Az álláskeresők 5 halálos bűne
Címlap / Karrier / Az álláskeresők 5 halálos bűne

Az álláskeresők 5 halálos bűne

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

Amikor interjúztatok, akkor az alábbi 5 dolgot tapasztalom leggyakrabban az álláskeresési hibák közül. Te ne kövesd el ezeket, ha munkába szeretnél állni!  

1. „Kreatív, proaktív, kommunikatív, dekoratív, radioaktív, edukatív, archív…”

A legtöbb önéletrajz mostanában tele van efféle karrierlózunggal. A proaktív legyen inkább a margarin, te meg mondd el nekem azt, hogy mit szerettél eddig csinálni, miben voltál jó és miért pont azt szeretnéd csinálni a későbbiekben – na már ha voltál olyan szerencsés, hogy tettél bármit is önnön örömödre a korábbi munkahelyeiden.  Vagy ha telizsúfolod az önéletrajzodat és kísérőleveled effélékkel, legalább tudj rá értelmes választ adni, ha rákérdezek, mit értesz alatta a te egyéni esetedben.2. „Nem öltözöm ennél jobban.”

Ha interjúra jössz, akkor nem, nem és nem jó a kinyúlt mackód! Nem felel meg a leevett elejű szarvasos pulcsi és bizony illendő előtte legalább sziszegős szappant használni – ha el akarod élni, hogy nálam dolgozhass, akkor győzz meg erről a külsőddel is. Hajmosás, szép ruha, ápolt megjelenés. Jaaa – köröm! Akard 10 körömmel – és lássam azokat a körmöket!

3. „Azt se tudom, hová jöttem.”

Mit tudsz a cégünkről? Semmit? Minek jöttél, kis barátom? Ott az internet, a szórólapok, a weblapunk – ha nem tájékozódsz alapszinten, akkor kár egymás idejét fecsérelni!

4. „Azt se tudom, mit akarok.”

Először a te fejedben legyen rend, mit akarsz nálunk elérni, honnan hová tartanál. Ha nincs a fejedben egyértelmű terv önmagadról, akkor bizony nekem sem leszel túl vonzó „árucikk”. Az sem baj, ha van ajánlód, ha van, aki kezességet vállal érted. Írd bele az önéletrajzodba, csatold hozzá a kísérőleveledhez. Szeretem, ha tudok érdeklődni rólad!

5. „Ha termelni is kell, akkor rám ne számítsatok.”

Egyre többször találkozom az ÁLLÁSkeresőkkel. Isten óvjon az állástól! Lendület, mozgás, forgalom, pörgés – az jöhet. Na de ÁLLÁS? Bizony én olyan embert keresek, aki hajlandó, akar és tud termelni. A maga területén jól, szeretettel, örömmel végzi, amit kell. Ha ilyen munkára jelentkezel, akkor egész könnyen fognak téged választani, ugyanis a sok-sok állni vágyó között igazi szenvedély egy mozgékony lélek!

“Ahhoz, hogy tudd merre mehetsz tovább tudnod kell hol vagy most!” – mondta Karl Popper.
Te hol vagy most, ami a karrieredet illeti? Elégedett vagy vele? Ha nem, megsúgom, hogy ki az, aki helyre tudja tenni a dolgokat! Érdekel? Te magad vagy az!

Kép: Gerd Altmann / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7245 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x