A gondolkodás néha terhes? Aranyat ér!
Címlap / Karrier / A gondolkodás néha terhes? Aranyat ér!

A gondolkodás néha terhes? Aranyat ér!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-01

Gondoljon bele: 1971 óta a világban a papírpénz mögött nincs fedezet. Ami mögötte van az nem más, mint az adott kormányzatok ígérete. És mi van az ígéret mögött? Nyomdagép. Ezért is hívják "szaknyelven" a modern pénzt "fiat-valutának". 

Gondolkodjunk kicsit tovább: a „biztonságos” bankba bevitt pénz mitől is van biztonságban?  Hány bank csődölt be például az USA-ban 2008 óta? Hogy több, mint kettőszáz? És az ott elhelyezett betétekkel mi is történt…?
Gondoljon bele: a magyarországi Betétbiztosítási Alapban – az intézmény, mely egy bankcsőd esetén „garantálja a betétesek kifizetését” -  90Mrd Ft van.  A lakossági betétállomány kb.: 8.500Mrd Ft.

Nos: belegondolt?
Van válasza? Mert nekünk van. Úgy hívják: aranyszámla.

Mi az az Aranyszámla?

Az Aranyszámla egy hosszú távra javasolt megtakarítási, vagyonmegőrzési program, melynek lényege, hogy Ön megtakarításai egy részét kisebb összegekben, de folyamatosan fizikai aranyban halmozza fel. Úgy kell elképzelnie, mint egy bankszámlát, azzal a különbséggel, hogy megtakarítása nem pénzben, hanem fizikai anyagban, méghozzá grammaranyban van elhelyezve. Az Első Magyar AranyBanknál vezetett aranyszámla díjmentes, annak semmiféle költsége nincs.

Miért arany?
Ennek számos oka van, erről honlapunkon bőven talál információt. De például azért, mert: egy ilyen pénzügyi környezetben, melyben élünk, nincs más eszköz, amely képes megvédeni a megtakarításokat az elértéktelenedéstőlHogyan vásárolhatok nemesfémet?

Az Önnel történő együttműködésünk a szerződéskötéssel veszi kezdetét, melyben valamennyi, a kettőnk együttműködésére vonatkozó szabály, illetve a Társaság kötelezettségei rögzítésre kerülnek.
 
Lépésről - lépésre...
  • A szerződéskötés során Ön nyilatkozik arról, hogy mekkora összeget és milyen gyakorisággal (havonta/negyedévente) szeretne aranyvásárlásra fordítani. Az összeg tetszőlegesen megválasztható. A minimális befektetési összeg 10.000.- Huf.
  • A szerződött összeget az ütemezésnek megfelelően Ön átutalja/befizeti a Társaság bankszámlájára.
  • A befizetést követően, a költségek levonása után fennmaradt összeget teljes egészében aranyvásárlásra fordítjuk. Ez fontos, hiszen az Ön számára a Társaság nem pénzeszközt kezel, vagy tart nyilván, hanem ennek ellenértékeként a fizikailag megvásárolt arany mennyiségét.
  • Az Ön által így megvásárolt arany a vásárlást követően azonnal az Ön számláján íródik jóvá. A számla, és annak mindenkori egyenlege az Ön tulajdonában áll. Azt nem "gyűjtőelvű", hanem egyedi nyilvántartással -  tehát minden pillanatban elkülönítetten a többi ügyfél, illetve a Társaság számlájától -  kezeljük.
  • A vásárlásról szóló visszaigazolást és egyenlegközlőt, valamint az ezt igazoló számlát minden tranzakciót követően postai úton, vagy elektronikusan juttatjuk el Önhöz. Ezen túlmenően a aranybank.com oldalon elhelyezett Ügyfélkapun keresztül bármely időpillanatban nyomon követheti valamennyi számlamozgását és egyenlegét.

Módosíthatom a havi részleteket?

Bármikor, az új részletet szerződésmódosítással, természetesen külön díj felszámítása nélkül rögzítjük.

Milyen aranyat kapok?
Az Aurum Videre Zrt. kizárólag nemzetközileg forgalomképes, ún. "good delivery" minősítéssel rendelkező, 999,9 tisztaságú befektetési aranyat forgalmaz. Fontos tudnia, hogy a piacon jelen vannak olyan tömbök is, melyek ezzel a minősítéssel nem rendelkeznek, így forgalomképességük korlátozott, ami a majdani értékesítés során okozhat nehézségeket.

Milyen hosszú a futamidő?
A terméknek nincs futamideje, pontosabban: a futamidőt Ön választja meg annak függvényében, hogy mekkora rendszeres befizetésekkel szeretné elérni a 100, 250, 500, vagy 1.000 grammos aranytömböt.

Mi történik, ha esik az arany ára?
Az arany ára folyamatosan változik. Azáltal, hogy rendszeresen ugyanolyan összegért vásárol nemesfémet, gazdaságosan vásárol: magas árak esetén kevesebb mennyiséget vesz, alacsonyabb áraknál pedig többet. Az egyszeri, nagyobb összegért történő vásárlással ellentétben ez oda vezet, hogy Ön középáron vásárol. A jelenség neve szaknyelven "cost-caverage" effektus. De nézzük ezt egy egyszerű példán:

    Az arany ára A megvásárolt mennyiség A befektetés értéke az év végén
1 15.000 9 900 1,52 15.000
2 15.000 9 700 1,55 15 309
3 15.000 9 500 1,58 15 632
4 15.000 9 300 1,61 15 968
5 15.000 9 100 1,65 16 319
6 15.000 9 000 1,67 16 500
7 15.000 8 900 1,69 16 685
8 15.000 9 150 1,64 16 230
9 15.000 9 300 1,61 15 968
10 15.000 9 750 1,54 15 231
11 15.000 9 800 1,53 15 153
12 15.000 9 900 1,52
15 000
   180 000   19 188 994


Itt jól látható, hogy havi 15.000.- forintos befizetés mellett  7 hónapon keresztül egy ún. "eső trendet" vásároltunk végig, tehát az arany ára folyamatosan csökkent, így a megvásárolt mennyiség folyamatosan nőtt.  Ez az eső trend a 7. hónapban megfordult, az arany ára emelkedni  kezdett, még  a megvásárolt mennyiség - természetesen - csökkenni.  A táblázatból jól látható, hogy egy minimális felfelé történő árelmozdulás esetén (7 hónap esés/5 hónap emelkedés !) is, a befektetés  értéke magasabb, mint a befektetett összeg, továbbá cca. 20 grammos  aranytömb birtokosai vagyunk és a pénzünk még nem is inflálódott...Hol van az aranyam?

Az Ön tulajdonában lévő aranyat Magyarországon, egy értékőrzésre szakosodott, minden biztonságtechnikai követelményt kielégítő cég trezorjában őrizzük.

Mi történik, ha megszűnik a Cég?
A Társaság a letéti őrzésbe vett nemesfémet saját vagyonától elkülönített módon őrzi. A letéti őrzésbe vett nemesfém a Társaság esetleges jogutód nélküli megszűnése vagy felszámolása esetén sem képezi a felszámolási vagyon részét, annak értékesítésére - ide nem értve a díjtartozás miatti értékesítést - a Társaság hitelezői igényeinek kielégítése céljából nem kerülhet sor.

Mikor, milyen értesítőt, kivonatot, bizonylatot kapok?
A legelső - és egyben legfontosabb - dokumentum az Ön Társaságunkkal kötött szerződése. Ezen túl, valamennyi, az Ön számláján lebonyolított adás-vételi tranzakcióról számlát állítunk ki az Ön számára, továbbá évente egy alkalommal - kérés esetén természetesen bármikor - az Ön tulajdonában lévő mennyiségről egyenlegközlő formájában tájékoztatjuk.

Ki a megvásárolt arany tulajdonosa?
Az egyik legfontosabb kérdés!  A tulajdonos természetesen kizárólag Ön, azon senki mással  - sem a Társaság más ügyfelével, sem a Társasággal - nincs társtulajdona. Ez az ÁSZF-ből egyértelműen kiderül.

Milyen költségeim vannak?
Társaságunk átlátható jutalékokkal dolgozik, ami egyrészt azt jelenti, hogy nincsenek rejtett költségek, másrészt honlapunkon közzéteszünk minden olyan információt, ami Társaságunk árképzését folyamatosan ellenőrizhetővé teszi az Önszámára
Jutalékok:
  • tranzakciós díj: 500.- Ft/tranzakció,
ezt abban az esetben és gyakorisággal számítjuk fel, amikor aranyat vásárolunk az Ön számára. A jutalék fix összeg, nem függ sem a megvásárolt mennyiségtől, sem az arany aktuális árától.
  • letétkezelési díj: az Ön tulajdonában lévő mennyiség árfolyamértékének 1% -a éves szinten.

Eladhatom a készletem?
Természetesen igen. Ha bármilyen okból Ön a nálunk lévő készletét, vagy annak egy részét szeretné értékesíteni, az Aurum Videre Zrt. azt visszavásárolja Öntől. Honlapunkon mind az eladási, mind a visszavételi árakat folyamatosan közzétesszük.

Elvihetem az aranytömbömet?
Természetesen.  Az általunk kínált szolgáltatásnak pontosan az a lényege, hogy Ön az összegyűlt megtakarítását befektetési minőségű aranyban,fizikailag birtokolja, a kezében tartsa.


Grócz Attila
További információ >>

Képek:
scottchan / FreeDigitalPhotos.net
graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3102 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x