Segítség negyven feletti álláskeresőknek
Címlap / Karrier / Segítség negyven feletti álláskeresőknek

Segítség negyven feletti álláskeresőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Ingyenes informatikai tanfolyamot indít negyven éven felüli regisztrált álláskeresőknek és tartósan inaktívaknak január 23-án a Budavári Művelődési Ház. A munkaerőpiaci visszatérést segítő képzés egy kétéves projekt része, amelyre az intézmény az Új Széchenyi Terv keretében nyert uniós és állami támogatást. 

A Budavári Művelődési Házban január 23-án húsz fővel indul a Visszatérés a munkaerőpiacra - Informatikai tanfolyam. Az ingyenes programra a negyven évesnél idősebb regisztrált álláskeresőket és a tartósan inaktívakat várják.

- A negyven, de főleg az ötven feletti korosztály tagjai az iskolai tanulmányaik során sohasem találkoztak a számítástechnikával, ezért nagy hátránnyal indulnak az állásinterjúkon. A 90 órás, ingyenes, nappali képzés éppen ezért az alapokkal, egészen pontosan a gép bekapcsolásával kezdődik. A tanfolyam során a résztvevők lépésenként szerezhetnek korszerű informatikai tudást az operációs rendszerekről, a levelezésről, az irodai programcsomagokról és az internetes kommunikációról. A tanfolyam nincs I. kerületi lakcímhez vagy érettségihez kötve, vagyis bárki jelentkezhet általános iskolai végzettséggel is január 19-ig
– mondta Marsi László, a Budavári Művelődési Ház igazgatója.


Az intézmény tavaly az ÚJ Széchenyi Terv keretein belül a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egyik pályázatán nyert csaknem 25 millió forintot. Ez tette lehetővé, hogy az intézmény bővítse a szolgáltatásait, és a közművelődési feladatok mellé felvegye a felnőttképzési, felnőttoktatási tevékenységet is. A pályázat lehetővé tette egy kétéves projekt megvalósítását, amelyben a Budavári Művelődési Ház két tanfolyam és négy felnőttképzési szolgáltatás indítását vállalta.

– Az első tanfolyamot tavaly novemberben GYES-en, GYED-en lévő kismamáknak és regisztrált álláskeresőknek indítottuk. A 20 fősre tervezett CMS-menedzser képzésre másfélszeres volt a túljelentkezés, ezért előzetes szintfelmérés után alakult ki a végleges létszám. Mivel a program sikeres volt és az interneten található weboldalak dinamikus fejlődése is indokolja, a résztvevők már érdeklődnek egy esetleges haladó csoport indításáról - tette hozzá Marsi László.

A tanfolyamok mellett a szakértők rendszeresen tartanak pályaorientációs és pályakorrekciós, valamint álláskeresési tanácsadásokat is. Januárban az életrajzírás, a kisgyerekes anyák elhelyezkedési kérdései, valamint az önismeret és az álláskeresés kapcsolata került szóba. A csoportos tanácsadás mellett lehetőség van egyéni konzultációt is kérni a szakemberektől. A témák és időpontok megtalálhatók a Budavári Művelődési Ház honlapján és havi programjában.

Részletek: www.bem6.hu/felnottkepzes/

Kép: Tina Phillips / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2796 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x