” címen futó szappanopera következő fejezetét Európában forgatják. Ne engedjük, hogy a szociális érzékenység túltengjen bennünk: ez a laza nyolc milliárd ugyanis nem Görögország, hanem az európai – elsősorban német és francia – nagybankok túlélésének az ára.

Miért is? Mert a francia bankok kitettsége a csőd közelében álló Görögországgal szemben Franciaország nemzeti össztermékének 25%-át a német bankok kitettsége pedig Németország GDP-jének 15%-át teszi ki. Magyarul: ha Európa nem lapátolja össze most ezt a pénzt (ld. Sarkozy/Merkel találkozó), ha Görögország bedől, akkor bizony ezek a bankár urak ezt a pénzt elbukják. Teljesen. Volt-nincs. Ehhez már csak egyetlen adatot kell ismernünk: a politikusok nagytőkével szembeni kitettségének a mértékét, ami: 100%.


Hogy hangzik tehát magyarul a fenti hír: „Kedves politikus Hölgyek és Urak! Szolgáljatok meg a pénzetekért. Ezt a helyzetet oldjátok meg. Adóemeléssel, nyugdíjcsökkentéssel, pénznyomtatással – nekünk mindegy, csak oldjátok meg.”
Tehát egy percig ne gondoljuk, hogy „odafönt, fehérgallérosan” úgy gondolják, hogy ez közügy. Nem. Nem közügy – egyéni és szűk csoportérdek. Miért? – kérdezik. Mert ha közügy lenne, akkor a görög kisember, a fodrász, a zöldséges, a közalkalmazott – tehát mindenki, akit a média anarchistának nevez -  nem lenne kint az utcán. Mert ezek az egyszerű emberek pontosan tudják: ezt a kölcsönt nekik kell visszafizetni. Mert – bár nem képzett közgazdászok, de ismerik, pontosan ismerik az eszköztárat: megszorítás, pénznyomtatás, infláció. Mert túl régóta hallgatják az elcsépelt szlogent: „aztán majd jó lesz!”

Pandora szelencéje tehát kinyílt, az igazság odakint van. Kint az utcán - csak észre kell venni. És tudják, hogy mi az igazság? Az igazság kérem szépen az, hogy a teljes görög tartalék tekintetében a befektetési arany aránya 2011 októberében 82,1%. (forrás: WGC) Mit jelent ez? Ez kérem azt jelenti, hogy egy ország úgy dönt: a saját tartalékai tekintetében 82%-ig szavaz az aranyra, és a maradék 18% erejéig tartalékol pénzügyi eszközben.
Ennyi. A nyomdagépnél használt anyagot pedig papírnak és ólomnak hívják. És ezeket hiába keressük az értékőrző eszközök soraiban.
Végezetül pedig engedjenek meg egy kérdést: Önök, a saját tartalékaik tekintetében hogyan döntenek?

Grócz Attila

Képek:
Freedigitalphotos / dream designs
Freedigitalphotos / ponsulak
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2671 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x